Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Tepelorgasme - is het mogelijk?

Is een tepelorgasme echt mogelijk?

Geschreven door   7 november 2020
7 november 2020     reageer op artikel Reageer

We horen je het denken: een wát? Het masseren van de tepels brengt ons snel in een geile, opgewonden stemming. Maar kan je hier ook een orgasme van krijgen? Het antwoord is ja. Dat je dit nog nooit hebt meegemaakt is niet vreemd. Onderzoek wijst uit dat slechts 29% van de vrouwen wel eens een tepelorgasme heeft gehad. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Hoe ontstaat een tepelorgasme?

De borsten en vagina van de vrouw staan via zenuwbanen en hormonen in direct verband met elkaar. Dat is handig als er een baby is geboren: door het geven van borstvoeding komt namelijk het hormoon oxytocine vrij, waardoor de baarmoeder beter samentrekt. Deze oxytocine komt ook vrij bij het strelen van de tepels en kan dus tijdens de seks zorgen voor een lekker gevoel in de vagina. En dat brengt ons weer terug naar de slaapkamer!

Leuk weetje: mannen zijn lichamelijk ook in staat om een tepelorgasme te krijgen!

Het stimuleren van de tepels zorgt dus voor een extra bloedtoevoer naar de vagina. Dat er ook samentrekkingen in de vagina plaatsvinden is niet gek; de tepels bevatten ontzettend veel gevoelige zenuwuiteinden. En zoals we al zeiden staan de borsten en de vagina met elkaar in verbinding. De juiste prikkeling van deze zenuwuiteinden in de tepels, kan dus resulteren in een spetterend hoogtepunt! Misschien werkt het niet voor iedereen, maar wij denken dat het zeker het proberen waard is.

Hoe krijg je een tepelorgasme?

Of je een tepelorgasme kan krijgen verschilt dus per persoon. Maar dat je tepels opzwellen als je opgewonden raakt, is een feit. En het seintje dat vanuit je tepels naar je hersenen gaat is hetzelfde als wanneer je clitoris gestimuleerd wordt. Het is theoretisch dus voor iedereen mogelijk een tepelorgasme te krijgen. 

Een paar tips om een tepelorgasme te krijgen:

  • “Duik” niet plots op de tepels, maar integreer het stimuleren van de tepels in het liefdesspel.
  • De massage van de tepels zelf is maatwerk. Sommige vrouwen vinden strelen, masseren en likken fijn. Anderen houden ook van zachtjes knijpen, een beetje draaien of wat ruwer strelen. 
  • Soms zijn de tepels zo gevoelig dat aanrakingen snel zeer doen en dan werkt het juist averechts. Probeer het dan een andere keer opnieuw.
  • Bedenk dat geduld een schone zaak is. Neem de tijd. “Even snel” een tepelorgasme krijgen is maar voor weinigen weggelegd.

Sextoys voor je tepels

Wist je dat er allerlei spannende sextoys voor je tepels te vinden zijn? Handig wanneer je eens iets anders wil dan vingers of een tong. Sommige vibrators hebben een speciale nipple teaser, een onderdeel van de vibrator die op de tepels past. Een voorbeeld hiervan is de Satisfyer partner multifun. Dan zijn er de tepelzuigers: kleine apparaatjes die je tepels vacuüm zuigen waardoor deze gevoeliger en groter worden. Sommige tepelzuigers kunnen ook vibreren. Zoek je wat meer spanning, dan zijn er allerlei tepelklemmen te koop. Klinkt heftig, maar dat hoeft helemaal niet. Kies voor de lichte en zachte tepelklem als je niet van BDSM houdt.

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags bdsm sextoys tepel tepelorgasme tepels

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant