Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Sexlucht - hoe zit het

Sekslucht? Zo zit het…

Geschreven door   23 mei 2021
23 mei 2021     reageer op artikel Reageer

Waarschijnlijk herken je het wel, die typische geur die je ruikt nadat jullie een heerlijk potje seks hebben gehad. Er zijn zelfs mensen die gelijk die geur van seks herkennen als ze ergens binnen stappen. Natuurlijk heeft seks zelf geen geur, maar wat ruik je dan precies?

Is het zweet of wat anders?

Het lijkt misschien logisch dat het een combinatie is van de verschillende zweetluchten van de personen die net seks hebben gehad. Zeker als het er wild aan toe is gegaan, kan dan nogal wat zweetdruppeltjes opleveren. Maar dat is het niet. Anders zou je in de sportschool dezelfde lucht ruiken. Maar wat is het dan wel?

IK RUIK DE SEKS BIJ HAAR

IK HOOP DAT ZE DE LIEFDE BIJ MIJ RUIKT

Een chemische reactie

De geur van seks heeft te maken met je lichaamssappen. Het is de combinatie van zijn sperma met jouw vaginale afscheiding. Tussen deze twee lichaamssappen ontstaat een chemische reactie omdat sperma een hoge pH-waarde heeft en vaginale afscheiding juist een lage. Door die chemische reactie ontstaat er een compleet nieuwe geur, namelijk de geur van seks. 

Het is heel normaal

Dus als je niet in de vagina klaarkomt, dan is die geur er niet? Helaas is dat niet helemaal waar. Ten eerste is er altijd voorvocht wat in de vagina terecht komt en ook als je een condoom gebruikt, kun je nog steeds een speciale geur ruiken. Misschien niet zo doordringend als die ‘sekslucht’ die je anders ruikt, maar het rubber van het condoom gecombineerd met de lage pH-waarde én het zweet kan nog steeds een luchtje veroorzaken. Er is niets raars aan, dus laat het niet je seksleven beïnvloeden. Dit kan bij iedereen voorkomen. Het wordt pas gênanter als je echt een sterke vislucht ruikt. Dan kan er iets anders aan de hand zijn. Bijvoorbeeld dat de bacteriën in de vagina niet in balans zijn en dat kan verschillende oorzaken hebben. 

DE LUCHT VAN GOEDE SEKS

IS EEN INTENSE HERINNERING

Bacteriële vaginose

Een sterke vislucht wordt meestal veroorzaakt door bacteriële vaginose. Dit komt doordat het evenwicht van de verschillende bacteriën die in de vagina aanwezig zijn dan is verstoord. Vaak is er ook afscheiding die enigszins grijzig is. Meestal gaat de bacteriële vaginose uit zichzelf over en anders kun je er een crème of medicijnen bij de huisarts voor halen. Het is gelukkig niet overdraagbaar. Het is dus geen SOA.

Trichomoniasis (Trich) 

Trich wordt veroorzaakt door een parasiet die overgedragen wordt tijdens contact met de slijmvliezen van de geslachtsorganen. Dit kan via het voorvocht, sperma of afscheiding. Vaak is er afscheiding, een branderig gevoel en jeuk of pijn bij het plassen. Toch zijn er ook genoeg mensen die er helemaal niets van merken. Deze infectie is in tegenstelling tot de bacteriële vaginose wel seksueel overdraagbaar.  Jij en je partner(s) kunnen een behandeld worden met antibiotica. 

Aantrekkingskracht door een sekslucht

Schimmelinfectie

Dan is er nog een schimmelinfectie die een geur kan veroorzaken. Meestal ruikt dit enigszins zurig en heb je een wittige dikke afscheiding. Vaak jeukt het ook down under. De schimmelinfectie verstoort ook de natuurlijke balans van de bacteriën en schimmels in vagina, vandaar de lucht. Ga langs je huisarts voor medicatie of kijk eens bij de apotheek voor medicijnen tegen een schimmelinfectie.

Menstrueren of een tijdje droog staan

Ook als je al een tijdje droog staat, kan je vagina anders gaan ruiken. Dat gaat vanzelf weer over als er weer seksuele activiteiten zijn. Als je bijna ongesteld moet worden of al ongesteld bent, dan kan het zijn dat je een ijzer lucht ruikt uit de vagina. Ook dat is volkomen normaal. Tijdens de ovulatie periode kan de vagina een muskusachtige geur hebben.

EEN LUCHTJE WAT RUIKT NAAR LIEFDE

HOE HEERLIJK ZOU DAT ZIJN?

Sensueel luchtje

Zo zie je maar dat er achter ieder luchtje een verklaring zit. Maar er gaat natuurlijk niets boven die onvervalste seks lucht. Dat betekent in ieder geval dat jullie je hebben vermaakt met seksuele avonturen. Natuurlijk kun je de sekslucht enigszins verbloemen met een lekker luchtje. Je kunt hiervoor ook een erotische parfum met feromonen gebruiken. Hiermee wordt de behoefte aan seks nog eens extra gestimuleerd. Deze erotische parfums zijn vaak geurloos, maar ze zijn er ook met een lekker luchtje. Of gebruik een massage glijmiddel met een sensueel geurtje. Daar heb je ook nog eens extra plezier van.

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags afscheiding condoom erotisch sensueel sperma vagina vaginale afscheiding

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant