Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
BDSM uitgelegd

Dom of sub, wat ben jij?

Geschreven door   7 december 2020
7 december 2020     reageer op artikel Reageer

Een D/s relatie, een Dom en een sub, wat houdt het allemaal in? Bij BDSM is er meestal een bepaalde rolverdeling, een spel waarbij de een dominant is over de ander. Als je dus een D/s relatie met elkaar hebt, is de een de Dom(dominant) en de ander de sub(submissive, de onderdanige). In deze D/s relatie is het ook de bedoeling dat men het gevoel heeft dat elkaars wensen worden vervuld en gerespecteerd, net zoals bij alle andere relaties.

Wat is BDSM

BDSM is de afkorting voor diverse seksuele vormen. BD staat voor bondage en discipline en DS staat voor dominantie en submissive. SM staat voor sadomasochisme. De machtsverhouding speelt een belangrijke rol bij BDSM. Sommige mensen vinden het zeer opwindend om de macht te hebben over iemand anders, terwijl anderen juist eerder opgewonden worden in de onderdanige rol.

YES MASTER, I NEED TO BE SPANKED

Rekening houden met elkaar

De Dom heeft de taak om goed op de onderdanige te letten tijdens het BDSM-spel. Natuurlijk mag je in het spel opgaan, maar denk ook na over wat de onderdanige ervaart. Als je hier geen rekening mee houdt, zal de onderdanige misschien de volgende keer niet meer met je willen spelen. Het respecteren van de stoptekens is bijvoorbeeld erg belangrijk.

Welk type ben jij?

Het over iemand heersen of juist overheerst worden wekt bij veel mensen erotische gevoelens op. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Heb jij enig idee welke rol het beste bij jou past? Ben je een Dom of een sub?

De Dom

Er zit best een verschil tussen een Dom willen zijn en een echte Dom zijn. Daarom is het best belangrijk dat je weet wat een Dom inhoudt. Het lijkt misschien niet moeilijk om de baas over iemand te spelen, maar daar kun je jezelf nog in vergissen. Een Dom zijn bestaat ook niet alleen uit het de sub vertellen wat ze moeten doen. Dat kan iedere bazige persoon, maar dat maakt je nog geen Dom.

Wederzijds respect

Beginnende Doms willen nog weleens de fout maken dat ze denken dat een D/s relatie simpel is. Dat het slechts gaat om orders uitdelen aan de sub en gerespecteerd worden door de sub. Maar zo werkt het niet. Een D/s relatie is een relatie, misschien een tijdelijke, maar het blijft een relatie, dus wederzijds respect is gewenst. Als je een Dom bent, is ook niet iedere willekeurige sub onderdanig aan jou, dit moet je verdienen. Het is zelfs beledigend voor een sub als je dit denkt.

De meester of meesteres

Tijdens het rollenspel heeft de Dom wel de controle over de sub. De Dom is op dat moment de meester of meesteres. Dit gevoel brengt opwinding teweeg bij de Dom. De Dom kan de sub handelingen laten uitvoeren of zelf handelingen bij de sub verrichten. Zijn de handelingen die de Dom uitvoert bij de sub bedoeld om de sub te pijnigen, dan spreekt men ook wel van een sadist.

EVERY MASTER NEEDS A HORNY SUB

Gebruik je gezonde verstand

Een Dom kan doen wat hij wil met zijn sub, zolang het binnen de grenzen ligt van het gezonde verstand en binnen de afgesproken grenzen van de sub. De Dom moet zich deze verantwoordelijkheid realiseren. Natuurlijk heeft iedereen andere ideeën over wat acceptabele risico’s zijn tijdens het spel, maar je moet je er altijd van bewust zijn dat het spel niet alleen om jou draait. Ook subs zijn mensen met gevoel en erotische wensen. Daarbij moet de sub het jou gunnen dat jij zijn of haar Dom wordt.

Een online of een real-life Dom

Een online Dom heeft vaak wat meer mogelijkheden dan in real-life. Op het internet dit rollenspel spelen is vaak voor een groot deel gebaseerd op fantasie en zien de Dom en de sub elkaar als fantasie-objecten. Toch is het ook hier verstandiger om afspraken te maken. Niet iedere onderdanige wil namelijk hetzelfde en de D/s relatie moet voor jullie beide prettig zijn.

 I LIKE IT WHEN YOU PUNISH ME IF I DON’T OBEY

De Sub

De sub is de onderdanige partij in de D/s relatie. Ze noemen deze persoon ook wel de slaaf, de bottom of de masochist. Toch zijn er nog wel wat verschillen tussen deze termen. De sub houdt van de passieve en dienende aspecten in de D/s-relatie. Iemand die de ontvanger wil zijn van bondage of bijvoorbeeld pijn wordt de bottom genoemd. Deze persoon hoeft dus niet speciaal onderdanige gevoelens te hebben voor zijn of haar Dom. Geniet deze sub van het pijn-spel, dan is de term masochist van toepassing.

De slaaf of slavin

Deze term is voor veel mensen gelijk aan het woord sub. De slaaf of slavin houdt van de onderdanige houding van het sub zijn. Ze vinden het prettig om iemands slaaf te zijn. Het voelt voor de slaaf aan als een soort van relatie, tussen de meester en zijn slaaf. Sommige mensen vinden dat de term slaaf meer zegt over de BDSM-vorm. Het zou in dit geval een verdergaande vorm zijn, bijvoorbeeld TPE (Total Power Exchange).

WHEN HIS GENTLE SIDE MAKES YOU WEAK AND HIS DOMINANT SIDE MAKES YOU WET

Welke rol past bij jou?

Wil jij aan BDSM doen en eventueel een D/s-relatie beginnen? Verdiep je eerst in het rollenspel om te kijken wat wel of niet bij jou past. Soms weet je het gelijk, anderen moeten eerst experimenteren om erachter te komen tot welke rol ze zich aangetrokken voelen. Maak bijvoorbeeld eerst op een rustige manier kennis met de wereld van BDSM door een van de erotische spellen te spelen op dit vlak. Er zijn speciale spellen voor uitgebracht. Of begin gewoon eens met een vastbindt spelletje. Bestel een paar handboeien en/of bondage blinddoeken en ga hiermee experimenteren samen met je partner. Speel afwisselend de Dom en de sub en kijk in welke rol jij jezelf het prettigst voelt. Het kan natuurlijk ook zijn dat jij én je partner beide een duidelijke voorkeur voor dezelfde rol hebben. In dat geval zal een D/s-relatie wat lastiger worden. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat jullie geen seksuele relatie kunnen hebben, maar misschien is dan een D/s-relatie voor jullie niet weggelegd. Of jullie moeten beide genoegen nemen met het feit dat jullie soms van rol wisselen.

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags bdsm dom onderdanig onderdanige relatie spel sub

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant