Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Welke vorm van vreemdgaan komt het meeste voor?

Dit is de meest voorkomende manier van vreemdgaan

Geschreven door   22 oktober 2020
22 oktober 2020     reageer op artikel Reageer

Mensen die zelf nog nooit zijn vreemdgegaan, denken bij vreemdgaan voornamelijk aan hotelkamers voor een uurtje, zoenen met een ander in de kroeg of spannend chatten via social media of op zo’n speciale site voor vreemdgangers. En dat gebeurt ook, maar vreemdgaan komt niet alleen op die manier voor.

Een veel voorkomende manier van vreemdgaan is een emotionele affaire. Niet gebaseerd op fysieke seksuele aantrekkingskracht, maar een vriendschap die meer wordt dan dat. Volgens The Independent heeft ongeveer 45% van de mannen en 35% van de vrouwen weleens een dergelijke emotionele affaire gehad. De keren dat er wel seks bij de affaire kwam kijken, ligt circa 20% lager.

Emotionele affaire

Een emotionele affaire is vaak voor jezelf veel meer te rechtvaardigen. Heb je ook seks met die ander, dan is er geen ontkomen aan. Je bent vreemdgegaan. Toch kan een emotionele affaire voor de partner ook echt als vreemdgaan voelen. De gedachte dat een partner met iemand closer is dan met jou, kan toch behoorlijk ongemakkelijk voelen. Een relatie heeft nu eenmaal ook die emotionele connectie nodig. Door alle verschillende communicatiekanalen die we tegenwoordig hebben, is het erg eenvoudig om met iemand een emotionele affaire aan te gaan. Je hart uitstorten gaat zoveel makkelijker via de app dan face to face.

IF YOU GOTTA DELETE TEXT MESSAGES SO YOUR PARTNER WON’T SEE THEM, YOU’RE ALREADY THERE…

Een emotionele affaire kan ook het begin van een seksuele affaire zijn. We kennen allemaal de cliché verhalen. ‘Hij kon met haar zo goed praten’, ‘Ze begreep hem tenminste’ en ga zo maar door. Het begon met een goed gesprek en wederzijds begrip en het eindigde in bed. Deze affaire kan overal ontstaan. Het eerste zaadje kan geplant worden via een berichtje op Facebook of tijdens een business trip met de collega van kantoor.

Vreemdgaande man doet trouwring af

Op het werk

Op het werk ontstaan vaak relaties. Van vriendschappen tot jarenlange verhoudingen. Je hebt op het werk nu eenmaal veel met elkaar te maken, dus de kans is groot dat je iemand beter leert kennen. Diegene waar je tijdens het werk al zo lekker mee kunt praten en die op de bedrijfsborrel zegt hoe leuk je eruit ziet, kan zomaar een bepaalde gevoelige snaar triggeren.

In de sportschool

Waar tegenwoordig ook veel verhoudingen ontstaan, is in de sportieve sfeer. Mensen gaan steeds vaker naar de sportschool, gaan buiten met elkaar sporten of doen mee aan bepaalde sportevenementen. Gedeelde interesses, een praatje tussendoor, een drankje na afloop en er kan zomaar iets moois ontstaan. Waar het sporten eerst een tijdverdrijf of een doel was, veranderd het nu in een alibi om de andere zweterige activiteiten een dekmantel te geven.

In de kroeg

Carnaval heeft de naam, maar eigenlijk zijn het hele jaar door de uitgaansgelegenheden een mooie plek om een avontuurtje te starten. Je ziet er leuk uit, je hebt een drankje op, de normen en waarden vervagen wat en je hebt het gezellig. Dan is daar ineens dat oogcontact met die leuke man of vrouw. Het begint met een praatje, misschien samen nog een drankje? Telefoonnummers uitwisselen? Het kan een begin zijn van een affaire.

EYE CONTACT CAN HIT YOU LIKE A BULLET

Het kan overal ontstaan

We hebben nu zomaar een paar plekken genoemd waar het zou kunnen gebeuren. Maar eigenlijk kan het overal ontstaan. De seksuele escapades kunnen overal gebeuren, van de auto, in het toilet tot in een gehuurde hotelkamer. Mensen blijken tijdens het vreemdgaan heel inventief te zijn, ze verzinnen van alles om elkaar te kunnen zien.

Is het dit waard?

Het lijkt allemaal zo eenvoudig, je denkt niet na over de eventuele gevolgen want je zit in een roes van verliefdheid. Maar toch kan het onschuldige geflirt wat uitmondt in overspel kwalijke gevolgen hebben. Je zet je relatie op spel en als het ook nog eens met een collega is, riskeer je misschien ook je baan. Je vrienden vinden dat flirt spelletje in de kroeg misschien wel leuk, maar hoe bezwaard voelen ze zich naar je partner als blijkt dat je met die persoon wekelijks afspreekt in die hotelkamer?

Wat als het uitkomt?

Vaak krijgen overspelige mannen nog wel een kans. Een vrouw die vreemd gaat, kan meestal wel gedag zeggen tegen haar relatie. Waarom dat is? Misschien door het cliché dat er wordt gezegd dat mannen puur voor de seks vreemd kunnen gaan en dat er bij vrouwen toch emoties meespelen? Toch zijn er ook genoeg mannen én vrouwen die de partner het overspel vergeven. Wat zij hebben met hun partner vinden ze meer waard dan die seksuele affaire. Vaak blijkt wel dat dit soort gebeurtenissen wel een barst in de relatie teweegbrengt. Je kunt de barst lijmen, maar je blijft het zien. Er is toch een vertrouwensband geschaad en de prijs die je daarvoor betaald is vaak groot.

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags affaire mannen overspel partner relatie seksuele sport vreemdgaan

Reacties

  1. reactie

    In het verleden meerder keren betrapt, vrouwen hebben een intuïtie die wij mannen niet hebben. Het is niet eerlijk, zelf gaan vrouwen natuurlijk net zo hard vreemd. Alleen worden zij niet zo vaak betrapt!

    Geschreven door Brian op 22 oktober 2020

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant