Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Wat is fisting? Hoe zorg je voor fijne fisting sex?

Wat is fisting? Hoe zorg je voor fijne fisting sex?

Geschreven door   5 januari 2023
5 januari 2023     reageer op artikel Reageer

Fisting, ook bekend als “handballen” of “vuistneuken”, is een soort seksuele activiteit waarbij een hele hand in de vagina of anus van een partner wordt gestoken. Deze praktijk kan ongelooflijk plezierig zijn voor beide deelnemers en kan leiden tot intense orgasmes. Toch moet worden opgemerkt dat fisting niet voor iedereen is weggelegd en dat er bepaalde risico’s aan verbonden zijn. In dit artikel bespreken we wat fisting is, hoe je veilige en plezierige fisting seks kunt garanderen, en enkele tips voor degenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van deze vorm van seksuele activiteit.

Wat is fisting precies?

De term zelf komt van de Engelse uitdrukking “fist-fuck” die werd gebruikt om het inbrengen van een volledige hand/vuist in de vagina of anus te beschrijven. Deze praktijk gaat eeuwen terug, maar is de laatste jaren populairder geworden omdat het ongelofelijk veel genot en zelfs intense orgasmes oplevert als het goed wordt gedaan. Fisten stelt partners in staat om elkaars lichaam te verkennen op een manier die niet mogelijk is met alleen vingers, en kan vaak leiden tot verbazingwekkende ervaringen.

Als het gaat om veilige en plezierige fisting-seks, zijn er verschillende belangrijke dingen die in gedachten moeten worden gehouden. Eerst en vooral is het absoluut essentieel dat beide partners veel glijmiddel gebruiken tijdens het proces, omdat dit de penetratie veel soepeler maakt en eventuele ongemakken of pijn vermindert. Het kan ook nuttig zijn dat één partner handschoenen gebruikt, omdat dit extra bescherming biedt tegen mogelijke soa’s of bacteriën die tussen de partners kunnen worden overgedragen. Daarnaast is communicatie tussen de partners tijdens de hele ervaring van groot belang, omdat dit ertoe bijdraagt dat alle betrokkenen veilig van het proces kunnen genieten zonder ongewenste verrassingen of problemen.

Wat zijn de risico’s bij fisting?

Fisting kan een risicovolle activiteit zijn als het niet op de juiste manier wordt gedaan. Hieronder volgen enkele mogelijke risico’s verbonden aan fisting:

 • Lichamelijk letsel: Fisting kan mogelijk letsel aan de anus of vagina veroorzaken als het te hardhandig wordt gedaan, of als de hand of vuist niet voldoende gesmeerd is. Het is belangrijk om voldoende glijmiddel te gebruiken en te stoppen als er ongemak of pijn ontstaat.
 • Risico op SOA’s: Als er tijdens fisting geen condooms worden gebruikt, is er een risico op het overdragen van SOA’s, zoals HIV, hepatitis en gonorroe.
 • Risico op zwangerschap: Als een vrouw geen anticonceptiemethode gebruikt en fisting wordt uitgevoerd zonder condoom, is er een risico op zwangerschap.
 • Risico op emotioneel of psychologisch letsel: Fisting kan emotioneel en psychologisch intens zijn, en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat beide partners zich comfortabel en toestemmend voelen bij de activiteit. Als één partner niet helemaal achter fisting staat, kan dit emotioneel of psychologisch letsel veroorzaken.

Zo zorg je voor fijne fisting seks

Naast het gebruik van glijmiddel en communicatie met elkaar tijdens fistingsessies, zijn er nog een aantal andere tips die ervoor kunnen zorgen dat alles soepel verloopt tijdens deze activiteiten.

Eén zo’n tip is om het rustig aan te doen; in plaats van te proberen de ervaring te haasten, neem je de tijd om verschillende posities te verkennen totdat je er één (of meerdere) vindt die goed werken voor beide betrokken partners. Dit zorgt er niet alleen voor dat iedereen zich op zijn gemak voelt, maar ook dat niemand gewond raakt tijdens deze activiteiten door te snel te gaan of te hard te duwen tegen gevoelige delen van het lichaam, zoals de baarmoederhals of rectumwanden.

Wat is fisting? Hoe zorg je voor fijne fisting sex?

Een andere tip is het nemen van pauzes tijdens de hele ervaring; terwijl het gemakkelijk kan zijn om de tijd uit het oog te verliezen tijdens gepassioneerde activiteiten zoals vuistneuken, helpt het nemen van korte pauzes zo nu en dan om ervoor te zorgen dat beide partners zich op hun gemak blijven voelen tijdens het proces door hen tijd te geven om af te zien van intense stimulatie als dat nodig is. Ten slotte helpt het stellen van duidelijke grenzen voorafgaand aan elke vorm van seksuele activiteit ervoor te zorgen dat alle betrokkenen weten wat ze wel en niet kunnen doen. Iedereen heeft andere grenzen als het gaat om seksuele activiteiten, dus als je die van tevoren bespreekt, zorg je ervoor dat alle betrokkenen een plezierige ervaring hebben zonder dat ze zich onder druk gezet voelen om iets te doen waar ze nog niet klaar voor zijn.

In het algemeen kan vuistneuken een ongelooflijk plezierige ervaring zijn als het op de juiste manier wordt gedaan; er zijn echter een aantal belangrijke overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden als je wilt dat de dingen soepel verlopen tijdens deze activiteiten, waaronder het gebruik van veel glijmiddel, duidelijk communiceren met je partner(s), het aanvankelijk rustig aan doen totdat je posities hebt gevonden die het beste werken voor alle betrokken partijen, regelmatig pauzes nemen als dat nodig is, en het stellen van duidelijke grenzen voordat je samen seksuele activiteiten onderneemt. Als u deze tips opvolgt, kunnen beide partners een plezierige ervaring beleven en tegelijkertijd altijd veilig blijven!

Do’s en dont’s bij fisting

Hoewel het voor sommige mensen een plezierige en aangename ervaring kan zijn, is het belangrijk om bepaalde richtlijnen te volgen om ervoor te zorgen dat het veilig en comfortabel wordt gedaan. Hieronder volgen enkele do’s en dont’s voor fisting:

DO:

 • Communiceer open en eerlijk met je partner over je grenzen, voorkeuren en eventuele zorgen die je hebt.
 • Gebruik voldoende glijmiddel om wrijving te verminderen en comfort te verhogen.
 • Ga langzaam te werk en stop als jij of je partner enig ongemak of pijn ervaart.
 • Houd je nagels goed geknipt en gevijld om ongelukken te voorkomen.
 • Was je handen en knip je nagels voordat je fisting doet.
 • Gebruik condooms om het risico op seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s) en zwangerschap te verminderen.

DON’T:

 • Probeer fisting niet zonder toestemming van je partner.
 • Gebruik geen andere objecten dan je hand of vuist voor fisting.
 • Druk je hand of vuist niet in de vagina of anus van je partner als ze er niet klaar voor zijn of als ze geen fisting willen doen.
 • Ga niet door als jij of je partner pijn of ongemak ervaart.

Vond je dit blog nuttig? Laat het dan ook ons vooral weten! Dat vinden we enorm leuk. Je kan hieronder een comment achterlaten!

Reageer op dit artikel

Lees ook

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant