Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Waarom sommige mensen van plasseks houden

Plas seks, waarom doen mensen dit?

Geschreven door   3 januari 2021
3 januari 2021     reageer op artikel Reageer

Urofilie is een seksuele handeling waarbij urine wordt gebruikt. In de volksmond noemen we het ook wel gewoon plas seks. Mensen raken bij deze vorm van seks opgewonden door het ruiken, proeven, voelen of zien van urine. Je zou het misschien niet verwachten, maar plasseks komt best vaak voor.

Golden shower

Nog niet zo lang geleden kwam plasseks uitgebreid in het nieuws omdat een bekende Nederlander was gefilmd tijdens het nemen van een ‘golden shower’. Voor sommige mensen erg schokkende beelden, voor anderen gewoon een onderdeel van seks voor volwassenen. Maar waarom doen mensen eigenlijk aan plasseks, waar komt het vandaan?

Plasseks, in welke vorm?

Urofilie is vaak nauw verwant aan seksueel gedrag bij sadomasochisme. Het kan namelijk een gevoel van overheersing en vernedering geven. Een van de seksuele partners plaagt of overheerst in dit geval de andere om die persoon op deze manier te behandelen. Deze fetish wordt ook wel wordt ook wel urofagia of undinismo genoemd. Dergelijke handelingen hoeven niet problematisch te zijn. Als beide partners hier mee instemmen, dan is er geen enkel probleem. Urofilie is niet altijd plassen op een ander, de opwinding kan ook bereikt worden door op dingen te plassen. Bijvoorbeeld op kledingstukken. Ook het drinken van urine kan de opwinding veroorzaken. Het over iemand heen plassen noemt men een golden shower, watersports of urolagnie.

Tip: een laklaken om te gebruiken tijdens je avontuur

Urofagia en urolagnia

Urofagia is de benaming voor de opwinding die men voelt als je de urine van iemand anders binnenkrijgt. Urolagnia staat voor mensen die een seksueel genot krijgen als ze iemand zien plassen in het openbaar of als ze zelf opwinding voelen als ze in het openbaar plassen.

Wat zijn de beweegredenen

Behalve dat plasseks vaak voorkomt bij sadomasochisme, kunnen er ook nog andere redenen zijn waarom mensen aan plasseks doen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat iemand het gewoon een heerlijk gevoel vindt om die warme vloeistof op hun lijf te voelen. Ook het taboe wat op plasseks rust, kan voor sommigen juist een reden zijn om het te doen. Die onzichtbare grenzen overgaan, kan bij iemand namelijk voor extra opwinding zorgen. Daarbij is urineren voor veel mensen iets heel intiems. In het bijzijn van je partner plassen is dus een hele intieme gebeurtenis. Voor sommige mensen is over iemand heen plassen zelfs een teken van vertrouwen. Het geeft ze een diepe connectie met elkaar.

Raar of niet raar?

Natuurlijk zijn er altijd mensen die deze beweegredenen raar vinden. Toch zou dat niet zo moeten zijn. Seks is namelijk voor iedereen uniek en iedereen geniet op zijn eigen manier. Seks hoort bij ons dagelijks leven en iedereen vult de manier waarop ze seks hebben zelf in. Natuurlijk is het wel belangrijk dat wanneer je seks met een partner hebt, beide een comfortabel gevoel hebben bij de manier waarop je seks hebt. Zodra een van de sekspartners zich ongemakkelijk voelt bij bepaalde handelingen, dan klopt er iets niet. Dit mag niet bepaald worden door het ideaalbeeld wat in deze samenleving heerst. Natuurlijk moet seks leuk en fijn zijn, maar wat leuk en fijn is, is voor iedereen verschillend. Wat voor het ene mens een taboe of beschamend is, kan voor de ander optimaal genieten zijn. Zolang de sekspartners hiermee instemmen, is het geen probleem. Mits natuurlijk alle betrokkenen ook bij machte zijn om hun voorkeur of weerstand tegen bepaalde handelingen uit te spreken. 

Plasseks in de club

Weet je dat er zelfs plasseks orgies zijn? In een club in Londen komen mannen samen om te urineren en niet alleen in het toilet. Denk niet dat het alleen vreemde figuren zijn want in deze donkere kelderbar Streams of Pleasure komen onder andere ook zangers, bekende mensen van televisie of ministers. De club bestaat al sinds 1999 en alleen mannen zijn welkom. Er zijn zelfs mensen die bereid zijn om te betalen om de club schoon te maken, nadat ze eerst door de urine plassen zijn gerold. In de club is het merendeel vrij schaars gekleed, maar wel iedereen draagt iets van schoenen of laarzen. Een noodzakelijk kwaad, mits je het prettig vindt om met je voeten in de urine plassen te staan.

Wat vinden de liefhebbers?

De seksuoloog Havelock uit de negentiende eeuw had last van impotentie, totdat hij de plasseks ontdekte. Voor veel mensen schijnt er dus toch wel heel iets bijzonders aan te zijn. Ook Marquis de Sade, Ricky Martin en Patrice O’Neal staan er om bekend dat ze plasseks niet schuwen. Maar ook tussen de minder bekende mensen zijn er genoeg die plasseks opwindend vinden. We hebben een paar reacties:

“Ik vind het heerlijk als mijn vriendin over mijn penis plast. De eerste keer ging dat per ongeluk, maar ik werd er erg hard van.”

“Het voelt alsof ze klaarkomen in je mond, alsof ze de controle over zichzelf verliezen.”

“Er is niets leukers dan verplicht te worden door mijn meesteres om heel veel water te drinken. Op een gegeven moment moet ik zo erg nodig plassen dat ik het niet meer kan ophouden. Als ik het laat lopen, moet ik het voor straf opruimen.”

“Mijn meester herinnert me er regelmatig aan dat ik veel lager in rangorde ben. Om dit te bevestigen, plast hij op me.”

“Ik vind het geil om urine te drinken. Tegenwoordig vries ik het ook in en maak ik er een soort ijsjes van. Zo kan ik heerlijk likken aan de urine.”

“Het is bij mij begonnen op de voetbal. Sommige jongens vonden het leuk om onder de douche tegen elkaar aan te plassen. Ik merkte dat dit mij erg opwond.” 

“Het geluid van iemand die urineert wind me op. Op dit moment is dat voor mij voldoende, ik hoef niet speciaal iets met de urine te doen.”

“Als ik mijn vrouw oraal bevredig, vind ik het heerlijk als ze plast op mijn tong. Alsof ik haar zo geil maak, dat ze over alles de controle verliest.”

“Ik heb het nog nooit gedaan, maar het lijkt me heerlijk om over iemand heen te plassen en daarna seks te hebben.”

Bereid je voor

Wil jij ook een keer plas seks proberen? Zorg dat je goed bent voorbereid. Zomaar in de kamer gaan staan plassen op de vloerbedekking, daar krijg je vast en zeker spijt van. Doe het bijvoorbeeld in de douche, in een opblaaszwembadje of koop een plas seks lak-laken.

Poepseks

Als je denkt dat het niet nog extremer kan, dan heb je het mis. Er zijn ook mensen die geil worden van poepseks. Wees hier wel heel voorzichtig mee. In ontlasting zitten veel meer bacteriën die voor infecties of andere ongezonde ongemakken kunnen zorgen.

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags golden shower opwinding partner plasseks sekspartners urofilie

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant