Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending

Zin in seks, je libido een handje helpen.

Geschreven door   5 december 2022
5 december 2022     reageer op artikel Reageer

Nu de dagen wat korter en kouder worden kan het zomaar zijn dat dit invloed heeft op je libido. Dit is niets om je voor te schamen, de veranderende seizoenen hebben namelijk invloed op mannelijke en vrouwelijke hormonen. Dit is heel vervelend natuurlijk, vandaar dat we je graag van wat tips voorzien om de winter, met hopelijk veel erotiek, door te kunnen komen! 

Maar eerst eens wat fabels uit de lucht schieten. 

-Ten eerste: er is écht niets mis met jou. Het is heel normaal dat een libido niet constant stabiel is. Dit heeft alles te maken met verschillende factoren.

-Hoewel veel vrouwen vaak denken dat een verlaagd libido het directe gevolg is van anticonceptie is dat niet altijd het geval. Enkele anticonceptiemiddelen hebben inderdaad invloed op je libido, het is echter niet de grootste stoorzender. Zoals eerder genoemd is stress de grootste boosdoener. Ga vooral in gesprek met je huisarts om meer te weten over de invloed van anticonceptie op je libido. 

Als laatste…

-Dat er verschillende lust-opwekkende middelen te vinden zijn weten we allemaal. Deze middelen kunnen een goede uitkomst zijn bij onder andere erectieproblemen zoals te snel klaarkomen of een erectie krijgen. De bekendste van deze middelen, Viagra bijvoorbeeld, zijn enkel op recept te krijgen. Er zijn echter wel veel middelen die voor iedereen te koop zijn. Wat niet iedereen weet is dat niet alle middelen dezelfde werking en werkbare stoffen hebben. Kijk hier goed naar! En heb je dan alsnog vragen over jouw specifieke situatie en wensen en overweeg je lustopwekkende middelen? Stel je vragen gerust aan je dokter die kan jou advies geven over jouw specifieke situatie.

Dus wat kun je zelf doen om je libido een opkikker te geven? 

Ontspan!

Misschien wel de allerbelangrijkste tip die we je mee kunnen geven: zorg goed voor jezelf en voor voldoende ontspanning. Nu de feestdagen weer voor de deur staan en je agenda vol staat met etentjes en verplichtingen, is dat misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Probeer juist dan tijd voor jezelf (en voor elkaar) te nemen, plan dit desnoods in. Regelmatig bewegen, en voldoende ontspanning krikken je libido enorm op. Stress is namelijk de grootste boosdoener voor een verminderd libido. 

Dus neem een ontspannen moment voor jezelf. Dit kan zelfs heel verbindend werken en als voorspel dienen. Wat dacht je van een sensuele, massage met een heerlijk geurende massagekaars?

Geen druk

Druk op de ketel is nergens goed voor, zeker niet als het om seks gaat. Wees geduldig met elkaar, besteed aandacht aan voorspel en geef elkaar de ruimte als het er een keer niet in zit. Wat kan helpen is de spanning laten oplopen door elkaar te plagen, zoenen en strelen. 

Onthoud: seks is meer dan penetratie alleen. Geniet van elkaar, ook als het even niet lukt op seksueel vlak. 

Tip: Probeer in de slaapkamer niet over problemen te praten, doe dat in een andere ruimte. De slaapkamer is bij uitstek de plek om mooie lingerie aan te trekken en een fijne, romantische sfeer te creëren waar jij je sexy in voelt! 

Trek een spannende, sexy outfit aan!

Ho..Ho..Ho! Geef jezelf cadeau deze feestdagen. Misschien komt dit niet als een grote verrassing maar je zult je een stuk prettiger en seksueler voelen als je jezelf goed verzorgt en in een mooie outfit hebt gestoken. Denk maar eens aan die eerste paar spannende dates, toen je nog net wat extra moeite deed om lekker te ruiken, of er goed uit te zien. Dus pak jezelf of je partner mooi in! Onze tip? Geef je partner sexy lingerie cadeau, dit is een win-win situatie als je het ons vraagt. 

Samen is leuker dan alleen

Je seksleven zal een stuk soepeler lopen als jij en je partner op éen lijn liggen. Verbondenheid is belangrijk voor goede seks. Een goed gesprek over wat je wel- en niet fijn vindt kan hierbij helpen. Is praten over seks erg spannend? Snappen we! Probeer dan eens een erotisch spel, met spannende vragen. Of ga eens samen op zoek naar erotische speeltjes voor koppels. De voorpret alleen is al opwindend! 

Tip: we hebben een nieuwe erotische koppelbox. Deze bevat niet alleen speeltjes maar ook een e-book en erotische spellen die zeker zullen helpen om bovenstaande onderwerpen op een natuurlijke wijze te bespreken.

Glijmiddel is een wondermiddel! 

Last but not least: maak gebruik van glijmiddel. Niet elke vrouw of man (jazeker, dan hebben we het over voorvocht) wordt altijd even gemakkelijk vochtig. Dit is wél essentieel voor plezierige penetratie. Het gebruik van glijmiddel, kan samenspel en solospel heel veel gemakkelijker en fijner laten verlopen! Daarnaast wordt het gebruik van glijmiddel bij seksspeeltjes altijd aangeraden om beschadigingen aan de erogene zones te voorkomen. Er zijn verschillende soorten glijmiddel.

Dus ga met elkaar in gesprek, ga een dagje naar de spa, bezoek een (online) erotiek shop, en test vervolgens alle nieuwe goodies samen uit.

Reageer op dit artikel

Lees ook

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant