Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending

Eerste keer anaal fisting: de beste tips!

Geschreven door   16 augustus 2022
16 augustus 2022     reageer op artikel Reageer

Wil je beginnen aan anaal fisting? Of ook wel anaal vuisten, anaal vuistneuken of anal fistfucking genoemd. Dit word vaak gedaan om bijvoorbeeld de prostaat te stimuleren. Deze zit ongeveer 6 centimeter op de hoogte van de rectum bij de man. Vrouwen hebben geen prostaat, maar kunnen wel anaal vuistneuken. Hier zijn veel seksfilms gemaakt over anale vuistseks. Dat ziet er vaak nogal heftig uit, wij zullen daarom ook bij het begin beginnen en alles op een rijtje zetten om een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van de eerste keer anaal fisting.

Wat is anaal fisting?

Anaal fisting, handballing, vuistneuken, FF, fistfucking en wat andere termen worden als hetzelfde beschouwd. Het is namelijk het inbrengen van een volledige vuist in een rectum. Dit kan voor mannen zijn om bijvoorbeeld de p-spot te stimuleren, deze zit circa 6 centimeter aan de buikzijde, in de anus van de man. Bij vrouwen kan je ook anaal vuisten voor bijvoorbeeld seksueel genot.

De voorbereidingen voor anale fisting

Om maar direct met de deur in huis te vallen. Anale fisting brengt nou eenmaal risico’s met zich mee. Het is daarom ook belangrijk dat je altijd veilig werkt en denkt aan de hygiëne. Zo kan je bijvoorbeeld een goede voorbereiding treffen door de volgende dingen aan te schaffen of alvast klaar te leggen voordat je begint met anaal vuist neuken.

Denk bijvoorbeeld aan:

Zorg er tevens voor dat je na de anale fisting altijd zeep en een waterkraan bij de hand hebt. Het is namelijk belangrijk dat je na het anaal vuisten je handen en arm grondig wast met zeep. Dit omdat de E.coli ook wel poepbacterie genoemd een bacterie is die je liever niet wilt binnenkrijgen.

Het veroorzaakt namelijk

 • Diarree
 • Buikpijn
 • Misselijkheid
 • Overgeven

Deze klachten kunnen ongeveer 2 a 9 dagen aanhouden. Let hier dus zeker op!

Ken de risico’s

Dit is wellicht niet altijd het leukste stukje om over te praten of te lezen, echter zetten we het wel erbij. Het is namelijk belangrijk om op de hoogte te zijn als je de anus niet goed schoon maakt of rekening houdt met de risico’s die fisting met zich mee brengt. Houdt rekening met de volgende punten.

 • Je kan ernstige schade toebrengen aan de darmwand (deze is zeer kwetsbaar). Dit kan als erg pijnlijk ervaren worden
 • De darmwand kan bij hevig fisten ook scheuren en dan kunnen de darmbacteriën in de buik terecht komen, er kan dan een acute buikvlies ontsteking ontstaan
 • Het fisten brengt eigenlijk altijd kleine darmschade aan in de anus en endeldarm, hoe voorzichtig je ook bent
 • Een beschadigde anus en endeldarm kan gemakkelijker vatbaar zijn voor HIV, hepatitis B en C
 • De anus spoelen met water kan de anus uitdrogen en de kans op schade en overdracht van SOA’s vergroten
 • Deel geen glijmiddel, handschoenen of dergelijke producten met andere seks partners. Zo vermijd je ziektes
 • Was altijd je handen goed en vermijd de E. coli oftewel poepbacterie

Wees daarom altijd goed voorbereid en experimenteer rustig aan. Zolang je maar bewust bent van de boven genoemde risico’s.

Rustig aan beginnen met eerste keer anaal fisting

Rustig aan beginnen

Mooi, je hebt nu de risico’s gelezen. Nu is het tijd voor het echte werk. Namelijk rustig aan beginnen met fisting. Zorg ervoor dat je hygiënisch te werk gaat en voorbereid bent. Dan kan je eens rustig aan beginnen met bijvoorbeeld één vinger in te brengen. Dit kan met wat anaal glijmiddel. Let wel op! Gebruik anaal glijmiddel, deze is hiervoor bedoeld. Het is namelijk vaak wat dikker en zorgt ervoor dat het niet te droog word. Een vagina of penis maakt namelijk van nature al vocht aan, een anus niet.

Let op! Deze anaal glijmiddel is niet geschikt voor fisting, wel voor voorbereidingen met de hand. Voor fisting is er speciale fisting cremé. Deze is wat dikker en blijft nog langer soepel. Condooms kunnen vaak minder goed tegen vetten.

Als je een of twee vingers niet heel spannend meer vind en je merkt dat de anus al wat meer ontspannen is geworden, is het belangrijk dat je rustig opbouwt. Dit kan je bijvoorbeeld doen met diverse buttplugs sets. Een buttplug heeft een smal topje aan de bovenkant en dit maakt het fijner om rustig op te bouwen. Zo kan je bijvoorbeeld een setje diverse buttplugs kopen om de anus iets rekbaarder te maken en dus ook voor te bereiden op het anale fisting.

Een leuke voorbereiding voor anaal fisting

Voorbereiding is essentieel bij anaal fisting en het gebruik van een anaal dildo kan hierbij helpen. Door langzaam te wennen aan het gevoel van penetratie en het oprekken van de anus met een anaal dildo, kan het lichaam zich beter voorbereiden op de grotere omvang van een hand of vuist.

Een leuke manier om jezelf voor te bereiden op anaal fisting met een anaal dildo is door te experimenteren met verschillende groottes en vormen. Begin met een kleine dildo en werk langzaam omhoog naar grotere maten. Dit kan niet alleen helpen om het lichaam te trainen, maar kan ook zorgen voor een opwindend gevoel van uitdaging en overwinning.

Het gebruik van een anaal dildo als voorbereiding op anaal fisting heeft ook als voordeel dat het kan helpen om de spieren in het gebied te ontspannen en te ontspannen. Hierdoor kan de penetratie makkelijker en minder pijnlijk zijn. Zorg er wel voor dat je voldoende glijmiddel gebruikt en de tijd neemt om je lichaam te laten wennen aan het gevoel.

De eerste stap naar fisting

Spannend dat het kan zijn! De eerste echte stap naar fisting kan je daarom ook het beste weer rustig aan uitvoeren. De hoofdregel in dit experiment is dat je echt rustig aan moet doen. Nu je de basis voorbereiding hebt gehad en je anus al iets losser is geworden kan je beginnen met iets meer vingers. Zorg er eerst voor dat je de speciale fisting creme klaar hebt liggen, je kan beter te veel gebruiken dan te weinig. Dit kan je doen met je seks partner die bijvoorbeeld de de vingertoppen bij elkaar doet zoals hierboven te zien in de afbeelding. Deze vorm word ook we de “silent duck” of “duck-billing” genoemd.

Take it very easy, time is your friend. Relax and enjoy.

Tevens is het ook zo dat je niet altijd een bedpartner nodig hebt om de duck-billing uit te voeren. Dit kan namelijk ook met een speciaal gemaakte fisting dildo. Deze fisting dildo’s beschikken vaak over een stevige zuignap die je op de grond of tegen een wand aan kan plakken.

Tip: Gebruik altijd veel fisting crème!

Met volledig gebalde vuist fisten

Nu kan je beginnen met de volledige vuist, indien jij je hierbij prettig voelt en de anus voldoende is uitgerekt. Dit kan je wederom weer alleen met een fisting dildo doen of met een partner waarbij jij je vertrouwd en op je gemak bij voelt. Als je de silent duck uitvoerig hebt geoefend en je denkt dat het voldoende is om te starten met een vuist kan je de volgende stappen volgen om een gebalde vuist te maken.

 1. Zorg dat er meer dan voldoende fisting cremé op de anus zit
 2. Ook is het zeer belangrijk dat je ontspannen bent
 3. Zorg ervoor dat je voldoende bent “opgerekt” en dit zeer rustig opbouwt, met vingers, speeltjes etc.
 4. Voer de silent duck uit, doe dit tevens met een draaiende beweging van de handpalm
 5. Probeer rustig aan de knokkels naar binnen te draaien tijdens de duck-billing
 6. Ervaar je pijn of een terugtrek reactie bij je partner, stop dan en probeer het eventueel een andere keer
 7. Zo bouw je dit rustig op en steeds iets meer richting de gebalde vuist op een speelse, prettige en draaiende manier

Gebruik geen glijmiddel op oliebasis, dit zorgt ervoor dat de handschoen uitdroogt. Tevens is het niet verstandig om verdovende glijmiddel of crème te gebruiken. Het zorgt ervoor dat je niet voelt als het pijn doet. Dit is juist zeer belangrijk om wel te weten, zo kan jij je grens bepalen.

Veiligheid staat voorop

Zorg ten alle tijden dat je de anale fisting op een ontspannen en erotische manier ervaart. Ben je gespannen? Dan zal waarschijnlijk je anus ook niet makkelijk rekbaar zijn.

Ervaar je een na fisting buikrampen, misselijkheid, duizeligheid of koorts. Raadpleeg dan zo snel mogelijk een arts.

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags Anaal fisten Anale fisting

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant