Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Tips and trics voor de G Spot

De G-spot vinden en stimuleren: zo doe je dat

Geschreven door   11 april 2021
11 april 2021     reageer op artikel Reageer

De G-spot, iedereen heeft er weleens van gehoord. Maar waar zit dat ding en hoe kun je hem het beste stimuleren? En wat is een G-spot eigenlijk precies? Allemaal vragen die je misschien hebt over de G-spot. We gaan er zoveel mogelijk voor je beantwoorden.

Vraag 1: Bestaat die G-spot?

Daar zijn niet alle wetenschappers het nog over eens. Maar volgens Dr. Ernst Gräfenberg in ieder geval wel. Hij ontdekte in de jaren vijftig de G-spot. De naam van de plek is dan ook naar hem vernoemd.

Vraag 2: Hoe ziet die G-spot eruit?

Het is een sponsachtig en ribbelig stukje weefsel van enkele centimeters groot. Het vult zich met vocht als je opgewonden bent. Hij zwelt dan enigszins op. Het voelt een beetje aan als je verhemelte.

Vraag 3: Waar zit die G-spot?

Hij bevindt zich aan de binnenkant van de vagina, aan de buikzijde. Ongeveer op 3 tot 5 centimeter van de ingang van je vagina.

Vraag 4: Wat doet die G-spot precies?

De G-spot zelf doet niet zoveel behalve zich met vocht vullen en opzwellen als je opgewonden bent. Maar volgens seksuologen en wetenschappers kan extra stimulatie van deze plek leiden tot een heviger en sneller orgasme.

Vraag 5: Kan iedereen de G-spot makkelijk vinden?

Nee, niet iedereen lijkt de G-spot te kunnen vinden. Het is ook voor de vrouw makkelijker om hem te vinden dan voor de man. Vrouwen voelen namelijk beter bij zichzelf aan op welk plekje het prettig aanvoelt. Eigenlijk kun je het beste met een vinger in de vagina een soort van ‘kom hier’ beweging maken om zo de G-spot te kunnen vinden, een beetje tegen het schaambeen aan. Er zijn ook speciale sextoys die zo gevormd zijn dat de kans groot is dat ze op de juiste plek de G-spot stimuleren. Lukt het dus niet met de vingers, probeer dan eens zo’n G-spot stimulator.

Vraag 6: Is het erg als je hem niet kunt vinden?

Nee hoor. Een vrouw heeft nog meer gevoelige plekjes die voor extra opwinding kunnen zorgen, dus dan verleg je de concentratie gewoon naar die plekjes.

Tip: gebruik een g-spot dildo

Vraag 7: Waarom lijk ik geen G-spot te hebben?

Iedere vagina is anders van binnen. De basis is wel hetzelfde, maar bij de ene vagina is de doorbloeding beter en de bekleding anders. Daardoor zijn sommige plekken ook gevoeliger.

Vraag 8: Wat kun je met de G-spot?

Je kunt tijdens het masturberen of tijdens de seks je G-spot stimuleren. Bijvoorbeeld met de vingers of met een speciaal seksspeeltje wat ontwikkeld is voor G-spot stimulatie. Het kan zorgen dat je sneller klaarkomt. Ook kan het orgasme hierdoor een intensere ervaring zijn.

Vraag 9: Hebben mannen ook een G-spot?

Nee, mannen hebben geen G-spot, maar wel een P-spot. De ‘P’ staat hier eigenlijk voor de prostaat, ook een plekje wat voor extra opwinding kan zorgen. Sommige wetenschappers denken dat de G-spot de vrouwelijke vorm van de prostaat is omdat op dit plekje ook vocht geproduceerd wordt.  Bij de mannen zorgt namelijk de prostaat voor het vocht wat wordt toegevoegd aan de spermacellen.

Vraag 10: Kun je een orgasme krijgen door alleen de G-spot?

In principe kan een vrouw verschillende soorten orgasmes hebben, maar die lopen allemaal direct of indirect via de clitoris. Dat kleine knobbeltje blijft toch de kampioen als het om orgasmes gaat. Maar het stimuleren van andere plekken kunnen wel de opwinding vergroten en het orgasme verhevigen. Daarom is een sextoy die zowel de clitoris als de G-spot stimuleert natuurlijk helemaal fantastisch.

Ga voor genieten met een grote G 

Wil jij jouw G-spot vinden en eens extra verwennen? Bekijk dan eens dit filmpje en kies voor een van de speciale seksspeeltjes om alleen of samen met je partner voor genieten met een grote G te gaan:

Vraag 11: Met welke standjes tijdens de seks stimuleer je de G-spot het best?

  • Je moet er wel een beetje lenig voor zijn, maar als je jouw benen in de nek van je partner legt terwijl hij je penetreert, is de kans groot dat hij je G-spot raakt.
  • Ga op je buik liggen en breng je billen iets omhoog. Als je partner je nu penetreert, kan de penis de G-spot raken.
  • Boven op je partner zitten, geeft ook een grotere kans op G-spot stimulatie. Daarbij kun je dan zelf een beetje bijsturen.

Vraag 12: Hoe ziet een G-spot vibrator eruit?

Een G-spot vibrator kun je meestal herkennen aan een kromming aan de bovenkant. Hiermee kun je de G-spot goed en krachtig stimuleren.

bronnen:

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags g-plek g-spot orgasme partner stimuleren vagina vibrator

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant