Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
welke sexy kleding voor welke gelegenheid

Waar op te letten bij het uitzoeken van lingerie?

Geschreven door   8 juli 2022
8 juli 2022     reageer op artikel Reageer

Waar op te letten bij het uitzoeken van lingerie? Er komt namelijk meer bij kijken dan alleen een kleur kiezen. Het gaat ook over de vorm, het materiaal en welk gevoel de lingerie je geeft. Er zijn verschillende kledingstukken die onder het woord lingerie vallen, bijvoorbeeld beha, slipje, string, corset, panty en pantykousen met eventueel jarretels. In het onderstaande blog zullen we je hier meer over vertellen, zodat jij goed voorbereid op zoektocht kan gaat. 

De juiste beha

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Het is aan te raden genoeg aandacht te besteden aan het uitkiezen van de juiste maat beha. Zo blijkt uit onderzoek dat maar liefst 70% van de vrouwen een verkeerde maat draagt. Pardon? Ja je hoort het goed! Wist je dat een verkeerde maat kan leiden tot nek-, rug- en schouderklachten. Een juiste beha-maat zorgt voor een comfortabele fit en het accentueert de mooie vormen van je lichaam onder de kleding. Onderstaande enkele punten om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste maat bij het passen: 

 • De beugels van de beha moeten bij het dragen je borsten volledig omvatten. De beugels mogen niet in de oksels prikken. Bij een juiste fit rusten de beugels op je ribben. 
 • De cup moet mooi aansluiten aan de bovenkant van je borsten. Bij een te grote cup zal er te veel ruimte tussen de cup en je borsten zijn. 
 • Het middenstuk van de beha zit bij de juiste fit op het borstbeen. 
 • Het rugpand moet mooi rond het lichaam passen. Hij mag niet knellen of omhoog kruipen.  Bij een grotere maat is aan te raden een dikker rugpand te kiezen aangezien deze ongeveer 80% van het gewicht opvangt. De schouderbandjes mogen niet te strak zitten dat het in je schouder gaat snijden.  
 • De beha moet lekker zitten en niet irriteren of knellen op bepaalde plekken. 
 • Nu de belangrijke punten voor de juiste maat zijn besproken is het nog een kwestie van een beha uitkiezen met een design waar jij je natuurlijk supersexy in voelt! 

Always wear nice underwear, you never know when you get lucky or need to go to the doctor

De juiste onderbroek

Gelukkig zijn er veel verschillende onderbroekjes waar je uit kan kiezen, zo zit er altijd wel iets tussen voor je. We zullen de belangrijkste verschillen benoemen:

 • De slip; een kort aansluitend broekje zonder pijpen. (en uiteraard heb je ook de vibrerende slip)
 • De Braziliaanse slip; aan de voorkant hetzelfde als een normale slip. De achterkant is hoger uitgesneden waardoor je meer van de billen ziet. Een goed idee als je je benen langer wilt laten lijken
 • De boxershort; een aansluitend broekje met pijpen. Hierdoor wordt deze onderbroek vaak als erg comfortabel beschreven. Echter is deze vaak sneller zichtbaar onder strakke kleding. 
 • De string; dit is de minst bekende onderbroek in het rijtje. Je bedekt namelijk alleen je geslachtsdeel, en je billen zijn niet bedekt. Dit maakt deze onderbroek erg handig voor nauw aansluitende kleding. 

De maat, kleur en het materiaal

Let bij het kiezen van het broekje op de maat. Het broekje mag namelijk niet te strak gaan zitten dat het gaat aftekenen. Daarnaast is te groot vaak ook niet prettig met dragen aangezien het dan eerder afzakt. Het broekje moet dus nauw aansluiten aan je lichaam, maar het mag niet in je lichaam snijden of irriteren.

Houdt daarnaast ook rekening met de kleur van het broekje. Zo kan een zwarte slip doorschijnen bij een witte broek, kies dan liever voor een rode of huidkleurige slip. 

Let ook op het materiaal van je ondergoed. Zo neemt katoen meer vocht op bij het zweten, dit doen synthetische stoffen niet en dat kan ervoor zorgen dat je zweetplekken krijgt en dat wil je niet tijdens een spannende date!

Panty’s kiezen

Ook de keuzen in soorten panty’s is reuze. Onderstaand de verschillende soorten panty’s;

 • Panty’s; een dunne variant van een maillot. Een panty kan verschillende diktes hebben, dit wordt uitgedrukt in denier. Hoe hoger de denier hoe dikker de panty is.
 • Stockings (oftewel kousen); dit is een variant die veel lijkt op de panty alleen dan zonder het broekje. Hierdoor worden deze vaak samen met jarretels gedragen om de stockings omhoog te houden. Jarretels draag je over je ondergoed, de lusjes kun je bevestigen aan de stockings. Het dragen van jarretels zorgt voor een sexy look. 
 • Stay- up panty’s; deze lijken op de stockings alleen heb je geen jarretelles nodig om de panty omhoog te houden. Zo zit er namelijk een antislip randje aan de bovenkant van deze panty’s. Een voordeel van de stay-up’s is dat er geen naden te zien zijn, hierdoor kan je dit makkelijk dragen onder strakke kleding. 

Het korset

Een korset is onderkleding die je taille dunner maak waardoor het je boezem accentueert. Het kan een boost geven aan je reguliere ondergoed. Ook hier zijn er verschillende soorten korsetten zodat er voor iedereen een passende stijl bij zit. 

Zo’n korset is in eerste instantie bedacht als onderkleding en bedoeld als “basislaag”. Het biedt ondersteuning aan het lichaam en kleding op zijn plek te houden.

Wist je dat er 3000 jaar voor christus al een korset is gevonden in Kreta, Griekenland?

Zolang bestaat een korset
 • Het underbust corset; deze korsetten zitten om het middel, maar bedekken de borsten niet. Hierdoor kun je zelf nog een mooie bijpassende beha kiezen. Aangezien dit korset de borsten al ondersteund kun je er juist ook voor kiezen geen beha te dragen. 
 • Het overbust korset; zoals de naam al aangeeft bedekt dit soort korset wel de borsten. 
 • De bustier; een kortere versie van het overbust korset. Het lijkt ook wel op een beha met een bredere band, deze band loopt vaak door tot de taille of net over de ribben. 

De maatvoering is over het algemeen hetzelfde als een beha voor de overbust en bustier korset. Aangezien dit kledingstuk ook een cup met beugel en bandjes bevat.

Combineren of een compleet setje? 

Je kan ervoor kiezen een compleet setje te kopen of om alles los van elkaar te kopen. Het voordeel van een setje kopen is dat de kleuren automatisch bij elkaar passen. Ook worden er vaak verschillende soorten broekjes aangeboden in dezelfde kleur. Hierdoor kun je binnen het setje zelf bepalen welke pasvorm je fijner vindt. Mocht je liever de beha en slip los van elkaar kopen is het aan te raden neutrale kleuren te kiezen zoals wit of zwart. Zodat je zeker weet dat de kleuren bij elkaar passen. Het is wel zo mooi dat de kleuren matchen met elkaar. 

De keuze die bij jou past 

Zoals bovengenoemd is de maat, kleur en materiaal erg belangrijk bij het kiezen van je lingerie. Maar het allerbelangrijkste; lingerie moet lekker zitten. Als jij je sexy voelt in lingerie zal dit een goeie boost zijn voor je zelfvertrouwen. Je draagt het namelijk voor jezelf, het is leuk als je partner een mooi setje kan waarderen maar het gaat om jouw gevoel. 

Do’s and dont’s

Vraag jij je af of je het de lingerie wel moet kopen? Let dan om deze do’s en dont’s. Zo hoef jij je nooit meer zorgen te maken.

+Voel je er comfortabel in
+Schuurt of klemt niet
+BH omvat de gehele borst en prikken niet in oksel
+Het rugpand past mooi om het lichaam

-BH laat ruimte tussen de borst en het bandje
-Het schuurt of irriteert
-De kleur van het lingerie schijnt door de kleding heen
-Je voelt je er niet prettig in

Help, ik wil mijn partner een lingerie setje cadeau geven; 

Ohjee! Je wilt je partner leuk verassen maar bent bang dat het niet helemaal gaat passen of net in de verkeerde maat is. Voorkom dit soort situaties en ga eerst de checklist af, just to be sure. Voor je het weet heb je een boze partner, we weten allemaal dat daar niemand blij van wordt.

Checklist

Vraag 1 – Heb je in de kast van je partner gekeken? Zo nee, doe dat! Check eerst haar al haar maten en voorkom foutjes

Vraag 2 – Welke kleuren vind je partner mooi? Veel blauw, roze of toch groen. Dit zal je vast wel weten, anders kan je er vast achter komen tijdens een vragenspelletje.

Vraag 3 – Heb je er simpelweg ooit over gesproken tijdens het eten of onderweg in de auto? Wellicht kan je zo al wat informatie ontfutselen

Vraag 4 – Vind je partner het erg om bepaalde delen bloot te gaan? Schaamte is voor niemand leuk, dit dien je te respecteren. Als hij of zei graag iets wil accentueren of juist een beetje bedekken, hou daar dan gewoon rekening mee

Vraag 5 – Last but not least.. Heb je het al gevraagd aan een goede vriend(in) van je partner? Of wellicht een familielid die dicht bij staat. Super handig toch!

Tips voor bij het wassen

Wat is een wasmachine toch handig. Helaas is het dus niet goed voor je nieuw gekochte lingerie. Was je beha liever met de hand in plaats van in de wasmachine. Let hierbij op dat je de beha niet uitwringt, zo beschadig je namelijk het materiaal en dat is hartstikke zonde. Wil je toch graag de wasmachine gebruiken, dan wordt aangeraden je lingerie in een waszak te doen.

Klaar met wassen? Leg dan je beha plat bij het drogen en vouw de beha nooit dubbel wanneer je hem in de kast legt. Hierdoor kan de vorm van de cup namelijk minder mooi worden. Een beha moet je ongeveer om de twee dagen wassen, dit komt doordat je eerder transpireert op de plek waar de beugel zich bevindt. Hierdoor kunnen bacteriën zich gaan ophopen en dat is natuurlijk niet fris.

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags bh lingerie sexy

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant