Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Erotische verhalen

Erotische verhalen. Wat is een erotisch verhaal?

Geschreven door   13 september 2022
13 september 2022     reageer op artikel Reageer

Erotische verhalen kunnen verhalen zijn die zorgen voor opwinding, lust en plezier met een sexy randje. Denk aan een verhaal dat is geschreven met de volgende termen: sexy, erotisch, geile, spannend, opwindend, stout en ondeugend. Vaak staat seks, lust en romantiek centraal in de lijst met erotische verhalen. In dit artikel zullen we alle vragen betreffende dit erotische onderwerp behandelen. Zodat jij je nooit meer oncomfortabel hoeft te voelen als je van een nieuw erotische luisterboek aan het genieten bent in de trein;). Rode oortjes krijgen we toch allemaal, have fun!

Wat is een erotisch verhaal?

Een erotisch verhaal kan een e-book, papieren boek of een online artikel zijn waar seks, erotiek en romantiek centraal staat in de verhaallijn. Dit kan een spannend en romantisch verhaal zijn over 2 vreemden die elkaar ontmoeten in het park. Maar ook een erotisch verhaal over een sexy buurman, waar sextoys in te pas komen bijvoorbeeld.

Wat is de definitie van erotiek?

Erotiek word in de Van Dale beschreven als “het geheel van de liefdesgevoelens“. Tevens kan het ook gezien worden als een seksualiteit. Echter gaat het hierbij ook om de gevoelens er om heen. Het opbouwen van de spanning en gevoelens. Die uiteindelijk het verlangen naar elkaar en de seks opbouwt.

Zijn erotische verhalen anno 2022 populair?

Anno 2022 zijn erotische verhalen zeer populair. Het is een trend die voortborduurt op bijvoorbeeld Fifty Shades of Grey boeken en de aanverwante versies. Zo zijn er in 2011 (publicatie Fifty Shades) meer soortgelijke boeken uitgebracht van andere auteurs. Echter werd Fifty Shades of Grey een enorme internationale bestseller. Begin 2013 zijn er maar liefst 1,5 miljoen boeken in Nederland van verkocht. Wereldwijd zelfs 60 miljoen! In 2015 is de verfilming geregisseerd door Sam Toylor-Woord in première gegaan. Ook deze film werd een enorme hit.

Tip: wil je ook een sexy Fifty Shades of Grey verhaal maken? Bekijk dan eens het spannende BDSM assortiment…

Hoe zijn erotische verhalen ontstaan?

De oudheid van dit soort erotische verhalen gaat ver terug naar onder andere de Grieken. In de oude Griekse erotiek komt veel hartstocht, homoseksualiteit en de viering van seksualiteit voor. Zo zijn er in 341-270 voor Christus Vaticaanse zinnen hierover geschreven door Epicurus. Echter was hij niet de eerste, zo heb je bijvoorbeeld ook Sappho. Die schreef de soortgelijke gedichten over seksualiteit al vii e eeuw voor christus.

Ook de Latijnse erotiek staat bekend van de levensgenieter en plezier op maat. Ook wel als “lichamelijk en afgemeten genot” beschreven. Kijk bijvoorbeeld naar Petronius, die van 14-66 na Christus werd beschouwd als een van de vroegste romans in de literatuurgeschiedenis.

Ben jij benieuwd wat vroeger ook wel als “fallus” werd omschreven? Bekijk de moderne fallus.

Wat is seksualiteit?

Seksualiteit word vaak erg goed al omschreven in erotische boeken. Het is een samenhang van de onderstaande punten.

  • Gevoelens
  • Seksuele handelingen (zoals zoenen, kussen, strelen orale/clitorale en anale bevrediging)
  • Lust of genot
  • Seksuele opwinding

Echter is er een belangrijk aspect binnen de seksualiteit die hand in had liggen met elkaar.

Namelijk:

  • Normen & wetten van bepaalde groepen van de samenleving
  • Bepaalde taboes
  • Voorkeuren op seksueel gebied
  • Seksuele oriëntaties
Erotische verhalen - essentieel

Wat is essentieel in een erotische verhaal?

Je bent inmiddels te weten gekomen dat erotische verhalen een populair ontwerp zijn in 2022. Maar ook al lange tijd gaande is in onze geschiedenis. Wellicht sta je zelf op het punt om een erotische verhaal te gaan schrijven. Bedenk dat goed bij je zelf welke hoofd thema’s je wilt gaan gebruiken, hoe zien de karakters eruit. Dominant of teder? Mysterieus of recht voor z’n raap. Als je dit een beetje weet kan je bepaalde erotische scenes bedenken en afspelen in je hoofd. Ook kan je hierbij gebruik maken van de voorbeelden die er al zijn. Zo zijn er veel boeken, films en bijvoorbeeld podcasts over gemaakt. Haal hier dan ook je inspiratie uit.

Let op! Kopiëren van content is niet leuk voor de auteur, maar ook niet voor jezelf. Zo straft Google je af en kom je nooit op die felbegeerde positie in de ranking met gekopieerde content.

Erotische verhalen - wat is seksualiteit?

Is het erg om erotische verhalen te lezen?

Veel mensen voelen zich soms een beetje bezwaard of awkward bij het lezen van erotische verhalen. Heb je bijvoorbeeld ooit bij de schoonouders op de bank gezeten tijdens een erotische scene in een film? Dit kan bijvoorbeeld zo’n situatie zijn! Echter is het helemaal niet nodig om je hier ongemakkelijk bij te voelen. Iedereen doet namelijk aan seks en het word in Nederland ook steeds normaler om hier over te praten.

Zelfde als het gebruik van sekstoys. Heel erg veel Nederlanders gebruiken sekstoys en al helemaal in coronatijd. Wist je dat er gemiddeld 6 sekstoys in het nachtkastje liggen?

Bekijk eens de diverse spannende sekstoys:

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags erotiek erotische verhalen seks seksualiteit wat is erotiek

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant