Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Waarom mannen houden van anale sex

Waarom mannen anale seks spannend vinden

Geschreven door   25 april 2021
25 april 2021     reageer op artikel Reageer

Waarom vinden mannen het spannend om de artiesteningang te nemen? En dan bedoelen we in dit geval niet de echte artiesteningang. Anale seks heeft namelijk nogal wat eufemismen, onder andere de achterdeur nemen, achteruit inparkeren, sterrenkunde of sluitspier massage. In ieder geval hoe we het ook noemen, voor veel mannen is anale seks iets wat hoog op het verlanglijstje staat, maar waarom?

Sodomie

Anale seks is niet iets van de laatste tijd. Van de Moche- of Mochicha cultuur uit Peru werden er al afbeeldingen op aardewerk gevonden van anale seks en zij leefden rond 0 tot 750 na Christus. Anale seks is ook een tijd in veel landen ten strengste verboden geweest. Het wordt sodomie genoemd en op sommige plekken stond hier zelfs de doodstraf op en in negen landen in de wereld is dat nog steeds het geval. In zeven landen staat er nog steeds een levenslange gevangenisstraf op. Meer daarover kun je hier lezen.

Een keer proberen?

Door de opkomst van de pornofilms en de huidige openheid op seksgebied is het taboe op anale seks minder geworden. Zowel bij hetero- als bij homokoppels wordt anale seks beoefend. Niet iedereen is er een voorstander van, maar veel mannen en tegenwoordig ook steeds meer vrouwen willen het best een keer proberen. Maar waarom lijkt het voor veel mannen zo aantrekkelijk?

*Nieuwe ontdekkingen

Het is natuurlijk sowieso spannend om weer eens iets nieuws te proberen. Dat is een van de redenen waarom mannen vaak voorstellen om het eens een keer met anale seks te proberen. Gek genoeg willen de meeste heteromannen wel liever zelf de achterdeur nemen, hun eigen sterretje aanbieden roept toch wel wat meer twijfels op bij veel mannen.

*Lekker nauw

We kunnen er niet omheen, dat gaatje aan de achterkant is natuurlijk veel strakker dan de vagina. Beide openingen hebben natuurlijk ook een ander doel. Door het ene gat moet een baby kunnen, door het andere gat gelukkig niet. Ook de kringspier van de anus maakt dat het allemaal wat moeizamer gaat. Er zijn er zelfs twee, een binnenste kringspier en een buitenste kringspier. Bij aandrang is de binnenste kringspier ontspannen en pas als de buitenste kringspier ontspant komt de ontlasting naar buiten. Maar die buitenste kringspier kun je ook nog zelf aanspannen, dan hou je dus de ontlasting tegen. Als er iets naar binnen wil in de anus, is dat geen logische richting. Dan geeft dat natuurlijk weerstand en dat voelt de penis. Zodra de penis dus geprikkeld wordt ontstaat er al opwindingen en hoe meer weerstand voor de penis, hoe meer genot. De strakke anus met de kringspieren helpt hier dus zeker aan mee.

*Lekker veilig

Als je bang bent om je partner zwanger te maken, dan is penetreren in de anus natuurlijk lekker veilig. Een ongewenste zwangerschap zal hier het gevolg niet van zijn. Toch raden we altijd aan om wel een condoom te gebruiken bij anale seks, dus dat voordeel heb je niet. Het is ook verstandig om altijd en glijmiddel te gebruiken.

*Intimiteit

Anale seks heb je vaak niet zomaar. Zeker als je niet ervaren in anale seks bent en je bijvoorbeeld ook nooit dildo of ander seksspeeltje in je anus hebt gehad. Mensen vinden het dan vaak best een eng idee om een penis naar binnen te laten gaan. Je moet je partner dan wel vertrouwen dat hij dit heel voorzichtig zal doen en ook daadwerkelijk stopt wanneer jij aangeeft dat het niet prettig is. Juist dat vertrouwen wat in zo’n geval wordt geschonken, zorgt voor intimiteit en dat is niet alleen opwindend maar ook een intiem gevoel. 

Tip: maak het goed schoon van te voren

*Dominantie

Er zijn ook mannen die er een gevoel van macht van krijgen als ze anale seks hebben. Misschien juist omdat dit achterdeurtje eigenlijk niet voor geslachtsgemeenschap bedoeld is, geeft dit een dominant gevoel om het toch te doen. Ook dit zorgt dus voor extra opwinding. Bij sommige mannen roept anale seks ook een soort van oerdrift op. Al is het alleen al door de standjes waarin je anale seks beoefend. 

*Billen of borsten?

Dan zijn er nog de mannen die gek op billen zijn. Zeker tegenwoordig heb je naast veel ‘borstenmannen’ ook veel ‘billenmannen’. Ze zeggen weleens dat mannen die van grote billen houden ook mannen zijn die van orde en netheid houden en vaak werken bij business gerelateerde banen. Als mannen een vrouw penetreren in de anus hebben ze natuurlijk een mooi uitzicht op die billen, dus dat komt voor de ‘billenman’ goed uit.

bronnen:

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags anale seks anus billen borsten dominant mannen penis

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant