Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Hoe je voor te bereiden op anale seks

Hoe je voor te bereiden op anale seks

Geschreven door   3 januari 2023
3 januari 2023     reageer op artikel Reageer

Het is tijd om te praten over anale seks. Als je dit leest, neem ik aan dat je misschien geïnteresseerd bent in het proberen of misschien heb je het al geprobeerd en zoek je tips om het beter te maken. Hoe dan ook, geen zorgen, want ik ben hier om je te helpen met alles wat je moet weten om voor te bereiden op anale seks!

Basics om voor te bereiden op anale seks

Laten we beginnen met de basics. Wat is anale seks eigenlijk? Nou, het is precies wat het klinkt als – seks hebben via de anus. Dit kan met een penis, vinger, tong, of seksspeeltje gebeuren. Anale seks kan leuk zijn voor sommige mensen, terwijl anderen het helemaal niet leuk vinden. Het is belangrijk om te onthouden dat het OK is om nee te zeggen als je het niet wilt proberen of als het niet iets is wat je leuk vindt. Seks moet altijd plezierig zijn voor alle betrokken partijen.

“Nee” is ook gewoon OK

De risico’s van anale seks

Er zijn een aantal risico’s verbonden aan anale seks die het belangrijk maken om voorzorgsmaatregelen te nemen en om voorzichtig te zijn tijdens anale seksuele activiteiten.

Een van de grootste risico’s van anale seks is het risico op seksueel overdraagbare infecties (SOI’s). De anus bevat meer bacteriën dan de vagina, dus het is gemakkelijker om SOI’s op te lopen tijdens anale seks. Het gebruik van een condoom kan helpen om dit risico te verminderen.

Anale seks kan ook leiden tot anusletsel. Als het te hard of te snel gaat, of als er te veel druk wordt uitgeoefend, kan dit leiden tot beschadiging van de anus en rectum. Dit kan leiden tot pijn, bloeden, en zelfs anale fissuren (kleine scheurtjes in de anus). Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en om te luisteren naar je partner als ze iets willen of iets niet willen tijdens anale seks.

Het is ook mogelijk om objecten te verliezen in de anus tijdens anale seks, zoals condooms, speeltjes, etc. Als dit gebeurt, is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken, omdat dit gevaarlijk kan zijn en kan leiden tot ernstige complicaties.

Ten slotte kan anale seks ook leiden tot emotionele en mentale stress. Sommige mensen kunnen gevoelens van schaamte of schuld ervaren na anale seks, vooral als het niet een positieve ervaring was. Het is belangrijk om open te communiceren met je partner en om te onthouden dat anale seks niet voor iedereen is en dat het OK is om nee te zeggen als je het niet wilt proberen. Neem contact op met een bemiddelaar als je problemen ervaart.

Anaal dildo - voorbereiding anale seks

De voorbereiding van anale seks

Nu dan, laten we naar de voorbereiding gaan. De belangrijkste tip die ik kan geven is om te ontspannen en te communiceren met je partner. Anale seks kan een beetje intimiderend zijn, dus het is belangrijk om te praten over wat je wel en niet leuk vindt en om te vragen wat je partner leuk vindt. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat het voor iedereen een leuke ervaring is.

Anaaldildo ter voorbereiding van de penis

Een anaal dildo of vibrator is een uitstekende manier om je lichaam voor te bereiden op anale penetratie, vooral als het de eerste keer is. De dildo kan worden gebruikt om de spieren van de anus te ontspannen en te stretchen, wat het inbrengen van de penis makkelijker en comfortabeler maakt. Door geleidelijk de grootte van de dildo te vergroten, kan de anus langzaam wennen aan de sensatie van het inbrengen van een object en kan de gebruiker ook meer controle krijgen over de spieren rond de anus. Dit kan bijdragen aan een aangenamere en veiligere ervaring tijdens de anale penetratie.

Een andere tip is om glijmiddel te gebruiken. Dit kan helpen om het gemakkelijker te maken om in te voeren en om ervoor te zorgen dat het minder pijnlijk is. Zorg ervoor dat je genoeg glijmiddel gebruikt en dat je het regelmatig blijft smeren tijdens het seksuele contact om ervoor te zorgen dat het niet te droog wordt. Een anus maakt van nature namelijk geen vocht aan.

Alle do’s en dont’s op een rijtje

Er zijn ook een aantal do’s en dont’s om in gedachten te houden tijdens anale seks. Een do is om langzaam te gaan en te luisteren naar je partner als ze iets willen of iets niet willen. Een andere do is om te communiceren en te vragen of alles goed gaat. Een dont is om te snel te gaan of te hard te duwen. Dit kan leiden tot pijn en ongemak voor je partner, dus het is belangrijk om rustig aan te doen en te luisteren naar wat je partner zegt.

Een andere dont is om te vergeten om een condoom te gebruiken. Anale seks brengt een groter risico op seksueel overdraagbare infecties met zich mee, dus het is belangrijk om altijd een condoom te gebruiken om jezelf en je partner te beschermen.

Do’s:

 • Onthoud om te ontspannen en te communiceren met je partner.
 • Zorg ervoor dat je goed schoon bent voordat je begint.
 • Gebruik genoeg glijmiddel om ervoor te zorgen dat het niet te droog wordt.
 • Ga langzaam en luister naar wat je partner zegt.
 • Communiceer met je partner en vraag of alles goed gaat.

Dont’s:

 • Ga niet te snel of duw te hard.
 • Vergeet niet om te condomeren om jezelf en je partner te beschermen.
 • Probeer niet anale seks te hebben als je partner er niet aan toe is of als het niet iets is wat ze willen proberen.

Maak het een leuke en plezierige ervaring voor iedereen en zorg ervoor dat je alle voorzorgsmaatregelen neemt om ervoor te zorgen dat het veilig is. En als het niet iets is wat je wilt proberen, is dat ook prima. Seks is voor iedereen anders en het is belangrijk om te doen wat voor jou het beste werkt.

Alles wat handig is bij anale seks

Als je van plan bent om anale seks te hebben, is het belangrijk om voorbereid te zijn en om alle benodigdheden bij de hand te hebben om ervoor te zorgen dat het een plezierige en veilige ervaring is voor iedereen. Hier is een lijst met alle benodigdheden die je nodig zult hebben:

 • Glijmiddel: Anale seks kan droog en pijnlijk zijn zonder glijmiddel, dus het is belangrijk om genoeg glijmiddel te hebben om ervoor te zorgen dat het gemakkelijk en comfortabel is. Zorg ervoor dat je genoeg glijmiddel gebruikt en dat je het regelmatig bijvult tijdens het seksuele contact om ervoor te zorgen dat het niet te droog wordt.
 • Condoom: Anale seks brengt een groter risico op seksueel overdraagbare infecties met zich mee, dus het is belangrijk om altijd een condoom te gebruiken om jezelf en je partner te beschermen. Zorg ervoor dat je genoeg condooms bij de hand hebt en vervang ze regelmatig als ze oud of beschadigd zijn.
 • Seksspeeltjes: Als je van plan bent om seksspeeltjes te gebruiken tijdens anale seks, zorg ervoor dat je de juiste maat en vorm kiest. Gebruik seksspeeltjes die speciaal ontworpen zijn voor anale seks en zorg ervoor dat je ze goed schoonmaakt voordat en na gebruik.
 • Anale douche: Als je van plan bent om een anale douche te doen voordat je anale seks hebt, zorgt dat voor een fijne schone ervaring. Je kan er goed mee de anus en het gebied rondom de anus mee wassen. Dit zorgt ervoor dat alles lekker fris en hygiënisch is.
 • Handschoenen: Als je van plan bent om anale seks te hebben met je vingers, is het een goed idee om handschoenen te dragen om ervoor te zorgen dat je niet te veel druk uitoefent en om te voorkomen dat je beschadigt. Handschoenen kunnen ook helpen om het risico op seksueel overdraagbare infecties te verminderen.

Met al deze benodigdheden bij de hand, zul je voorbereid zijn om anale seks te hebben en om ervoor te zorgen dat het een leuke en plezierige ervaring is voor iedereen.

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags voorbereiding anale seks

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant