Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Alle seksvlaggen die er zijn

Alle ‘seksvlaggen’ op een rijtje – welke vlag staat voor jouw gender of seksuele voorkeur?

Geschreven door   18 augustus 2020
18 augustus 2020     reageer op artikel Reageer

Iedereen kent hem wel: de regenboogvlag waarmee de holebi(plus)gemeenschap zich identificeert. Het is een ijzersterk symbool dat dateert uit 1978, toen ontwerper Gilbert Baker er voor het eerst mee paradeerde tijdens ‘pride’-evenementen in San Francisco… maar wist je dat er ook heel wat andere vlaggen zijn die gebruikt worden om seksualiteit, genderidentiteit, geslachtsidentificatie, seksuele expressie, genderrol of seksuele activiteit mee te identificeren? Hier een overzicht.

‘Gay Pride’ regenboogvlag

Regenboog vlagDe bekendste vlag is en blijft de ‘Gay Pride’-vlag die artiest Gilbert Baker na een uitdaging van de bekende homogemeenschapsleider Harvey Milk samen met een dertigtal vrijwilligers ontwikkelde. Dat gebeurde op een voor holebi’s iconische locatie: de bovenste verdieping van de zoldergalerij van het Gay Community Center op 330 Grove Street in San Francisco. 

De vlag was met de hand geverfd, maar in die periode mochten er in ‘Cisco geen geverfde materialen in de openbare wasmachines worden gestopt. Het team moest daardoor tot ’s nachts wachten om hun kleren schoon te maken.

Baker heeft altijd geweigerd om de vlag te patenteren, maar is er wel wereldberoemd mee geworden. Zo mocht hij ontwerpen voor burgemeester Dianne Feinstein; de Chinese premier; de koning van Spanje; de presidenten van Frankrijk, Venezuela en de Filippijnen; en vele anderen. Ook de Democratic National Convention kon al op een van ’s mans ontwerpen rekenen.

De officiële regenboogvlag telde oorspronkelijk acht kleuren, maar twee ervan werden een tijdlang verwijderd. Rose werd achterwege gelaten omdat er na de moord op Harvey Milk in 1978 zoveel vraag voor de vlag ontstond dat het te moeilijk werd om de vlaggen mét die tint nog op tijd te produceren. Turquoise volgde in 1979 omdat de organisatoren van de parade een even aantal kleuren aan elke kant van de straat wilden.  Ook nu nog worden er meestal zes kleuren gebruikt.

Elke kleur heeft trouwens een specifieke betekenis:

 • Rose (wordt niet vaak gebruikt): seksualiteit
 • Turquoise (wordt niet vaak gebruikt): kunst en magie
 • Rood: leven
 • Oranje: helen
 • Geel: zonlight
 • Groen: natuur
 • Blauw: harmonie en vrede
 • Paars/violet: geest

Leather Pride Flag (1989)

Leather Pride FlagDeze vlag werd ontworpen door de veelvuldig bekroonde Tony DeBlaze, misschien wel de belangrijkste figuur ooit in de geschiedenis van de ‘ledergemeenschap’. Hij ontwikkelde demo’s en een wedstrijd van de Hellfire Club in Chicago die al snel overwaaiden naar andere sm-clubs. 

DeBlaze was de stichter en uitgever van DungeonMaster (een van de bekendste magazines rond sm-technieken), Drummer (een tijdschrift voor – inderdaad – drummers) en mede-oprichter van het Leather Archives Musuem. Toen hij in 1989 de Leather Pride Flag ontwierp, had hij onder het pseudoniem ‘Fledermous’ al heel wat verhalen over de ledercultuur geschreven. Hij was dan ook reeds een graag geziene gast op lezingen en workshops. 

DeBlaze heeft zelf nooit echt een interpretatie van de kleuren en symbolen aangereikt en heeft al laten weten dat hij die liever aan andere mensen overlaat. Wat er ook van zij, ’s mans ontwerp wordt ook gebruikt binnen de bdsm-subcultuur.

Rubber Pride Flag (1994)

Rubber Pride FlagSexshop Bedfun heeft heel wat sekspeeltjes en sexy kleding in rubber en latex beschikbaar en dat is natuurlijk geen toeval. Sinds 1994-1995 hebben Peter Tolos en Scott Moats ook voor een eigen vlag gezorgd als een manier om ‘gelijkgestemde mensen te identificeren’. 

Het symbool ‘weerspiegelt de sensoriële, sensuele en mentale passie’ die het duo Tolos-Moats voor rubber voelt, en ook latex mag je daarbij rekenen.

 • Rood: de bloedpassie voor rubber
 • Geel: de gedrevenheid voor intense rubberspelletjes en -fantasieën
 • Zwart: de lust voor de ‘look & feel’ voor glanzend zwart rubber

Polyamory Pride Flag (1995)

Deromantic Pride Flag‘Polyamory’ betekent: houden van meer dan een persoon tegelijkertijd, mét medeweten en goedkeuring van die andere persoon. Het gaat dus om ‘consensuele, ethische en verantwoordelijke niet-monogamie’. Bedriegen en vreemdgaan blijven dus uit den boze. Terecht, toch?

 • Rood: liefde en passie
 • Blauw: openheid en eerlijkheid tussen alle partners waarmee meerdere relaties worden aangegaan
 • Zwart: solidariteit met iedereen die zijn relaties omwille van sociale druk moeten verstoppen tegenover de maatschappij, ook al is men eerlijk naar iedereen binnen de relaties toe

International Bear Brotherhood Flag (1995)

International Bear BrotherhoodDe ‘Bear Pride Flag’ werd in 1995 ontworpen door Craig Byrnes. Dat gebeurde in het kader van een psychologieproject. De ‘bear’-cultuur was het decennia daarvoor erg groot geworden en Craig wilde er een symbool voor bedenken. 

Er werden vier verschillende versies ontworpen en uiteindelijk behaalde die van ene Paul Witzkoske de eerste plaats op de zomerse ‘Bears of Summer’-evenementen van de Chesapeake Bay Bears. De lay-out refereert naar de Leather Pride Flag, maar in dit geval verwijzen de kleuren naar dierenvachten en de diverse nationaliteiten van ‘bears’ – homoseksuelen die aangetrokken worden door beharing.

Bisexual Pride Flag (1998)

Bisexual Pride FlagVoor de vlag die de biseksuele gemeenschap in 1998 meer zichtbaarheid moest geven, koos ontwerper Michael Page roze en blauw, met daartussen een paarse streep die – dixit Page – net als biseksuele mensen ‘onmerkbaar in zowel de homoseksuele en lesbische als de heteroseksuele gemeenschappen overvloeit’.

 • Roze: het vrouwelijke geslacht
 • Blauw: het mannelijke geslacht
 • Paars: biseksualiteit

Transgender Pride Flag (1999)

Transgender Pride FlagDe Transgender Pride Flag werd in 1999 ontworpen door de transseksuele vrouw Monica Helms en een jaar later voor het eerst getoond tijdens een prideparade te Phoenix. Die stad werd ooit nog vooral op de kaart gezet door muziekgiganten Alice Cooper (die zichzelf ironisch genoeg ook liet inspireren door de transgendergemeenschap om zijn podiumpersoonlijkheid te ontwikkelen) en Dave Mustaine (van Megadeth). 

Het patroon is zo gekozen dat je de vlag kunt omkeren zonder dat de opeenvolging van kleuren wijzigt – ze is dus altijd ‘correct’.

 • Roze: babymeisjes
 • Lichtblauw: babyjongens
 • Wit: interseksualiteit, iedereen die in transitie zit en iedereen die zijn gender ziet als neutraal of ongedefinieerd

Lesbische vlaggen (1999, 2010 & 2018)

Labrys Flag

Labrys FlagGeen enkele lesbische vlag is ooit officieel aangenomen als permanent symbool, waardoor er doorheen de jaren maar liefst 3 verschillende vlaggen werden geïntroduceerd. 

De eerste werd in 1999 ontworpen door grafische designer Sean Campbell en heeft een labrys in het midden. Dat is een ceremoniële dubbele bijl die tussen het derde millennium voor Christus en 1200 voor Christus werd gebruikt door de door vrouwen geleide Minoïsche beschaving. De bijl werd tijdens de jaren zeventig geadopteerd door de lesbische gemeenschap.

 • Labrys: de kracht en onafhankelijkheid van vrouwen
 • Paars: bloemen, violet, lesbische vrouwen
 • Omgekeerde zwarte driehoek: oorspronkelijk gedragen door vrouwen in concentratiekampen die door de nazi’s werden gezien als ‘asociaal’ – gewoonlijk lesbische vrouwen, prostituees, feministen en vrouwen die geen kinderen wilden baren

Lipstick Lesbian Flag

Lipstick Lesbian FlagDe term ‘lipstick lesbian’ of ‘lippenstiftlesbiënne’ is wellicht te danken aan journaliste Priscilla Rhoades. Die pende in 1982 het artikel Lesbians for Lipstick voor de homokrant Sentinel. De term staat voor lesbische vrouwen met eigenschappen die als stereotiep ‘vrouwelijk’ worden gezien, zoals het gebruik van make-up en het dragen van jurken of rokken. 
Hetzelfde woord wordt ook wel gebruikt om op de vrouwelijkheid van biseksuele dames te wijzen of om te beschrijven hoe sommige heteroseksuele vrouwen (tijdelijk) seksueel kunnen aangetrokken worden door mensen van hetzelfde geslacht. De vlag zelf werd anno 2010 geïntroduceerd in de blog This Lesbian Life.

 • Verschillende tinten rood en roze: vrouwen
 • Wit: onduidelijk
 • Lippenstift: vrouwelijkheid

Lesbian Pride Flag

Lesbian Pride FlagIn 2018 paste Tumblr-blogger Emily Gwen de lippenstiftvlag aan en introduceerde de nieuwe versie  op diverse sociale media. Hoewel er hieronder zeven kleuren worden vermeld, werd er al snel een versie met vijf strepen bedacht.

 • Donker oranje gender nonconformiteit
 • Oranje: onafhankelijkheid
 • Licht oranje: gemeenschap
 • Wit: unieke relatie tegenover het vrouw-zijn
 • Roze: sereniteit en vrede
 • Stoffig roze: liefde en seks
 • Donker roze: vrouwelijkheid

Master/Slave Flag (2005)

Master/Slave FlagDe Master/Slave Flag werd voor het eerst onthuld tijdens de toonaangevende Master/Slave Conference in Washington, D.C. Ze is de banier van een kleine subcultuur binnen de grotere ledergemeenschap en is gemakkelijk te interpreteren:

 • Verticale lijn: autoriteit, macht, dominantie
 • Drie horizontale lijnen: passief intellect, onderdanigheid

BDSM Rights Flag (2007)

BDSM Rights FlagDe BDSM Rights Flag werd ontwikkeld door de Britse Meester ‘Tanos’, die het ontwerp losjes baseerde op die van de Leather Pride Flag. 

Het bdsm-embleem (waarbij die afkorting staat voor ‘bondage and discipline, dominance and submission, sadism and masochism’) is prominent aanwezig. Het moet onderstrepen dat bdsm-beoefenaars dezelfde mensenrechten verdienen als alle andere mensen en dat men niet zou mogen discrimineren tegen hen.

Pony Pride Flag (2007)

Pony Pride FlagDe Pony Pride Flag werd in 2007 ontwikkeld door ‘Pony Girl’  Carrie. Ponygirls zijn (meestal submissieve) vrouwen die vrijwillig de rol van pony’s op zich nemen. Daarbij worden vaak ook teugels gebruikt.

 • Zwart: het zwarte leer dat meestal wordt gedragen door mensen binnen de ledergemeenschappen en de band met de algemene ledergemeenschap
 • Wit: de pure geest van elke Pony
 • Blauw: de Pony’s die willen excelleren en die houden van het competitieve aspect van ‘ponyplay’. Ook daim, voor alle cowboys en cowgirls die van Pony Girls houden
 • Groen: de natuur, gras en vrij rondlopen in een veld·    Hoefijzers: Pony Girls in hun natuurlijke omgeving, een symbool om alle Pony’s te verenigen

Ownership Flag (2007)

Ownership FlagDe Ownership Flag werd bedacht door meester Tanos en representeert iedereen die een meester/slaaf- en dominante/onderdanige relatie wil.

 • Schild: de eigenaar, het hoofd, de meester
 • Halsketting: de sub of slaaf, het bezit van de meester
 • Zwarte en witte strepen: deze verwijzen naar gevangenisuniformen en dus naar de traliën van een kooi

Pansexual Pride Flag (2010)

Pansexual Pride FlagWie panseksueel is, wordt potentieel door alle mogelijke genderidentiteiten en biologische geslachten aangetrokken. De kleuren van de vlag symboliseren dat dan ook:

 • Roze: vrouwen
 • Blauw: aantrekkingskracht tot mannen
 • Geel: niet-genderconformistische, ‘vloeibare’, en homoseksuele individuen

Asexual Pride Flag (2010)

Asexual Pride FlagAseksueel zijn betekent niet noodzakelijk dat je nooit opgewonden wordt, maar wel dat je emotioneel of fysiek niet genoeg naar seks verlangt om effectief te vrijen. Aseksuele mensen willen meestal nog wel relaties aangaan, maar dan zonder seksuele component of met slechts een lage dosis aan seksuele activiteit. 

Omdat deze gemeenschap aanstoot neemt aan psychodiagnostische termen als ‘hypoactieve seksuele stoornis’ of ‘frigiditeit’, ‘seksuele opwindingsstoornis’ en ‘verminderd seksueel verlangen’, werd er een eigen vlag ontworpen.

 • Zwart: aseksualiteit
 • Grijs: grijze aseksualiteit en demi-seksualiteit
 • Wit: bondgenoten
 • Paars: gemeenschap

Genderqueer Pride Flag (2011)

Genderqueer Pride FlagMarilyn Roxie ontwierp deze vlag voor iedereen die androgyne is of die zich niet thuisvoelt bij de traditionele genders of seksuele voorkeuren.

 • Lavendel: Androgyne mensen of gewoon anders zijn op het gebied van gender of seksuele voorkeur
 • Wit: Agender
 • Groen: Degenen wier identiteit buiten het binaire valt

Puppy Pride Flag (2011)

Puppy Pride FlagPuppyplay is een kink waarbij de ‘pup’ – meestal, maar niet altijd, een homoseksuele man in een volledig zwart leren kostuum – zich naar zijn meester toe als een hond gedraagt. Hij waggelt met een aan zijn kostuum vastgehechte ‘staart’, blaft naar het baasje, eet uit een hondenbakje en wordt vaak graag vastgebonden.

Er bestaat zowel een sociale als een seksuele versie van deze kinky voorkeur. 

De Puppy Pride Flag werd in 2011 op de mensenmassa losgelaten door ‘Pup Flip Gray’. Hij had daarvoor input gekregen van meer dan 1000 leden van de Grungepup Jeff’s Puppy Pride Flag Design Facebook Group. 

De vlag lijkt op het oorspronkelijke ontwerp van Jeff Hull (‘Grungepup Jeff’), maar ontleent meer van de Leather Pride Flag van Tony DeBlase.

Fat Fetish Flag (2011)

Fat Fetish FlagDe Fat Fetish Flag werd in 2011 ontworpen en staat voor alle mogelijke vormen van vetfetisjen, ongeacht verdere seksuele of romantische voorkeur. Wat ze allemaal gemeen hebben, is een sterke appreciatie van lijfelijke omvang voedselgerelateerde prikkelingen, verdikken en dergelijke meer – ofwel bij zichzelf, ofwel bij de partner, ofwel  bij beiden. 

Heel wat vetfetisjisten hebben ook nog meer ongewone smaken, waardoor de gemeenschap groter is dan ze op het eerst gezicht lijkt. Bedfun plaatst wel een kanttekening bij deze fetish omdat ze de gezondheid zeer zwaar kan beschadigen.

 • Franse vanille: de smaak van ‘fat body worship’ (‘fbw’), waarbij zeer zwaarlijvige mensen worden aanbeden omwille van hun gigantische postuur
 • Aardbei: de smaak van ‘growth role-play’ of ‘grp’
 • Chocolade: ‘erotic weight gain’ (of ‘ewg’), waarbij veel eten en bijkomen als een erotische activiteit wordt ervaren
 • Zwart: andere fetishes die door vetliefhebbers worden geïncorporeerd, zoals bdsm en lederfetisj
 • Hart: ‘fat admiration’ en respect voor de geschiedenis van de fetisj

Polysexual Pride Flag

Polysexual Pride FlagWie zich als polyseksueel identificeert, duidt aan dat hij of zij aangetrokken is tot meer dan enkel een van de traditionele genders of seksuele voorkeuren. Het verschil met panseksualiteit zit hem in het feit dat polyseksuele mensen niet noodzakelijk tot alle genders zijn aangetrokken.

 • Roze: vrouwen
 • Blauw: mannen
 • Groen: andere genders of degenen die ‘vloeiend’ zijn of zichzelf met geen enkele gender identificeren

Intersex Flag (2013)

Intersex FlagInterseksuele mensen vertonen niet alle biologische eigenschappen van hun geslacht of hebben karakteristieken van beide genders. 

De vlag werd gecreëerd door expert bio-ethiek annex onderzoeker Morgan Carpenter van Intersex Human Rights Australia. Hij wilde geen ontwerp naar voren schuiven dat geïnspireerd was door een ander design, maar wilde dat zijn vlag ‘stevig gegrond’ zou zijn ‘in betekenis’. 

De cirkel staat voor ‘ongebroken en niet-versierd’ en symboliseert ‘heelheid, compleetheid en ons potentieel’. Carpenter stelt ook nog: ‘We vechten nog steeds voor de autonomie van onze lichaam en voor onze genitale integriteit, en dit symboliseert het recht om te zijn wie en hoe we willen zijn.’ 

Met ‘heelheid’ bedoelt Carpenter dat we kinderen ‘heel’ moeten laten, zonder gedwongen operaties, en hen zelf laten beslissen of ze later plastische chirurgie of medische ingrepen willen ondergaan.

·         Geel/goud: hermafrodiet

·         Cirkel: heel en compleet zijn

Non-binary Pride Flag (2014)

Non-Binary Pride FlagIn 2014 creëerde activist Kye Rowan de niet-binaire vlag voor androgyne, genderloze, gendervrije, gendervloeibare, bigender, trigender, agender, non-gender en ander-gender mensen – met andere woorden: voor al wie moeilijk te definiëren valt volgens het traditionele vrouwelijke of mannelijke geslacht.

 • Geel: mensen die zich niet identificeren als ‘vrouw’ of ‘man’
 • Wit: niet-binaire mensen met meerdere genders
 • Paars: mengeling van mannelijke en vrouwelijke genders, ook de fluïditeit en het unieke van niet-binaire mensen.
 • Zwart: agender, degenen die zich voelen alsof ze geen gender hebben

Agender Flag (2014)

Voor wie een neutraal of een ongedefinieerd geslacht heeft. Agender mensen verwerpen het concept van geslacht volledig en dat blijkt ook uit de betekenis achter de kleuren van hun vlag.

 • Zwart en wit: het ontbreken van een geslacht
 • Grijs: mensen die semi-genderloos zijn
 • Groen: niet-binaire geslachten

Aromantic Flag (2014)

Aromantic FlagAromantici ervaren geen romantische aantrekkingskracht of ervaren die op een manier die significant verschilt van hoe de meeste mensen dat doen. 

De meest gebruikte versie van de aromantische vlag is ontworpen door Tumblr-gebruiker Cameron. Hij wilde een eigen design die hij na een achttal maanden herzag. In de nieuwere versie werd de gele streep vervangen met een witte.

 • Zwart: het seksualiteitsspectrum
 • Grijs: grijs-aromantische en demiromantische mensen
 • Donkergroen: aromanticisme
 • Lichtgroen: het aromantische spectrum
 • Wit: platonische en esthetische aantrekkingskracht, ongewone en quasi-platonische relaties

Demiromantic Pride Flag (2014)

Demiromantic Pride FlagDemiromantici ervaren aanvankelijk nooit romantische gevoelens, maar ontwikkelen die pas in tweede instantie. Dat gebeurt wanneer ze al goede vrienden zijn geworden met degene waarvoor ze die emoties beginnen te ontwikkelen.

Ze begrijpen niet hoe iemand romantisch aangetrokken kan worden tot een vreemdeling of tot een relatief onbekende. De vlag is dezelfde als die van de demiseksuele gemeenschap, maar met een hart erbij.

PoC Inclusive Rainbow Pride Flag & Progress Pride Flag (2018 & 2019)

PoC Inclusive Rainbow Pride Flag & Progress Pride FlagIn 2017 voegde reclamebureau Tierney in opdracht van het Office of LGBT Affairs van Philadelphia een zwarte en bruine streep toe aan de Gay Pride-vlag om zo een antwoord te kunnen bieden aan het racisme in de holebibars van het stadscentrum. 

De ‘More Color More Pride’-vlag kreeg in 2018 een nieuw ontwerp waarbij de kleuren naar de kant werden gebracht en waaraan de tinten voor de transgendervlag werden toegevoegd. Zo wilde men de nood voor vooruitgang op het gebied van ras, etniciteit en transgenderzaken benadrukken.

De vlag is evenwel niet onbesproken omdat heel wat mensen binnen en buiten de holebigemeenschap aanstoot nemen aan het feit dat hij een element (‘ras’) toevoegt aan een symbool dat voorheen bedoeld was om dat soort indelingen te overstijgen en volledig inclusief te zijn.

Nudism Culture Flag (2019)

Nudism Culture FlagEen grijs-wit-groene vlag voor de nudistengemeenschap waar niet erg veel achtergrondinformatie over beschikbaar is.

Duidelijk mag zijn dat dit een vlag is die het nudisme, het naakt uitgeven representateerd.

QPOC Pride Flag (2019 of 2020)

QPOC Pride FlagDeze vlag werd recentelijk geïntroduceerd om solidariteit met de wereldwijde Black Lives Matter-demonstraties te betuigen. Ze symboliseert hoe de zwarte gemeenschap en de gemeenschap voor mensen met niet-traditionele genders of seksuele voorkeuren al sinds de vroegste dagen van de Queer Liberation Movement met elkaar verbonden zijn.

De Queer Liberation Movement is vooral bekend geworden omwille van Marsha P. Johnson, de zwarte travestiet die de eerste baksteen zou hebben gegooid tijdens de Stonewall Inn Riots.

 • Bruine en witte strepen: de verschillende kleuren van de menselijke ‘regenboog’·
 • Opgestoken vuist: solidariteit en steun, eenheid, kracht, verzet en weerstand

Straight Ally Pride Flag (Jaren 2000)

Straight Ally Pride FlagHet is niet duidelijk wanneer de Straight Ally Pride Flag voor het eerst opdook, maar ze wordt wel veel meer geaccepteerd dan de onfortuinlijk getitelde Straight Pride Flag die in 2018 even opdook, maar al snel online moest gehaald worden omdat het concept bijzonder aanstootgevend was voor de holebigemeenschap. In dit geval gaat het om een vlag voor hetero’s die duidelijk willen maken dat ze holebi’s willen steunen.

 • Zwarte en witte strepen: heteroseksualiteit
 • Pijl met de kleuren van de regenboog: de holebigemeenschap

Demisexual Pride Flag (jaren 2000)

Demisexual Pride FlagDemiseksuelen ervaren geen seksuele aantrekkingskracht tot ze een sterke emotionele band hebben gesmeed met een mogelijke partner. Wat die ‘band’ precies is, kan sterk variëren van persoon tot persoon. 

Iemand die demiseksueel is, kan eender welke romantische voorkeur hebben. Heel wat aseksuele mensen zijn erg fluïde in de manier waarop ze zichzelf identificeren en noemen zich na een tijdje al dan niet voorlopig demiseksueel. Er zijn echter ook veel demiseksuele personen die nooit aseksueel zijn geweest.

 • Zwart: aseksualiteit
 • Grijs: grijze aseksualiteit en demiseksualiteit
 • Wit: seksualiteit
 • Paars: gemeenschap

Twink Pride Flag (jaar onbekend)

Twink Pride Flag‘Twinks’ vormen de grootste subcultuur binnen de homogemeenschap en dus is het niet meer dan logisch dat ze ook een eigen vlag hebben ontwikkeld. Twinks zijn doorgaans slanke, knappe jonge mannen (oudere tieners, twintigers of dertigers die er jonger uitzien dan hun biologische leeftijd) met weinig of geen gezichts- of lichaamsbeharing. Toch is hun vlag minder bekend dan die van de Bears. Het is onduidelijk waar de kleuren voor staan, maar wellicht verwijzen de pastelkleuren naar de vrouwelijke(re) eigenschappen van twinks.

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags bdsm lesbian lesbisch poly pon pride relatie seksuele transgender

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant