Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending

Hoe kies je het juiste glijmiddel?

Geschreven door   10 juni 2022
10 juni 2022     reageer op artikel Reageer

Zoveel verschillende soorten glijmiddel, hoe weet je nou welke de juiste keuze is?  Dit kan een dingetje zijn. Zo moet je bijvoorbeeld opletten met de glijmiddel keuze tijdens de zwangerschap. Veel mensen kiezen dan voor een natuurlijk product. Je hoeft hiervoor niet perse “ouderwets” naar de apotheek, het zelfde koop je namelijk tegenwoordig ook gewoon online. In dit blog zal je er alles van lezen, van vegan tot anale of stimulerende glijmiddelen. 

Waarom zou je glijmiddel gebruiken?

Glijmiddel is veel gebruikt om de seks of zelfbevrediging aangenamer te maken. Afhankelijk van vele factoren maakt het lichaam vocht aan, echter gebeurd dit niet altijd in alle situaties. Dan kan glijmiddel handig zijn om het gladder te maken. Hiernaast is glijmiddel ook een fijn middel voor genot! Dit kan bijvoorbeeld de eerste keer anaal “soepel” laten verlopen.

Natuurlijke producten

Wat is er nou meer natuurlijk dan je eigen vocht? Inderdaad niets, mocht je niet snel van jezelf vochtig worden. Zorg dan in eerste instantie dat de setting goed is. Neem extra de tijd voor elkaar, probeer elkaar echt eerst goed op te winden zonder glijmiddelen. Neem vooral de tijd voor elkaar met bijvoorbeeld een massage. 

Mocht je het dan toch nog leuk vinden om een natuurlijk middel te gebruiken kijk dan eens naar Aloë vera middelen. Let wel goed op dat er geen kunstmatige ingrediënten in zitten. Ook zijn glijmiddelen waar glycerine in zit niet goed voor de zuurgraad van de vagina. Zorg dat je dus hierop let.

Verschillende types glijmiddelen

Deze soorten glijmiddel zijn er

Op waterbasis

De waterbasis glijmiddelen zijn de meest gebruikte glijmiddelen. Het is zo populair omdat het gewoon opdroogt en geen vlekken achterlaat. Het droogt echter wel sneller op dan glijmiddel op siliconenbasis. Je kan de op waterbasis glijmiddel ook gebruiken voor bijna alle bed pleziertjes. Denk aan de volgende combinaties: speeltjes, massages, latex condooms, seks en solo bevrediging.

Glijmiddel op waterbasis word niet aangeraden voor anaal gebruik. Dit omdat het wat sneller opdroogt. Dan kan je beter voor de glijmiddelen op siliconenbasis gaan.

Met een smaakje

Heerlijk toch! Glijmiddel met een smaakje maakt het niet alleen plezier om te glibberen maar ook zeker om te proeven. Ik zou zeggen, laat het waterijsje in de vriezer liggen en probeer een nieuwe smaak in de slaapkamer. Zo kan je elkaar leuk teasen, wel zo spannend.

Voor anaal

Voor anaal gebruik heb je diverse alternatieven. 

Ook kan je gebruik maken van “anal beads”, dit zijn anale kralen met daarin wat glijmiddel. Zo kan je jezelf of je partner goed voorbereiden voor het avontuurtje.

Stimulerende glijmiddelen

Je hebt diverse glijmiddelen die een stimulerende werking hebben. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

Voor massage 

Ook voor massages te geven hoef je niet een standaard massage olie te gebruiken. Het is namelijk veel leuker het te combineren met een massage glijmiddel. Zo kan je speels zijn met de plekken om te masseren zonder zorgen te hoeven maken met de PH waarde van de intieme plekken. Zo zijn er veel alternatieven om samen te genieten.

Zo zijn er enorm veel mogelijkheden, mocht je nog niet uitgezocht zijn kan je altijd nog kijken naar de vele keuzes van de massage en glijmiddel alternatieven.

“Touch the body, heal the mind and calm the spirit”

Header - Waar let je op bij het kopen van glijmiddel

Vegan en Biologisch

Een echte veganist zal zeker niet worden uitgesloten in deze erotische ontdekkingsreis. Er zijn namelijk ook tal mogelijkheden om verantwoord te genieten. Zo heb je:

Vegan en Biologisch

Een echte veganist zal zeker niet worden uitgesloten in deze erotische ontdekkingsreis. Er zijn namelijk ook tal mogelijkheden om verantwoord te genieten. Zo heb je:

Op siliconenbasis

Glijmiddel op siliconenbasis blijft erg lang zitten en droogt niet snel uit. Dit heeft zo zijn voordelen als je niet steeds bij wilt blijven doseren. Tevens is het extra glad en goed te gebruiken bij glazen, houten en metalen speeltjes. Ook kan je het gebruiken tijdens een massage. Echter zijn vlekken wel moeilijker te verwijderen.

Ook is deze glijmiddel veilig te gebruiken met een condoom en tijdens een massage. Let er echter wel op dat je deze glijmiddel liever niet gebruikt in combinatie met siliconen speeltjes, hier hecht het zich namelijk op en geeft een plakkerig effect.

Belangrijke weetjes

  1. Zonnebloemolie als glijmiddel gebruiken? Wij adviseren hier toch een speciale glijmiddel voor te gebruiken. Er zijn online genoeg middelen die hier speciaal voor ontwikkeld zijn.
  2. Vet in bijvoorbeeld zonnebloemolie is ook niet goed voor je rubber speeltjes of condoom. 
  3. Huis tuin en keuken producten kunnen ook voor infecties zorgen, dit wil je dus liever echt voorkomen

Reageer op dit artikel

Lees ook

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant