Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Swingen en parenclub uitgelegd

Swingen of parenclub?

Geschreven door   21 september 2020
21 september 2020     reageer op artikel Reageer

Wat nu als jullie nog steeds van elkaar houden, maar als de seksuele spanning ver te zoeken is? Of als jullie gewoon toe zijn aan iets nieuws op het seksuele vlak? Misschien heb je al van alles geprobeerd, van sextoys tot aan rollenspellen, maar er is nog steeds behoefte aan meer… Dan zou je misschien eens kunnen overwegen om te gaan swingen of om een parenclub te bezoeken. Denk hier niet te licht over, het brengt behalve spanning en sensatie vaak ook andere emoties met zich mee. Dus voordat je de beslissing neemt om dit te gaan doen, onderzoek eerst eens precies wat je eventueel te wachten staat…

Swingen, lekker dansen?

Swingen klinkt natuurlijk heel gezellig. Wie houdt er niet van dansen? Maar in dit geval wordt er niet bedoelt dat je een dansje gaat wagen, het geheel gaat namelijk wat verder dan dat. Natuurlijk kun je tijdens het swingen dansen, maar uiteindelijk heeft de swing sessie een ander doel. De intentie is om te ruilen van partner, samen met het stel waarmee je de swing sessie hebt.

Waar vind je swingers?

Swingen is een vrijblijvend georganiseerd evenement wat seksueel getint is. Het is eigenlijk een modern woord voor partnerruil. Je spreekt bijvoorbeeld af met een ander stel en de bedoeling is dat jij met de man of vrouw van het andere stel een erotisch getinte ervaring hebt en je partner doet hetzelfde met de andere partner van dit stel. Vaak worden de contacten gelegd via het internet, of via een advertentie in een seks magazine. Maar als je dat geen veilig idee vindt, kun je ook kiezen voor een speciale swingersavond in een club. Door heel Nederland worden dit soort avonden georganiseerd.

Voorzichtig beginnen

Bij  het swingen zijn verschillende varianten. Zo heb je bijvoorbeeld het soft swinging, wat eigenlijk voornamelijk bestaat uit een beetje rondkijken en flirten met anderen. Het is goed om hier eerst eens mee te beginnen. Je kunt dan zien wat het geflirt van jou en je partner met anderen met je doet. Je kunt ook kiezen voor soft swap.

Soms is ‘nee’ zeggen tegen anderen, het aardigste wat je voor jezelf kunt doen.

Bij deze vorm is wel een ander koppel betrokken, maar je hebt uiteindelijk alleen seks met je eigen partner. Dat beide stellen seks hebben in één ruimte kan soms al enorm opwindend zijn, zonder dat er daarvoor seksueel contact hoeft te zijn met iemand van het andere stel. Misschien kom je als stel zo ook wel voor thuis op nieuwe ideeën om de opwinding tussen jou en je partner te verhogen. Misschien gebruikt het andere stel wel sextoys die je zelf nog niet had geprobeerd.

Swingende koppels

All the way…

Toch liever all the way? Jullie hebben contact met een stel waarmee je het wel ziet zitten om hier seks mee te hebben? Dan kun je voor full swap gaan. Dit staat voor spetterende seks met de partner van het andere stel. In één ruimte of misschien kies je liever voor een eigen ruimte. Vaak brengen swingers eerst een deel van de avond met zijn vieren door, kijken of de klik er is en verdwijnen dan met iemand van het andere stel naar een aparte ruimte om daar ongestoord seks te hebben.

Ruilen is huilen? Of pure lust?

Mocht je dit thuis doen, zorg dat je goed bent voorbereid. Zorg dat in deze ruimte bepaalde items aanwezig zijn. Zorg altijd voor condooms, aanvullend zou je ook glijmiddelen, seksspeeltjes of massageolie kunnen neerleggen. Hou je wel van een beetje kinky avontuur? Dan is het ook handig om een aantal BDSM-items in deze ruimte te hebben. Natuurlijk is het prettig als je partner die misschien in de andere kamer met zijn of haar seksuele avontuur bezig is, ook deze items tot zijn of haar beschikking heeft.

Pas op voor verliefd worden

Als je als stel langdurig wilt swingen, is het belangrijk dat je zorgt dat je niet verliefd wordt op je swing partner. Probeer dit echt gescheiden te houden en zie het puur als lust. Een verliefdheid betekent namelijk meestal het einde van een swingers relatie en misschien ook van je eigen relatie. Natuurlijk kun je van je swingers avontuur vlinders in je buik krijgen, dat is zelfs begrijpelijk. Maar verwar het niet met verliefd zijn of liefde. Om te voorkomen dat je verliefd wordt, moet je eigenlijk een aantal dingen van tevoren afspreken. Contact met de swing partners alleen via e-mail of brief. Spreek niet te snel opnieuw af of zorg dat er altijd eerst weer een afspraak tussen zit met een ander swingstel.

Lees ook

Naar de parenclub

Klinkt swingen voor jou toch te persoonlijk omdat je te intiem wordt met een beperkt aantal mensen? Dan is een parenclub misschien een betere optie voor je. Ook een parenclub is een manier om de seksuele relatie nieuw leven in te blazen of om gewoon samen een spannend avontuur te beleven. In een parenclub ontmoet je allerlei verschillende mensen en heb je de mogelijkheid om met deze mensen of om met je partner seks te hebben. Ook als je swingen nog een beetje eng vindt, dan zou een bezoek aan een parenclub een veilige en discrete eerste stap kunnen zijn.

Swinger party

Hoe ziet een parenclub eruit?

Natuurlijk verschilt het interieur van de ene parenclub met de andere. De meeste parenclubs zien er enigszins uit als een normale club. Meestal is er een bar,  een dansvloer en een apart loungegedeelte. Daarbij zijn er nog extra ruimtes waar men naartoe kan gaan voor de ‘spannende dingen’. Wat die ruimtes zijn, dat is per parenclub verschillend. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een jacuzzi of een sauna, speciale darkrooms, een privétuin, speelkamers, ruimtes voor meerdere personen, SM-gedeelten of andere speciale plekken.

Wie komen er?

In een parenclub komen bezoekers uit alle lagen van de bevolking. Iedereen die hier komt is open-minded op seksgebied en komt hier eigenlijk met hetzelfde doel. Het doel van een parenclub bezoeken is namelijk toch gebaseerd op wat extra erotische spanning beleven, ongeacht wat iemands seksuele voorkeur, leeftijd of nationaliteit is. De meeste mensen vertellen niet dat ze een regelmatige bezoeker zijn van een parenclub, hier wordt vaak heel discreet over gedaan.

De eerste keer

Het eerste bezoek aan een parenclub is natuurlijk heel spannend. Je hebt misschien geen idee wat je te wachten staat. Het is daarom goed om te weten dat je tot niets verplicht bent en dat je ook zo weer de parenclub uit kunt lopen als je het niets vindt. Meestal moet je een entreeticket kopen. Hierin inbegrepen zijn de toegang, condooms, handdoeken, een kluisje en vaak ook de drankjes en een hapje.

Don’t be afraid to be open minded… You’re brain is not going to fall out

Soms is er een speciale dresscode. En in iedere club geldt de regel: nee is nee. Er zijn vaak ook speciale beginners avonden waar je gewoon in je normale kleding kunt komen. Vaak wordt er dan pas later op de avond gevraagd of je je om wilt kleden. Bevalt het je niet wat je ziet of vind je het toch eng, dan kun je eventueel weg gaan. Meestal krijg je tijdens zo’n beginnersavond een rondleiding en een uitleg van de huisregels. Ook eventuele vragen kun je aan de medewerkers stellen.

Sexy look

Je hoeft echt geen fotomodel te zijn om naar een parenclub te kunnen. Ook je leeftijd speelt geen rol. Wel wordt er verwacht dat je enigszins een sexy uitstraling hebt en dit bereik je door kleding aan te trekken die voor een extra prikkeling zorgt. Je hoeft niet in deze kleding naar de club toe te gaan. Het deurbeleid heeft een andere dresscode, namelijk verzorgd en netjes gekleed, dus geen hoody en/of sportschoenen. Op een door de club bepaald tijdstip verruil je de nette kleding voor de sexy outfit. Mannen hebben vaak een mooie zwarte boxer aan, of een latex slip en de vrouwen dragen meestal sexy lingerie of spannende jurkjes.

Lees ook

Wat doe je in een parenclub?

Wat je gaat doen in de parenclub bepaal je zelf. Wat je kunt doen verschilt per parenclub. In eerste instantie is het bij iedere parenclub de bedoeling dat je een leuke uitgaansavond hebt, met een erotisch tintje. Je kunt ervoor kiezen om in de club seks te hebben. Dat kan zijn met je partner, met een ander of met meerdere mensen tegelijk. Bijvoorbeeld samen met je partner met een ander stel of misschien willen jullie je mengen in een groep. Gebruik altijd een condoom als je met een ander dan je partner seks hebt. Wil je liever alleen een beetje flirten, kijken of bekeken worden? Dan kan dat natuurlijk ook. Zolang je je maar aan de huisregels houdt.

Een erotisch tintje

Soms vinden mensen het voldoende om in de parenclub rond te lopen en bekeken te worden of rond te kijken. Dit kan al heel opwindend zijn. Als je andere mensen ziet seksen in een sfeervolle omgeving, brengt dat vaak veel opwinding met zich mee. Het kan zijn dat je in eerste instantie niet van plan was om hieraan toe te geven, maar dat je toch door de hele entourage meegesleept wordt.

There is nothing wrong with a classy couple with a dirty mind.

Ga als je met deze instelling binnen kwam niet gelijk op in de seksende massa, maar begin gewoon rustig. Ga samen met je partner vrijen in een ruimte waar anderen je kunnen zien of waar jullie ook andere vrijende mensen kunnen zien. Wil je toch een stapje verder? Dan zou je ook hier kunnen kiezen voor de soft swap. Dit zijn seksuele handelingen, maar geen penetratie. De full swap in de parenclub staat voor seksuele handelingen met penetratie, met eigen partner maar eventueel ook met een vreemde.

Welke parenclub kies je?

Kies altijd een parenclub die de hygiëne hoog in het vaandel heeft staan, die duidelijke regels heeft en goed let op de veiligheid van de bezoekers. Er zijn genoeg van dit soort parenclubs in Nederland en Europa te vinden. Er zijn ook speciale parenclubs voor liefhebbers van BDSM. De privacy in een parenclub is belangrijk, zelfs het parkeren bij de club gaat meestal heel discreet. What happens in the club… stays in the club!

Maak afspraken met je partner

Maak voorafgaand aan het bezoek aan de parenclub of voor de swing sessie duidelijke afspraken met je partner. Praat open en eerlijk over de verwachtingen en de wensen. Geef duidelijke grenzen aan, spreek ook af als een van de twee wilt stoppen of naar huis wilt, dat de ander deze wens respecteert. Geen discussie ter plekke, maar thuis. Het maken van duidelijke afspraken is namelijk de enige manier om de relatie niet in gevaar te brengen. Het gaat puur om een opwindende avond beleven met eventueel open-minded seks, een relatiebreuk kan nooit de bedoeling zijn. 

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags partner relatie seksuele sex swingen swingers verliefd

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant