Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending

Dildo kopen? Alle soorten dildo’s op een rijtje, tips en tricks!

Van oudsher is de dildo het meest bekende speeltje voor seksueel genot. Zelfs in de oudheid gebruikten de Grieken een houten voorwerp in de vorm van een fallus voor dergelijk plezier. Dit veelzijdige speeltje is verkrijgbaar in allerlei soorten, maten, kleuren en ontwerpen. Geschikt voor zowel haar als hem, voor solo of koppelgebruik. Wil jij een dildo kopen maar weet je niet waar je moet beginnen met het zoeken en vinden van de juiste dildo? In dit blogartikel leggen we overzichtelijk alle soorten dildo’s uit zodat jij de beste keuze kan maken.

De Realistische dildo

Zeg je ‘dildo’, dan denken de meeste mensen toch aan dat speeltje dat voelt en eruit ziet als een echte penis. Vaak compleet afgewerkt met aderen over de schacht, testikels en een eikel. De realistische dildo is dan ook echt een klassieker onder de dildo’s en voor velen een favoriet. Het is namelijk een speeltje dat niet alleen door dames gebruikt kan worden, maar ook mannen en koppels kunnen ervan genieten.

Tip! Wil jij een realistische afwerking van jouw speeltje? Overweeg dan een spuitende dildo te kopen.

Anaal dildo en prostaat dildo

Wil jij een dildo kopen speciaal voor anaal plezier? Dan is de anaal dildo bij uitstek het speeltje dat je moet hebben. Anders dan de realistische dildo is de anaal dildo speciaal ontworpen voor comfortabel anaal gebruik, waarbij de schacht van het speeltje doorgaans wat smaller is. Het gebruik van zo’n anaal dildo is geschikt voor iedereen: vrouwen,  mannen, beginners of gevorderden. Zeker voor mannen kan anale penetratie met een dildo leiden tot een intens orgasme, doordat via de anus de prostaat van de man geprikkeld kan worden. Dit is een gevoelige spot dat bij mannen gelegen ligt in een gebied vol zenuwen, die onder andere het orgasme en de erectie reguleren. Niet voor niets dat veel mannen prostaat stimulatie een waar genot vinden.

Speciaal voor prostaat stimulatie zijn daarom prostaat stimulators ontwikkeld, waaronder de prostaat dildo. Dit type dildo heeft een uniek design en is te herkennen aan de kromming in de schacht en een bolvormige kop. Vaak zijn ze voorzien van een handig handvat, zodat je met het speeltje gemakkelijk het doel – de prostaat – kan prikkelen. 

LEES OOK: Eerste keer anaal: 3 tips!

De G-spot dildo

Ook vrouwen hebben zo hun gevoelige spots, waarvan de g-spot misschien wel de meest bekende is. De g-spot, vernoemd naar de Duitse gynaecoloog Ernst Gräfenberg, lijkt een erogene zone te zijn die te vinden is aan de buikzijde van de vagina, op zo’n drie tot vijf centimeter diepte. De spot is niet groter dan een boon en voelt wat sponsachtig, ribbelig aan, in tegenstelling tot de huid eromheen. Niet iedere vrouw vindt met gemak deze spot, zeker met de vingers niet. Daar kan een g-spot dildo dus een handje bij helpen! Net als de prostaat dildo heeft ook de g-spot dildo een kromming aan de bovenkant, waardoor je gericht de juiste spot kan stimuleren.

Houd er rekening mee dat wanneer je druk uitoefent op de g-spot, dit kan leiden tot het gevoel te moeten plassen. Dikwijls wordt g-spot stimulatie ook in verband gebracht met de mogelijkheid tot squirten, oftewel de vrouwelijke ejaculatie.

LEES OOK: 7 tips om klaar te komen met de g-spot

De dubbele dildo

De naam van de dubbele dildo zegt het al: dit veelzijdige speeltje is voorzien van twee stimulerende uiteinden. Ze komen in allerlei soorten voor. Zo bestaan er dubbele dildo’s die langwerpig en flexibele zijn, die perfect geschikt zijn voor het penetreren van beide partners, maar ook voor dubbele penetratie (vagina en anus) bij solo gebruik. Tevens kan je een dubbele dildo kopen die voorzien is van twee of meerdere penetreerbare uiteinden, soms voorzien van zuignap. Dit type dubbele dildo is vooral geschikt voor vrouwen die zowel vaginale als anale stimulatie willen (dubbele penetratie).

De zuignapdildo

De zuignap dildo is bij uitstek geschikt voor solo-seks, zonder je handen daarvoor te gebruiken. De zuignapdildo is doorgaans een realistische dildo die voorzien is van een handig zuignap, waarmee je de dildo kan bevestigen op een glad oppervlak, zoals de tegels in de badkamer of onder de douche. Zeker in combinatie met het vocht in de omgeving blijft de zuignap stevig op het oppervlak vastzitten.

Een ander voordeel van de zuignap dildo is dat het perfect kan worden vastgezet aan een voorbindharnas, waardoor je een voorbinddildo of strapon creëert. Op die manier is koppelgebruik van de zuignapdildo mogelijk, waarbij de vrouw de dildo als kunstpenis voorbindt en haar partner (man, vrouw, non-binair) ermee kan penetreren.

Voorbinddildo’s en Vac U Lock

Het is met name bedoeld om door een vrouw voorgebonden te worden, zodat zij een penis bij haarzelf creëert. Hiermee kan ze haar partner vaginaal of anaal penetreren. Een dubbele strapon is voorzien van een extra uiteinde die voor genot bij de strapon-dragende vrouw kan zorgen. Een voorbinddildo wordt vastgemaakt aan een strapon-harnas. Speciaal voor het Vac U Lock harnas zijn diverse Vac U Lock dildo’s ontworpen. En wist je dat er ook holle dildo’s zijn die speciaal bedoeld zijn voor mannen die kampen met erectieproblemen of graag eens willen penetreren met een groter formaat penis? Er bestaan ook voorbinddildo’s die zonder harnas kunnen worden gebruikt. De strapless strapon is zo’n dildo die voorzien is van een gedeelte dat wordt ingebracht door de vrouw en daarmee als het ware het speeltje vastklemt. Het penetreerbare gedeelte steekt als een kunstpenis uit en is bedoeld voor het genot van de partner.

Dildo’s van verschillende materialen

De meeste dildo’s zijn gemaakt van siliconen materiaal, Ultraskyn, PVC of jelly, maar tegenwoordig zijn duurzame dildo’s steeds meer in trek. Met name glazen dildo’s vallen op met hun unieke en luxe uiterlijk. Dit zijn robuuste dildo’s die niet alleen erg glad aanvoelen, maar ook bijzonder geschikt zijn voor temperature play: je kan ze verkoelen door in de koelkast leggen of opwarmen in warm water. Dit zelfde geldt voor metalen dildo’s, die ook net als glazen dildo’s makkelijk in gebruik en duurzaam zijn.

Fisting dildo kopen?

Ben jij op zoek naar een uniek speeltje en wil jij experimenteren met een stapje verder? Je kunt dan een fisting dildo kopen. Deze dildo’s hebben het uiterlijk van een echte hand in de vorm van een vuist of een handtuit, bedoeld om de vagina of anus mee te ‘fisten’. Dit type dildo is vooral bedoeld voor de gevorderde gebruiker.

LEES OOK: Eerste keer fisting: Do’s en dont’s

Een dildo gebruiken? Zo doe je dat!

Als je een dildo gaat kopen, is de keuze enorm als het gaat om kleur en formaat. Selecteer bij jouw aanschaf waar je voorkeur ligt. Is dit jouw eerste dildo? Begin dan het liefst subtiel en kies voor een wat kleiner formaat. Een dildo met een invoerdiepte van maximaal 15 cm is prima om mee te beginnen. In de loop der tijd kan je altijd opbouwen met een ander formaat. Je kunt ook overwegen om een dildo setje te

kopen, om op deze manier te experimenteren wat voor jou het fijnste werkt. Daarnaast is een opblaasbare dildo ook een optie. Hiermee kan je zelf de dildo tot het gewenste formaat oppompen.

LEES OOK: Wat is het verschil tussen een dildo en vibrator?

Is jouw speeltje eenmaal binnen en ben je klaar voor gebruik? Lees je dan eerst goed in met de bijgeleverde instructies. Juist gebruik van de dildo is essentieel, om eventuele ongemakken te voorkomen. Voor het comfortabel inbrengen en penetreren van de dildo, raden wij ook altijd aan om hier glijmiddel bij te gebruiken. Zeker bij anaal gebruik is dit een must, omdat de anus van nature geen vocht aanmaakt om penetratie en wrijving gemakkelijk te maken. Kies voor jouw speeltje het liefst voor een glijmiddel op waterbasis. Dit type glijmiddel is te allen tijde veilig te gebruiken in combinatie met jouw speeltje. Veel speeltjes zijn immers gemaakt van siliconen materiaal. Wanneer je zulke speeltjes combineert met glijmiddel op siliconenbasis, kan er een reactie ontstaat dat het materiaal van jouw dildo aantast.

Tijd om aan de slag te gaan! Voor een fijne ervaring zorg je het best voor een ontspannen sfeer. Neem de tijd om jezelf of door je partner goed te verwennen. Een rustige opbouw is daarom erg belangrijk. Het heeft tijd nodig om goed ontspannen en opgewonden te raken. Zeker vrouwen kunnen hier twintig tot dertig minuten de tijd voor nodig hebben. Pas wanneer je goed ontspannen bent, is je lichaam er klaar voor om een dildo vaginaal of anaal te ontvangen.  Maak het jezelf dus comfortabel, creëer een fijne sfeer en zorg voor de juiste ontspanning. Maak bijvoorbeeld gebruik van sfeerlicht, kaarsen, een ontspannen muziekje of laat je opwarmen door je partner met een erotische massage.

Tip! Het gebruik van een mini vibrator kan helpen voor de nodige ontspanning. De trillingen van een speeltje helpen om de bekkenbodemspieren te doen ontspannen, waardoor de vagina-opening ontvankelijker wordt voor het inbrengen van jouw dildo. Ook helpt dit bij het inbrengen van een speeltje in de anus, doordat de vibrator ook de kringspier kunnen doen ontspannen.

Dildo voor vaginaal gebruik

Voordat je de dildo gaat gebruiken voor vaginaal genot, is het belangrijk dat de vagina eerst goed vochtig is. Het vochtig worden van de vagina is een teken van een goede opwinding. Vrouwen hebben gemiddeld 20 tot 30 minuten de tijd nodig om volledig opgewonden te raken. Niet alleen wordt de vagina dan vochtig, ook wordt de vagina dieper, doordat de baarmoeder wat gaat kantelen. In opgewonden toestand is de vagina dus goed ontvankelijk voor een penis of een speeltje zoals de dildo. Je kan de opwinding op verschillende manieren opvoeren, bijvoorbeeld door eerst de schaamstreek of schaamlippen te masseren. De meeste vrouwen worden tevens goed opgewonden van clitorisstimulatie. Ben je eenmaal goed opgewonden, dan kan je de dildo voorzichtig inbrengen, eventueel met behulp van wat glijmiddel. Breng eerst de kop van de dildo in en experimenteer met het dieper inbrengen ervan. Voer naar wens het tempo op en speel met verschillende hoeken, om gericht de g-spot of andere gevoelige plekjes als de baarmoedermond te stimuleren.

Dildo voor anaal gebruik

Voor anaal gebruik van de dildo is de juiste opwinding en ontspanning minstens zo belangrijk. De kringspier is een zeer gevoelige spier die bij aanraking gauw aanspant en de anus afsluit. Iets inbrengen gaat daarom niet zomaar en kan al gauw gevoelig zijn of leiden tot wondjes. Zeker voor de eerste keer anaal is het raadzaam om klein te beginnen. Anders dan bij de vagina maakt de anus van nature geen vocht aan. Het gebruik van glijmiddel is daarom van essentieel belang.

Voordat je een dildo anaal inbrengt, is het fijn om de anus eerst wat te verkennen met de vingers. Zo raakt de kringspier gewend aan aanraking en kun je langzaam ontspannen. Een vibrator tegen de anus houden helpt ook: de trillingen zorgen voor de ontspanning van de spier. Breng voldoende glijmiddel aan bij het inbrengen en begin voorzichtig met de top van het speeltje. Experimenteer vervolgens met het verder inbrengen van de dildo en voer naar wens de diepte en tempo op. Met verloop van tijd kan je altijd de grootte en dikte van de dildo opvoeren.

Denk altijd aan hygiëne. Ga bij anaal gebruik nooit direct over tot vaginaal gebruik. Bacteriën vanuit de darmen kunnen via de dildo in de vagina vrij spel krijgen, dat kan leiden tot vervelende infecties.

LEES OOK: Voorbereiding op anale seks

Dildo voor dubbele penetratie of koppelgebruik

Ben jij in voor wat meer uitdaging en nieuwsgierig naar het gevoel van dubbele penetratie? Dan kan je een dubbele dildo kopen en hiermee experimenteren tijdens het masturberen. Een dubbele dildo met twee vaste uiteinden die geschikt zijn voor penetratie is vooral handig voor vrouwen die zowel vaginale als anale penetratie willen. Net als bij vaginaal en anaal gebruikt geldt hierbij: voldoende opwinding en de juiste glijmiddel is het halve werk! Breng eerst een van de uiteinden in de vagina of anus. Breng daarna voorzichtig het andere uiteinde in. Gebruik je een u-vormige dubbele dildo, dan kan je de kromming van de dildo prima gebruiken als handvat. Maak het jezelf gemakkelijk door comfortabel op je rug te liggen, alvorens je de dildo inbrengt.

Gebruik je een dubbele dildo samen met je partner? Dan kunnen jullie naar hartenlust experimenteren met verschillende standjes waarbij jullie aan de hand van de dubbele dildo jullie kunnen bevredigen. Dit geldt niet alleen voor hetero-koppels, maar ook voor same-sex stelletjes of non-binaire mensen. Jullie kunne beiden een uiteindje van de flexibele dubbele dildo tot je nemen en voorzichtig inbrengen, terwijl jullie met jullie gezichten naar elkaar toe zitten. Eenmaal ingebracht kun je jezelf of elkaar penetreren door de heupen van voor naar achteren te bewegen. Experimenteer ook met andere standjes, bijvoorbeeld door elkaar de rug te keren en met de billen naar elkaar toe gericht of in de welbekende standjes ‘doggystyle’ of ‘missionaris’. Het belangrijkste bij gezamenlijk gebruik blijft het samen uitproberen en blijven communiceren over wat voor jullie wel of niet werkt.

LEES OOK: Hoe kies je het juiste koppelspeeltje?

Je dildo onderhouden

Reinig je speeltje na gebruik altijd op de juiste manier. Spoel je dildo eerst af met lauwwarm water, laat het drogen en spray vervolgens het speeltje in met een toycleaner. Dit reinigingsmiddel bevat antibacteriële ingrediënten en gaat daarmee nare geurtjes, schimmels en bacteriën uit de weg. Wrijf de reiniging in met een doekje, laat het even intrekken en spoel het weer af met lauwwarm water. Droog af met een schone doek.

Bewaar je dildo op een droge, donkere plek, het liefst gescheiden van andere speeltjes. Je kan hiervoor perfect een toybag gebruiken.

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags anaal dildo dildo dildo gerbruiken dubbele dildo dubbele penetratie fisting dildo g-spot dildo realistische dildo strap-on strapon vac u lock voorbinddildo zuignapdildo

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant