Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Verschil bdsm en bondage

Het verschil tussen BDSM en bondage uitgelegd

Geschreven door   7 maart 2021
7 maart 2021     reageer op artikel Reageer

SM, Bondage, BDSM, er komen nogal wat termen voorbij op het seksuele vlak waarvan je misschien niet precies weet wat het inhoudt. Vaak wordt het ook allemaal op één hoop gegooid en door elkaar gehaald. Maar er zijn wel duidelijk verschillen én overeenkomsten. Wat precies de verschillen en de overeenkomsten zijn leggen we hieronder uit.

Waar staat BDSM voor

BDSM is eigenlijk een overkoepelende term voor verschillende seksuele praktijken. Iedere letter van BDSM staat ook voor iets en soms zelfs twee keer. De B staat namelijk voor bondage en samen met de D staat het voor Bondage en Discipline (BD). De D wordt ook voor Dominance gebruikt en hier hoort de S bij in het begrip Dominance and Submission (DS).  De S wordt ook in de combinatie SM gebruikt, hij staat hier voor Sadism en de M voor Masochism.

Verschillende seksuele voorkeuren

We kunnen dus stellen dat BDSM een overkoepelende afkorting is voor zowel Bondage en Discipline, Dominantie en Submissie (Dom en Sub) en Sadisme en Masochisme. Het zijn allemaal seksuele voorkeuren waarbij je seksuele partner jou (of andersom) op een bepaalde manier prikkelt. Machtsverhoudingen spelen hierbij wel een rol. Er worden bijvoorbeeld beperkingen opgelegd, soms pijn veroorzaakt, bewegingsvrijheid afgenomen en soms wordt er ook ‘gestraft’.

HE GETS HARD SEEING ME TIE DOWN

I GET WET FROM BEING TIE DOWN

I DON’T KNOW WHY, IT’S JUST US…

Bondage

Eigenlijk is bondage dus een onderdeel van BDSM maar aan de andere kant is het niet zo dat als je van bondage houdt, je ook voor het hele BDSM-pakket moet gaan. Je kunt ook kiezen om slechts een onderdeel hiervan te beoefenen. Bondage betekent dat je het prettig vindt om iemand vast te binden of om zelf vastgebonden te worden. Je raakt hier seksueel opgewonden van. Het vastbinden kan op een fysieke manier gebeuren, maar ook mentaal. Dan wordt de ander op de een of andere manier psychologisch beperkt in zijn of haar bewegingen.

Dom en Sub

Ondanks dat bondage niet het hele BDSM-pakket is, zie je er toch weer andere dingen van de BDSM in terug. Degene die de ander vastbindt, is eigenlijk de Dom en diegene die zich vast laat binden is de Sub. Terwijl de Sub vastgebonden is, kan de Dom eigenlijk alles bepalen wat hij of zij met de Sub doet. Natuurlijk kun je dit alleen doen met iemand die je volledig vertrouwt en die voor de volle 100% het gekozen stopwoord van de Sub respecteert als de Sub met de handelingen wilt stoppen. De Sub levert zich met de bondage wel over aan de Dom, maar mag zeker zelf zijn of haar grenzen aangeven. De Dom en Sub moeten elkaar vertrouwen, maar ook goed aanvoelen.

Wat wordt er gebruikt voor bondage

Bondage kan op allerlei verschillende manieren. Je kunt de armen van je partner met een stropdas of sjaal aan het bed binden, maar je kunt ook een speciaal bondageset aanschaffen. Op het gebied van bondage is namelijk van alles te koop. Speciale bondagetouwen die zacht en glad zijn en krassen voorkomen. Vaak zijn ze nog uitwasbaar ook waardoor ze extra hygiënisch zijn. Of een speciaal spreidset, zodat zowel de armen als de benen uit elkaar gespreid worden. Er bestaan zelfs bondage harnassen, bondage maskers of een hele bondage hangkooi. Je kunt het bondage spel zo veel uitbreiden als dat jullie wensen met al die verschillende seks attributen. Er bestaat zelfs een bondage seductions spel waarmee je op een veilige en speelse manier eens kunt kennismaken met bondage.

CALLING ME CUTE IS NICE,

CALLING ME HOT IS GREAT,

BUT CALLING ME YOURS IS ALL I WANT

BDSM

Als je al eerder bondage hebt gedaan en dat is je goed bevallen, dan wil je misschien uitbreiden met de andere onderdelen van de BDSM. Ook hier zijn allerlei seksattributen voor te bestellen. Behalve de bondage en seductions attributen zijn er ook de speciale items die pijn kunnen veroorzaken of extremere bondagesets. Zeker als je het BDSM spel uitgebreid wilt spelen, kunnen dit soort producten het spel wel leuker en afwisselender maken. Het is dan een stuk makkelijker om in de rol van de Dom te kruipen en zowel de Dom als de Sub beleven intensere ervaringen.

Alleen als beide partijen instemmen

Voor welke optie je ook gaat, of het nu bondage is of een ander onderdeel van BDSM, alle partijen moeten het leuk vinden. Doe het niet alleen omdat je partner het graag wil. Natuurlijk kun je het een keer proberen om te zien of je er zelf ook opgewonden van wordt, maar als je het niets vindt, ben je nergens toe verplicht. Maak altijd goede afspraken hierover en spreek duidelijke stopwoorden af en stoptekens voor als je niet kunt praten. Kijk ook eens naar de films van 50 Shades of Grey, het gaat hier om een milde variant van bondage en BDSM, maar als dit je opwindt, is het misschien leuk om deze wereld te verkennen. 

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags bdsm bondage dom partner seksuele spel sub

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant