Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Weet beginnen met seks na een periode droogstaan

Opstarten na maandenlang geen seks: 11 gouden tips

Geschreven door   11 januari 2021
11 januari 2021     reageer op artikel Reageer

Soms kan het gebeuren dat je maandenlang geen seks hebt. Dit kan allerlei redenen hebben. Misschien had je er gewoon geen zin in of waren de omstandigheden er niet naar. Maandenlang of jaren geen seks hebben, dat doet wel wat met een mens. Lichamelijk, maar ook voor het mentale welzijn. 

Het knuffelhormoon oxytocine

Bij lichamelijk contact komt het hormoon oxytocine vrij en dat geeft een prettig gevoel. Het vermindert ook angst en stressgevoelens. Tijdens het vrijen komt er nog veel meer van dat hormoon vrij, dus dat heeft eens een nog extra positieve invloed. Oxytocine creëert ook seksuele opwinding en bij mannen heeft het een positieve invloed op het behouden van hun erectie. Hebben mannen een tijd geen seks gehad, dan kan dat invloed hebben op hun erectie. Ook vrouwen die voor een langere tijd minder opgewonden raken, kunnen na een bepaalde periode problemen ondervinden met het nat worden bij seksuele opwinding.

Seks is gezond

Seks is niet alleen lekker maar het biedt ook positieve voordelen voor de gezondheid. Het is goed voor de hart- en bloedvaten, de prostaat en om je immuniteit een boost te geven. Daarbij zijn de fysieke bewegingen ook gezond. Hoe langer je geen seks hebt, des te minder wordt vaak het verlangen naar seks en wordt het soms lastig om deze vicieuze cirkel te doorbreken. Zelfbevrediging is ook een vorm van seks, dus probeer dit in ieder geval te blijven doen.

De eerste keer na een lange tijd

Natuurlijk wensen we iedereen een fijne sekspartner toe. Probeer weer eens bewust te worden van je seksualiteit en laat de prikkels weer eens binnenkomen. De eerste keer na een lange tijd zal misschien even een drempel zijn, maar daarna kun je er weer onbevangen van gaan genieten. Hoe zit het eigenlijk met die eerste keer? Gaat die nog problemen opleveren of valt dat wel mee? We geven je wat gouden tips:

WHEN WAS THE LAST TIME YOU DID SOMETHING FOR THE FIRST TIME?

1. Wat tref je aan onder die spinnenwebben?

Vrouwen kunnen nog weleens denken dat als ze een tijd geen seks hebben gehad in de vorm van penetratie dat de boel daar beneden een soort van dichtgroeit. Er zijn er zelfs die denken dat het maagdenvlies weer opnieuw aangroeit. Dit is niet het geval. Je wordt er ook niet strakker van als je een tijd geen seks hebt gehad. Het kan hoogstens zijn dat je zelf wat meer gespannen bent. Met deze wetenschap dat er met je vagina niets gebeurt in de maanden of jaren zonder seks, kun je die spanning gewoon laten varen. Je kunt gewoon op de oude voet verder gaan. Het kan hoogstens zo zijn dat je weer even wat langer de tijd nodig hebt om in de juiste stemming te komen.

2. Is hij het verleerd?

Mannen kunnen na een lange tijd geen seks nog weleens last van erectieproblemen hebben. Het lijkt wel of je jongeheer het een beetje verleerd is. Gelukkig zijn er genoeg hulpmiddeltjes om dit probleem op te vangen. Stimulerende middelen, sextoys of zelfs medicatie zijn opties om dit probleem te verhelpen.

3. Help een handje mee

Doordat het wel eens kan gebeuren dat vrouwen na een lange tijd geen seks te hebben gehad iets minder snel nat worden, kan een hulpmiddel geen kwaad. Hier zijn verschillende middeltjes voor. Waarschijnlijk als je eenmaal zo’n glijmiddel hebt gebruikt, wil je nooit meer anders. Of je nu veel of weinig seks hebt.

4. Laat je beurt niet voorbijgaan

Geen seks hebben, heeft ook positieve kanten al kun je je dit misschien niet voorstellen. De kans op urineweginfecties en soa’s is namelijk aanzienlijk kleiner. Zorg dat als de mogelijkheid er in zit dat je wel weer seks gaat hebben, de condooms voorhanden zijn. Het zou zonde zijn als je ‘beurt’ voorbij gaat omdat je geen condooms in huis hebt.

5. Blijf in vorm

De eerste keer seks na een lange tijd kan best spannend zijn. Ook al heb je wel aan zelfbevrediging gedaan, het is toch anders als je weer echte seks hebt. Voor vrouwen is het aan te raden om een realistische vibrator of dildo aan te schaffen. Hierdoor blijft je vagina eraan gewend om goed gevuld te zijn. Voor mannen kan een masturbator een oplossing zijn. Sommige masturbators kunnen de mond, de vagina of de anus zo goed nabootsen dat het bijna echt aanvoelt.

6. Maak er een feestje van

Kijk ook eens bij de Bedfun drogist. Er zijn zoveel middeltjes die de eerste keer seks na een lange tijd een stuk plezieriger kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan lustopwekkers, stimulerende crèmes, een heerlijke massage olie, erectiepillen of iets anders wat bijdraagt aan heerlijke seks.

7. The right time, the right place, the right person

Neem de tijd als je de eerste keer weer seks gaat hebben. Doe het met iemand die je vertrouwt en waarbij je je veilig en op je gemak voelt. Doe het ook op een plek waar je niet zo snel gestoord zal worden.

8. Begin bij het begin

Begin gewoon eens met strelen en zoenen, het hoeft niet gelijk ook de eerste keer tot penetratie te leiden. Als je daaraan toe bent, dan komt dat vanzelf.

NEVER WAIT FOR THE PERFECT MOMENT… USE THE MOMENT AND MAKE IT PERFECT

9. Wat vind je lekker?

Schaam je niet om te zeggen wat je lekker vindt of waar je opgewonden van wordt.

10. Voel de opwinding

Ga pas over tot geslachtsgemeenschap als die opwinding er echt is. Als een vrouw nog te weinig opgewonden is en er is ook geen glijmiddel, dan zal de penetratie niet prettig aanvoelen. Bij de man zal het ook op een teleurstelling uitlopen als er te weinig opwinding is.

11. Doorgaan of stoppen?

Bij seks kan alles en niets moet. Het belangrijkste is dat jullie er samen plezier aan beleven. Wil je stoppen? Schaam je niet en geef dat gewoon aan.

Hopelijk kun je binnenkort weer genieten van heerlijk seks. Gebruik de bovenstaande tips om er een sensuele en fijne belevenis van te maken.

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags eerste keer erectie geen seks gezond mannen opwinding oxytocine

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant