Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Swingers tijdens der Coronoperiode

Swingen tijdens Corona

Geschreven door   5 november 2020
5 november 2020     reageer op artikel Reageer

Het staat buiten kijf dat er tijdens de vele lockdowns en coronamaatregelen die in 2020 overal ter wereld zijn opgedoken heel wat aandacht is besteed aan relaties. Talloze meningsuitingen, opiniepeilingen en onderzoeken verder, blijven verschillende groepen mensen toch in de kou staan. Hoewel de verschillende auteurs en vorsers vaak moeite doen om zowel rekening te houden met heteroseksuele als homoseksuele of biseksuele partners, is het veel moeilijker om studies te vinden rond hoe swingers zich gedragen tijdens deze coronaperiode…

Swingen

Swingen doe je als je in een relatie zit, maar je samen hebt beslist om op seksueel gebied niet monogaam te blijven. Er mogen dus een of meerdere personen bij. Sommige paren willen enkel seks als ze allebei betrokken blijven, andere doen aan ‘full swaps’ en gaan elk apart vrijen met iemand anders. De regels daarbij kunnen behoorlijk verschillen: het ene koppeltje laat alles toe (‘all-allowed’), het andere houdt zich aan strikte regels, zoals niet kussen of geen penetratie.

Die regels zijn erg belangrijk, want op het moment dat ze zonder wederzijds overleg gebroken worden, riskeert het vertrouwen in de overtreder een serieuze deuk te krijgen. Niet doen, dus, beste swingers, hoe geil jullie ook worden!

Gevaren

Laten we eerlijk zijn: lichaamssappen en zelfs aanrakingen uitwisselen met iemand die niet je vaste partner is, houdt altijd een zeker risico in. Van jouw wederhelft weet je doorgaans wel of hij of zij ziek is, maar van iemand anders kan je dat meestal moeilijk zeggen. Een goede hygiëne en het gebruik van een condoom is dus altijd erg belangrijk.

Wanneer je dan ook nog eens tijdens een pandemie begint rond te neuken, verhoogt het risico aanzienlijk. Bovendien breng je niet alleen jezelf, maar ook anderen in gevaar. Daarom raden we je aan om even te wachten met andere seksuele contacten of om dat tenminste erg beredeneerd te doen – niet op een thuisfeestje, maar in een van de weinige parenclubs die nog open zijn en die bij de ingang de temperatuur meten, bijvoorbeeld.

Wat er ook van zij, vergeet zeker niet dat SARS-CoV-2 een incubatieperiode heeft van zo’n 10 dagen. Wie besmet is en COVID-19 heeft, zal tijdens die eerste dagen dus geen koorts hebben. Een waterdicht systeem is er dus niet, tot de parenclubs en swingerfeestjes toegang krijgen tot sneltests of tot alle aanwezigen kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn. Helaas: op een vaccin zal het wellicht nog even wachten zijn.

Er is echter helemaal niets wat je tegenhoudt om al gelijkgezinde koppeltjes te vinden. Het internet bulkt momenteel van gefrustreerde swingers die vruchteloos de dagen zitten af te tellen tot ze weer met een gerust gemoed ‘aan de slag’ kunnen gaan.

Tegelijkertijd staan sommige relaties onder druk waarin swingen als een ‘extraatje’ werd gezien, als een specerij om het eigen seksleven wat mee te kruiden. Wie dat méénde, zal er waarschijnlijk geen enkel probleem mee hebben om nog enkele maanden te wachten. Wie het alleen gebruikte als excuus, dreigt zowel geconfronteerd te worden met zichzelf als met de eega. Het is een nieuwe mogelijkheid om weer beter met elkaar te leren praten en dichter naar elkaar toe te groeien… tenminste, als je niet wilt dat alles wat je samen hebt opgebouwd binnenkort ontploft.

Swinger stel

Uitkijken naar de toekomst

Het is niet moeilijk om in te zien dat koppeltjes die aan partnerruil doen, er een behoorlijk barre tijd op hebben zitten… en net wanneer de parenclubs (wellicht ietsje te vroeg) weer de deuren hadden opengedaan, mochten ze die opnieuw sluiten. Wie niet al té geobsedeerd is, kan nu wel zijn of haar profijt halen uit de huidige situatie: er is immers meer dan tijd genoeg om op zoek te gaan naar gelijkgezinde zielen!

Parenclubs

Heb je toch teveel huidhonger? Dan zijn de opties in België behoorlijk beperkt. Hier en daar is er een sauna open, zoals Aquabella in Klemskerke (De Haan) en het chique Shivaz in Gent. In die eerste locatie zijn single mannen welkom; in de tweede mogen ze enkel op uitnodiging binnen. De parenclubs houden voorlopig echter alle deuren gesloten.

In Nederland mag er ietsje meer. Omdat een van de absolute trekpleisters van een parenclub er niet meer is – wegens de horecasluiting mogen er geen buffetten meer aangeboden worden – hebben de parenclubs die nog gasten verwelkomen de toegangsprijzen verlaagd. Op de meeste locaties wordt eerst de temperatuur gemeten met een infraroodthermometer en er mogen maar 30 mensen in een ruimte aanwezig zijn. In de bars blijft ‘social distancing’ de norm, maar dat is natuurlijk onmogelijk in de speelruimtes, waar je soms met meerdere tegelijk van bil gaat.

Club Paradise in Amsterdam, Club Monique in Wieringerwerf en Landgoed de Zaar blijven voorlopig open. Ook drie sauna’s blijven swingers met open armen verwelkomen: Steamworks, Javali en Sauna Kelmond. Een verademing voor wie zich veilig genoeg voelt en bij een verlengd thuisverblijf de pedalen zou verliezen.

Seksspeeltjes

Sommige seksspeeltjes bieden ook soelaas, vooral voor swingers die koppeltjes hebben waarmee ze op geregelde basis afspreken. Zo kennen we zelf enkele paartjes die sextoys hebben uitgewisseld waarmee je op afstand iemand kunt plezieren. Gewoon de app aanklikken van je vibrerende eitjes, de vibratiesnelheid kiezen, eventueel de kracht van de trillingen selecteren en je kunt ermee beginnen! Lekker spannend, maar natuurlijk opnieuw niet ideaal.

Sociale media

Er was een tijd dat je swingers vooral kon vinden op apps als Kik en Whatsapp. In het recente verleden kozen fans van partnerruil gewoonlijk voor die media omdat ze erg discreet zijn. Sinds kort heeft Discord echter de overhand gehaald en dat heeft natuurlijk onder andere te maken met de videochat-mogelijkheden en het gemak waarmee je meerdere ‘kanalen’ kunt creëren.

We hebben er geen cijfers van gevonden, maar we vermoeden dat online seks momenteel in de lift zit. Bij gebrek aan fysiek contact, kan een camera en een goed beeldscherm alvast een klein beetje fungeren als (minderwaardig) substituut – beter dan elkaar enkel wat op te geilen via de gsm of zelfs helemaal niets te kunnen doen.

Thuisfeestjes

Thuisfeestjes zijn altijd populair geweest bij heel wat swingers, maar kunnen doorgaans buigen op een minder strakke en professionele organisatie dan wat je van gespecialiseerde parenclubs kunt verwachten. Bovendien swingt het druggebruik er soms de pan uit. Ken je de gastheren of -vrouwen niet, probeer dan altijd op voorhand met hen te overleggen om te ontdekken wat voor maatregelen ze precies in acht nemen. Dat het nu geen goed idee is om op bezoek te gaan bij mensen die denken dat het coronavirus maar een griepje is en mondmaskers belachelijk vinden, hoeven we je hopelijk niet uit te leggen.

Websites

Er zijn tal van websites waarop je naar gelijkgestemde swingers kunt speuren. Vaak is het handig om van een portaalsite te beginnen die andere sites groepeert, zoals Sexswingers.nl. Daar vind je niet alleen links naar parenclubs, maar ook naar datingsites voor liefhebbers van de ‘lifestyle’ terug, mét telkens een beetje duiding. Vooral dat laatste is erg handig, omdat je zo niet eerst hoeft te klikken om te weten te kunnen komen waar het precies over gaat.

Opgepast: Sexswingers.nl heeft ook links voor mensen die willen vreemdgaan en dat is voor rechtgeaarde swingers nu net uit den boze! Het Belgische Lovelab.be doet dat niet, maar groepeert slechts 3 sites, zonder al te veel uitleg. Iets tussenin vind je dan weer op www.gratisdatingsitevergelijken.be/swingers-dating-sites.

Wie even de tijd neemt om te googelen, zal beslist wel zijn of haar gading kunnen vinden tussen het aanbod. Als je dan ook nog even kunt wachten, kan je misschien nog beter te weten komen met wie je in de nabije toekomst iets wil beginnen dan als je jezelf op een blind en potentieel iets gevaarlijker avontuur stort. Alvast veel seks gewenst, iedereen!


Dirk Vandereyken

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags dating koppel partner relatie sex swingen swingers thuis

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant