Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Fouten gemaakt bij het dragen van een condoom

De 12 meest voorkomende fouten bij het gebruiken van condooms

Geschreven door   31 januari 2021
31 januari 2021     reageer op artikel Reageer

De grootste fout die je natuurlijk kunt maken met condooms is natuurlijk om er geen een bij je te dragen als de gelegenheid zich voordoet om seks te hebben. Zonder condoom seks hebben is tegenwoordig gewoon geen optie als je het niet met een partner doet waarvan je 100% weet dat het veilig is. Condooms zijn nu eenmaal een betrouwbare bescherming tegen soa’s en ook tegen een ongewenste zwangerschap.

Maar het is niet de enige fout die gemaakt wordt als het om condooms gaat. Er zijn nog wel meer dingen op te noemen die je beter nooit met een condoom kunt doen. We geven een aantal voorbeelden van waar het fout kan gaan:

1. Big brother

Ga niet seksen met een te grote condoom. Het is natuurlijk stoer om voor een XL-versie te kiezen, maar als hij niet goed aansluit, dan is hij ook niet veilig. Kies gewoon de juiste maat.

2. Ten minste houdbaar tot…

Zorg altijd dat de condooms die je gebruikt ‘vers’ zijn. Een condoom heeft ook een houdbaarheidsdatum en een condoom die over die datum heen is, is niet veilig meer.

BETTER SAFE THAN SORRY

3. Pas op…

Maak de verpakking van het condoom nooit met iets scherps open. Je moet er toch niet aan denken dat je het condoom beschadigt en dat de zwangerschapstest tevoorschijn gehaald moet worden. Ook scherpe nagels kunnen funest zijn voor het condoom.

4. Dubbele zekerheid

Ben je bang dat het condoom niet dik genoeg is? Gebruik er nooit twee over elkaar heen. Als je extra bescherming wilt, neem dan één dikker condoom.

5. Check… dubbel check

Controleer altijd eerst naar welke kant het condoom afrolt, plaats hem nooit opgerold binnenstebuiten op de eikel.

6. Maak plaats voor de zwemmers

Knijp altijd het reservoir dicht op het moment dat je het condoom om doet.

7. Glij verstandig

Let op welk glijmiddel je gebruikt in combinatie met een condoom. Sommige condooms gaan niet goed samen met bepaalde glijmiddelen. Je kunt bij het gebruiken van een condoom het beste een glijmiddel op water- of op siliconenbasis nemen.

DON’T BE A FOOL… COVER YOUR TOOL

8. Voorkom een soa

Het heeft natuurlijk geen zin om je penis met de vagina, anus of mond van je sekspartner in aanraking te laten komen en daarna pas je condoom om te doen. Dan loop je namelijk nog steeds het risico om een soa op te lopen.

9. Time-out

Het is heel vervelend als je lekker bezig bent om dan te stoppen. Maar doe nooit langer penetreren dan 15 minuten met één condoom. Pak na dat kwartier een nieuwe en ga verder waar je gebleven was…

10. Doe niet aan kruisbesmetting

Hou je wel van afwisseling? Doe iedere keer een nieuw condoom om als je wisselt tussen anus en vagina. Darmbacteriën kunnen namelijk behoorlijke ontstekingen veroorzaken als ze in de vagina of mond terecht komen.

11. Vol is vol

Ben je klaargekomen? Vrij dan niet door met dit condoom. Hou het condoom aan de rand vast als je de penis terugtrekt.

12. Verkeerde zuinigheid

Zuinig zijn is goed, maar een condoom twee keer gebruiken is verkeerde zuinigheid. Het is niet hygiënisch én zeker ook niet veilig.

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags condoom condooms glijmiddel penis soa vagina zwangerschap

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant