Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Kun je een orgasme krijgen van anale seks

Kun je klaarkomen van anale seks?

Geschreven door   25 juli 2021
25 juli 2021     reageer op artikel Reageer

Klaarkomen met anale seks, waarschijnlijk schudt je nu gelijk je hoofd. Toch is het blijkbaar wel degelijk mogelijk om bij anale seks klaar te komen en soms zelfs met een spetterend orgasme ook. Natuurlijk is de kans kleiner dan bij stimulatie van de clitoris of penis, maar het kan in sommige gevallen wel en dat is natuurlijk super goed nieuws. Het slechte nieuws is dat het technisch gezien eigenlijk niet mogelijk is en dat er dus meestal extra stimulatie nodig is.

De juiste knopjes ontbreken

Er zijn mannen én vrouwen die een orgasme kunnen krijgen bij anale seks zonder dat er andere plekken gestimuleerd worden. Hoe kan dat dan, denk je misschien bij jezelf? Waarschijnlijk wordt het orgasme bij die vrouwen opgewekt omdat de spieren in het bekken samentrekken. Bij mannen denken ze dat het mogelijk is omdat de prostaat bij anale seks toch een prikkeling ervaart. Maar… we moeten er dus wel een kanttekening bij plaatsen. De mannen en vrouwen bij wie dit op deze manier gebeurt, dat zijn er niet zo veel. Biologisch gezien is het namelijk niet mogelijk, simpelweg omdat de juiste knopjes er niet zitten.

Onderzoek naar anale seks

Natuurlijk zijn ook hier onderzoeken naar gedaan, waaronder een grootschalig onderzoek van de Amerikaanse Indiana University. Dit onderzoek wees uit dat 94% van de vrouwen die anale seks hadden ook een orgasme ervaren, weliswaar meestal gecombineerd met andere stimulatie. Volgens deze wetenschappers is de kans dat je met alleen anale seks een orgasme bereikt dus klein. Volgens deze deskundigen komen vrouwen klaar door het stimuleren van de clitoris. Er zitten wel zenuwen in de anus, maar niet om klaar te komen, die zitten wel in de vagina, clitoris, eikel en prostaat.

Een overweldigend orgasme

Nou is dat natuurlijk helemaal niet zo’n ramp als je tijdens de anale seks ook de clitoris stimuleert. Dat kan met de vingers of met een sextoy. Er zijn zelfs sextoys die beide tegelijk kunnen. Veel vrouwen hebben wel aangegeven dat anale seks gecombineerd met het stimuleren van de clitoris vaak voor een overweldigend orgasme zorgt.

De anus stimuleren bij het masturberen

De moeite waard dus voor vrouwen om te proberen. Heb je geen partner dan kun je het ook zelfs eens proberen tijdens het masturberen. Er bestaan hiervoor dubbele dildo’s. Deze dildo’s hebben twee uiteinden, het ene deel breng je bij de vagina in en het andere deel bij de anus. Met de ene hand stimuleer je de clitoris en de andere hand bedient de dildo. Als dat niet voor een spetterend orgasme zorgt! Er zijn ook dubbele vibrators, dan hoef je er helemaal weinig voor te doen om heerlijk klaar te komen. Je hebt vibrators die een extra deel hebben om de buitenkant van de anus te stimuleren of bijvoorbeeld met een kleine anaalketting. 

Gebruik de anus bij de seks als extra stimulatie

Anale seks voor mannen

Hetzelfde geldt natuurlijk voor mannen. Ook zij hebben niet de juiste zenuwuiteinden in de anus zitten om alleen hierop klaar te komen. Toch kan anale seks een heerlijk orgasme bewerkstelligen, maar over het algemeen is hier wel net even iets meer voor nodig. Mannen kunnen bijvoorbeeld de eikel stimuleren terwijl zij anale seks hebben. Terwijl ze gepenetreerd worden, zorgt de stimulatie van de eikel dat er toch een spetterend orgasme komt. Ook als de prostaat voldoende wordt gestimuleerd kan dit leiden tot een heftig orgasme. Deze prostaat zit ongeveer 5 centimeter diep in de anus aan de kant van de buik.

De P-spot

Anale seks is echt niet alleen iets voor homoparen. Ook heteromannen kunnen genieten van anale seks. Zelfs terwijl ze een vrouw aan het penetreren zijn, kan het stimuleren van de anus of de prostaat een extra stimulans zijn om een daverend klaar te komen.  Het stimuleren van de anus of de P-spot kan met de vingers, maar er zijn ook speciale sextoys voor, waardoor het een stuk eenvoudiger wordt.

Doe het veilig

Gebruik in alle gevallen een glijmiddel voor anale seks. Of het nu gaat om anaal penetreren, anale sextoys of andere vormen van anale seks. De anus produceert nu eenmaal geen vloeistoffen en een glijmiddel voorkomt dat het te pijnlijk wordt of dat het condoom scheurt. Een condoom is aan te raden bij anale seks. In de endeldarm zitten nu eenmaal veel bacteriën die irritatie of een infectie kunnen veroorzaken. Neem een nieuw condoom als je eerst de anus hebt gepenetreerd en daarna de vagina wilt penetreren. Maak ook de seksspeeltjes goed schoon na gebruik in de anus. Gebruik hier bijvoorbeeld een speciale toyreiniger voor.

bronnen:

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags anale seks anus dildo mannen orgasme prostaat sex stimuleren

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant