Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending

Vaginaal & clitoraal orgasme: de beste tips 2022!

Geschreven door   24 juli 2022
24 juli 2022     reageer op artikel Reageer

Een vaginaal en clitoraal orgasme is anno 2022 niet altijd altijd even standaard voor vrouwen. Zoek je een orgasme, climax, ontlading of hoogtepunt en wil je weer eens overweldigend goed klaarkomen? Benut dan deze hulpgids met alle tips die je moet weten om jou hoogtepunt te bereiken. Stimulatie van de clitoris is hierbij van essentieel belang. Oh ja en voor de mannen onder ons: deze zit in boven aan de vagina, waar de schaamlippen samenkomen. Kortom, de beste orgasmes ga je nu ervaren na het lezen van dit overvolle praktische blog met tips!

Meest voorkomende vragen omtrent orgasmes

Laten we samen bij het begin beginnen, waarschijnlijk zit je met wat vragen. Maar wij zullen deze voor je gaan beantwoorden. Veel voorkomende vragen zijn:

 • Wat is squirten?
 • Wat als ik moeilijk klaarkom?
 • Bestaat er een valleiorgasme?
 • Kan je meerdere orgasmes tegelijk ervaren?
 • Heeft gespannen zijn invloed op je orgasme?
 • Heeft een orgasme voordelen voor het lichaam?
 • Zit er verschil tussen een clitoraal en vaginaal orgasme?
 • Zijn er meer orgasmes zoals: het duo/multi, coregasm en huidorgasme?

OMG, ik kom! Hoelang geleden heb jij dit gezegd…

Juist. Waarschijnlijk te lang geleden. Maar begrijpelijk, je heb dit blog namelijk nog niet afgelezen ;).

Orgasme en climax bij een vrouw

Wat is een orgasme en hoe voelt het in je lichaam?

Een orgasme staat over het algemeen bekend als een seksuele ontlading, ook wel genaamd climax, hoogtepunt en klaarkomen. Dit kan zijn tussen het bevredigen van jezelf (zelfbevrediging) of tijdens de seks (oftewel het vrijen). Het is een opgebouwde seksuele stimulatie en kan echt voelen als een achtbaan. Er komt een stofje vrij dat endorfine word genoemd. Dit kan je tijdens een orgasme krijgen, maar ook in een achtbaan! Het zorgt namelijk voor een geluksgevoel.

Wist je dat het spreekwoord “alle remmen los” niet voor niets is ontstaan? Tijdens een orgasme blijkt namelijk dat de bloedtoevoer in de prefrontale hersenkwam afneemt tijdens een orgasme. Dit is nou net het gedeelde dat zorgt voor beheersing van het lichaam en geest.

Zo herken je een orgasme

 1. Korte en onregelmatige ademhaling
 2. Je krijgt ineens opvliegers
 3. Ervaart een tinteling binnenin
 4. Ontlading van emoties (waaronder ook huilen kan)
 5. Je hebt dwang om te hijgen of kreunen

Gevoelens kunnen dus hevig wisselen, iedereen ervaart dit uiteraard ook anders tijdens de “zweetpartij”. Ook is een orgasme niet altijd hetzelfde, je kan het sommige dagen heftiger ervaren dan de ander. Variërend aan je staat van welzijn, omstandigheden en stimulatie.

Moeilijk klaarkomen, climax, ontlading of orgasme krijgen

Moeilijk klaarkomen

Zoals hiervoor al benoemd is het orgasme niet elke dag even hevig. Ook is het zo dat het heel menselijk is om soms niet of juist heel lastig klaar te komen. Het heeft namelijk te maken met diverse omstandigheden. We hebben de top 3 boosdoeners erbij gepakt.

Boosdoener 1 – Gespannen en afgeleid

Spanning kan een echte boosdoener zijn voor je orgasme. Denk je bijvoorbeeld aan werk, hoe je eruit ziet vanuit deze hoek of gewoon of je het wel goed genoeg doet. Dit heeft allemaal invloed op je lichaam. Je spieren die samentrekken of dat je daardoor gewoon niet lekker in je vel zit. Het is een natuurlijk proces, probeer daarbij ook dus echt je gedachten leeg te maken door ze bijvoorbeeld op te schrijven of te bespreken.

Boosdoener 2 – Te weinig info

Waarom noemen wij dit een boosdoener? Eigenlijk kan je er gewoon niets aan doen. Maar veel mensen kennen hun eigen lichaam niet goed genoeg, probeer daarom ook blogs, boeken en misschien wel contact te leggen met mensen waarmee je hierover kan praten.

Boosdoener 3 – Orgasmestoornis

Heb je vaak last van niet kunnen klaarkomen, dan kan je eens onderzoeken of je niet last hebt van een orgasmestoornis. Debby de Haas, arts en seksuoloog in Amsterdam zegt het onderstaande.

Het is geen taboe om jezelf te leren kennen

Hier zou het door kunnen komen

 • Een nare ervaring op seksueel gebied
 • Onvoldoende hoge opwindingen
 • Medicatie zoals antidepressiva
 • Lichamelijke aandoeningen

Bij een gemiddelde vrouw duurt het zo’n 12-15 minuten om eerst eens opgewonden te worden, neem hier ook de tijd voor. Als je nooit hebt leren klaarkomen is het misschien ook een optie om met een seksuoloog hierover in gesprek te gaan.

Een clitoraal orgasme

De clitoris is zoals hierboven in de video te zien is een wonderlijk onderdeel van het vrouwelijk lichaam. Het is ook net zo belangrijk om het dus met veel zorg te behandelen. Anno 2022 is het al eventjes bekend dat de stimulatie van de clitoris een essentieel onderdeel is van het bereiken van een hoogtepunt bij vrouwen. Oh ja en voor de mannen onder ons: deze zit in boven aan de vagina, waar de schaamlippen samenkomen ;).

We gaan er geen uitgebreide biologieles van maken, echter wel de basis voor een goede start van een clitoraal orgasme, aanschouw hieronder de clitoris van de vrouw.

Afbeelding van de vagina, ter uitleg van klaarkomen en het hebben van een hoogtepunt
Afbeelding van de vagina

Zoals te zien is zit bevind het zich bovenaan de vagina, waar de schaamlippen samenkomen. Het is deels bedekt door de schaamlippen (huidplooien). Na stimulering van de clitoris zal het zich wat opzwellen en dus ook wat zichtbaarder worden. Ook is de kittelaar, oftewel klit groter dan veel mensen denken. Er zit namelijk inwendig nog een lengte van maar liefst 8 cm lang.

Het clitorale hoogtepunt

Nu je exact weet waar de klit zich bevind, weet je ook precies waar je dus moet zijn om een hoogtepunt te creëren. Hierbij wat fijne tips!

Tip 1. Start met je vingers en ga niet te snel
Tip 2. Maak het goed nat (beste is met eigen vocht, echter kan je ook een glijmiddel gebruiken indien nodig)
Tip 3. Gebruik een clitoris stimulator

Als je merkt dat je de ademhaling, beweging, etc. begint te veranderen weet je dat je goed zit. Alle punten hiervan bekijk je het kopje hierboven “Wat is en hoe voelt een orgasme eigenlijk?”.

Shop nu

Een verschil tussen een vaginaal en clitoraal orgasme

Je hoort vast wel vaker de onderwerpen vaginaal en clitoraal orgasme. Echter is het een beetje een synoniem. Zoals we hierboven zagen zitten de zenuwuiteinden in de vaginawand. Ook zijn die lange uitlopers rechts en links zijn verlengde stukjes van de clitoris haar zenuwstelsel en deze zorgen er voor dat je kan klaarkomen tijdens penetratie. De vaginale bevrediging kan tot een hoogtepunt worden gebracht door een penis, dildo, vibrator of gewoonweg door vingers. Het “vaginale orgasme” is dus eigenlijk gewoon hetzelfde als een clitoraal orgasme.

G-spot orgasme

De G-spot en het clitoraal orgasme staan eveneens hand in hand zoals het vaginale orgasme. Echter is dit wel een mysterieuze zoektocht om je lichaam met de g-spot tot een hoogtepunt te brengen. De meeste vrouwen vinden dit erg lastig, maar begrijpelijk! Probeer dit maar eens uit te zoeken zonder dit blog… Dan ben je nog wel een tijdje bezig. Zonde als je bedenkt hoeveel plezier je zou kunnen hebben, toch?

Waar zit je g-spot?

De g-spot zit aan de achterkant van de clitoris, het is een ribbelig en sponsachtig gedeelte. Het zit ongeveer 3 a 5 centimeter in de vagina aan de kant van de buik.

Zo stimuleer je de g-spot

 • Met je vinger een “kom hier” beweging te maken in de vagina
 • Door een penis of dildo
 • Een g-spot dildo
 • De g-spot vibrator en eventueel met clitoris stimulator

Shop nu

Het hebben van meerdere orgasmes

Verschillende orgasmes, ook wel multi en duo orgasmes genoemd. Dit is een ontlading dat je ervaart na opstapeling van diverse stimulaties op de erogene zones. Hierdoor kom je meerdere keren achter elkaar tot een hoogtepunt. Dit kan een combinatie van bijvoorbeeld clitoraal, vaginaal en anaal zijn.

Door deze meerdere orgasmes dus te bereiken zal je zelf of met je partner een mix kunnen maken van diverse toys en combinaties van standjes om tot een spetterende climax te komen. Let wel op de volgende punten om het voor beide plezierig te houden.

Do’s en Dont’s

 • Accepteer de verschillen, vrouwen kunnen over het algemeen vaker klaarkomen dan mannen
 • Bouw het orgasme langzaam op en probeer te ontspannen
 • Wees na een orgasme voorzichtig, het is gevoelig en je dient het nu weer op te bouwen
 • Niet lekker in je vel zitten. Zorg eerst dat je het kan loslaten of bespreken met iemand
 • Te snel willen gaan, neem de tijd

Shop nu

Een coregasm

In het huidige tijdperk zijn er nogal veel orgasmes gaande. Daardoor kan je nogal snel door de bomen het bos niet meer zien. Vandaar dat we hier even kort op een rijtje zetten welke orgasmes er eigenlijk nog meer zijn. Zo kan jij met je nieuwe woordenschat pronken op het volgende verjaardagsfeestje!

Om mee te beginnen is het coregasm, dit is een orgasme tijdens het trainen in de sportschool. Ook wel een “excercise-induces orgasm (EIO) genoemd. Dit is een orgasme dat dus ontstaat tijdens oefeningen in de sportschool. Het komt het meeste voor bij buikspieroefeningen, vandaar dus het woord core, ook wel centrum van het lichaam genoemd. Tevens kan het orgasme ook voorkomen tijdens klimmen of bijvoorbeeld gewichten tillen, duik je nu wel de sportschool in?

TIP: Gebruik de “captain’s chair”. Hier is de kans het grootst dat je een orgasme krijgt tijdens het sporten…

Coregasm orgasme tijdens het sporten
Afbeelding coregasm orgasme tijdens het sporten

Vallei orgasme

Een valleiorgasme is een orgasme dat overweldigend door je lichaam golft. Eigenlijk dus een woeste zee, alleen dan onder je huid! Het verschilt van zachtjes, tot iets heviger tot een overweldigende tsunami.

Echter bestaat dit valleiorgasme niet, het is weer een combinatie van clitoraal, vaginaal en bijvoorbeeld anaal zijn. Alleen dan met diverse technieken in een golvende beweging, dus up en down. Dit heeft te maken met wat we eerder hebben besproken, je moet het namelijk weer opbouwen. Maar uiteraard maken ook dit soort orgasmes maken weer het geluk stofje endorfine aan. Dit betekend dus dat je hier vrolijker van word en lekkerder in je vel zit.

Huidorgasme

Ooit van gehoord? Nou het is iets wat niet perse met aanrakingen gebeurd. Het is namelijk puur te bereiken door muziek. Je kent het wel, je zit in de auto mee te zingen op je favoriete nummer tot je kippenvel met een koude rilling krijgt. Een overheerlijk gevoel van emoties, deze krijg je volgens onderzoek voornamelijk door klassieke muziek. Nu hoor ik je denken, klassiek? Jazeker! Deze tonenwisseling kan iets in ons uitlokken namelijk. Maar zelfs als je niet van klassiek houdt kan je gelukkig nog steeds een orgasme krijgen van je eigen vertrouwde muziek;). Wil jij nou ook een huidorgasme ervaren, let dan op het volgende:

 • Probeer eens gewoon klassieke muziek, je weet het nooit
 • Zoek muziek met diverse tonen en klanken, dit zorgt voor een positief effect op je lichaam
 • Zet een oud nummer op wat je een aantal jaar geleden echt helemaal geweldig vond

Wat is squirten?

Wat is squirten?
Afbeelding wat is squirten

Wat is dit toch een geheimzinnig hoogtepunt. We hebben het ook nooit squirten tijdens de biologieles gehad. Het is eigenlijk spuiten tijdens het klaarkomen, ook wel vrouwelijke ejaculatie genoemd. Waarbij je dus vloeistof uitstoot, zelfde als bij de man. Het kan enorm opwindend zijn zo’n spuitorgasme.

Is squirten plas?

Veel mensen denken dat dit te maken heeft met plas. Om maar direct met de deur in huis te vallen, ja dat is het. Wellicht gek om te horen maar het heeft inderdaad te maken met plas. Na onderzoek blijkt dat bij 7 vrouwen na de seks de blaas helemaal leeg was en dat de onderzochte vrouwen dus daadwerkelijk tijdens de seks urine hebben gespoten tijdens het spuitorgasme. Echter is er wel een klein verschil… Namelijk bij 5 van de 7 vrouwen zat er tijdens het squirten meer vocht bij. Dus de samenstelling is wel anders dan regulier plas. Wellicht stelt dit je gerust om het toch nog eens te proberen.

Tevens is het ook nog per vrouw afhankelijk of je kan squirten, dit ligt namelijk aan het aantal klieren in de plasbuis. Daarnaast is het ook echt een uitdaging om dit hoogtepunt te bereiken. Je zal de g-spot goed moeten leren kennen en zal er erg veel geduld en voorbereiding voor nodig zijn.

Lees ook: Tips om een vrouw te laten spuiten

G-spot vibrators om te squirten

De voordelen van een orgasme

We kunnen eindeloos doorpraten over de endorfine die vrij komt tijdens een goede vrijpartij. Echter zijn die gelukshormonen niet de enige voordelen tijdens de seks. Bekijk hier onze top 10!

 1. Je verbrand calorieën tijdens je vrijpartij
 2. Door de inspanning kan je jezelf daarna relaxter voelen
 3. Er komt een hormoon DHEA vrij dat de groei van gezonde huidcellen stimuleert
 4. Stroomt meer bloed naar je hersenen en verbeterd je geheugen
 5. Een orgasme kan leiden tot een hogere vruchtbaarheid
 6. Je creëert een hechtere band met je partner
 7. Het kan diverse orgasmes veroorzaken, dus meer genot
 8. De stof endorfine heeft ook een pijn verlichtende werking
 9. Het versterkt je bodem bekkenbodemspieren
 10. Je krijgt een verhoogd oestrogeengehalte van regelmatig klaarkomen

Ons advies is daarom ook, wacht niet langer dan nodig en spring meteen met je liefdespartner het bed in. Tijd om van de voordelen te genieten.

Conclusie van de orgasmes

Zoals we nu gelezen hebben is er echt een boek te schrijven over de soorten orgasmes en benamingen. Echter is het belangrijk dat je gewoon blijft bij wat jou gelukkig maakt. Het komt simpelweg neer op een paar orgasmes en veel verschillende soorten met uitvoeringen en benamingen. Laat je niet afleiden door vrienden of vreemden die oh zo spannend seksleven hebben. Ieder heeft zijn eigen manier van spannend en uitdagend! Zoek je eigen grenzen op en begin gewoon bij het begin op je eigen tempo.

Wat je wel en niet moet doen:

 1. reactie

  Mooi artikel, handig.

  Geschreven door Peter op 24 juli 2022
 2. reactie

  Dankjewel Peter!

  Geschreven door Bedfun op 25 juli 2022
 3. reactie

  Een zeer leuk geschreven en informatieve tekst, weer wat geleerd en ga de tips zeker gebruiken 🙂

  Geschreven door Leon op 24 juli 2022
 4. reactie

  Goed om te horen, daar doen we het voor! Hopelijk was het blog over vaginaal en clitoraal orgasme interessant.

  Geschreven door Bedfun op 25 juli 2022
 5. reactie

  Heel interessant!

  Geschreven door Jan op 24 juli 2022
 6. reactie

  Dankjewel! Altijd handig om iets meer te weten over orgasmes..

  Geschreven door Bedfun op 25 juli 2022
 7. reactie

  Hele goede tips! Mijn vrouw heeft de avond van haar leven gehad😄

  Geschreven door Johannes op 24 juli 2022
 8. reactie

  Goed om te horen:)

  Geschreven door Bedfun op 25 juli 2022
 9. reactie

  Goede tips! Zeker het proberen waard

  Geschreven door Johannes op 24 juli 2022
 10. reactie

  Hartelijk bedankt Johannes!

  Geschreven door Bedfun op 25 juli 2022

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant