Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Top 9 meest voorkomende festijes

De 10 meest voorkomende fetisj vormen

Geschreven door   6 juni 2021
6 juni 2021     reageer op artikel Reageer

Bij het woord ‘fetisj’ of ‘fetish’ denken veel mensen aan de film ‘Vijftig tinten grijs’, maar er bestaat meer dan alleen een fetisj voor zweepjes en blinddoeken. Een fetisj is een materiaal, een handeling of een object wat iemand een seksuele opwinding bezorgd en dat kunnen allerlei uiteenlopende zaken zijn.

Natuurlijk zijn er talloze dingen te bedenken die mensen een opgewonden gevoel kunnen bezorgen. Denk maar aan die man die opwinding voelt als hij een vrouw ziet op hoge hakken of in sexy lingerie. Ook vrouwen kunnen een fetisj hebben, bijvoorbeeld voor leer of een ander materiaal. Waar mensen opgewonden van raken, is voor ieder mens verschillend. Een fetisj hebben klinkt heel negatief, maar dat is echt niet zo. Pas als mensen geen seksuele opwinding kunnen ervaren zonder dat ze hierbij hun fetisj gebruiken, dan pas zou het problematisch kunnen zijn.

Fetisjisme 

Een man die een fetisj heeft noemen we een fetisjist en de vrouwelijke vorm is een fetishiste. Fetisjisme komt ook voor in de antropologie. Dit is wat anders dan seksueel fetisjisme. In de antropologie wordt bedoeld dat de mensen aan bepaalde voorwerpen bovennatuurlijk krachten toe dichten. Bijvoorbeeld zoals de Oude Egyptenaren dat deden met een opgevulde dierenhuid zonder kop die in een pot werd gehangen. Karl Marx noemde het warenfetisjisme een belangrijk onderdeel van het kapitalisme en Freud had er ook een mening over. Hij kwam dichter in de buurt bij het concept seksueel fetisjisme. Doordat hij het verbond met het affectie tonen voor een specifiek deel van een lichaam of met een levenloos voorwerp.

Vormen van fetisjisme

Er zijn dus talloze vormen van fetisjisme en we noemen de 10 populaire vormen die het meest voorkomen op seksueel gebied:

1. BDSM

Dit is de fetish die het meeste voorkomt. De letters BDSM staan voor: Bondage, Dominantie, Submissie en Masochisme.  Het BDSM-spel speelt zich af tussen twee partners. De ene heeft hierbij de dominante rol en de ander heeft een onderdanige rol. Hier komen ook de benamingen voor personen dom (dominant) en sub (gehoorzaam, onderdanig) vandaan. De hevigheid waarin deze rollen worden gespeeld is iets wat bepaald moet worden door de dom en de sub. Beide moeten zich prettig voelen bij dit BDSM-spel.

BDSM: een veelvoorkomend fetisjisme

2. Spelen met passie

Er zijn genoeg mensen die het opwindend vinden om een rollenspel te spelen. Dat kan in allerlei varianten. Bijvoorbeeld meester en slaaf, maar ook dokter en patiënt, agent en boef of twee vreemden die elkaar zogenaamd voor het eerst zien. Dat dit soort rollenspellen zeer in trek zijn, zie je wel aan de ruime keus aan sexy kostuums op dit gebied. Je kunt bijvoorbeeld een sexy verpleegster kostuum, een uniform van een politieagent of een andere spannende outfit kopen voor dit rollenspel, zodat je er helemaal in op kunt gaan.

3. Materialen

Sommige mensen voelen seksuele opwinding als ze kleding van bepaalde materialen dragen. Dit komt het meest voor bij leer, rubber en latex. Ook kunnen ze opwinding ervaren als ze anderen deze materialen zien dragen.

4. Exhibitionisme en voyeurisme

Kijken of bekeken worden, dat is precies wat voyeurisme en exhibitionisme inhoudt. Veel mensen vinden het heerlijk om naar seks te kijken. Dat kan online zijn of op de televisie, maar ook in de werkelijkheid roept dit lustgevoelens op. Soms is het aan- en uitkleden van iemand bekijken al voldoende of wanneer ze iemand zichzelf zien wassen. Voyeurisme is er dus in verschillende vormen. Als het gaat om exhibitionisme wordt de persoon die zich tentoonstelt aan anderen seksueel opgewonden. Bijvoorbeeld op een naaktstrand als ze het gevoel hebben dat iemand ze op een seksuele manier bekijkt of als ze zich uitkleden voor het raam zodat iemand ze zou kunnen begluren. Daarbij zijn er ook mensen die het zeer opwindend vinden als iemand ze zou kunnen zien terwijl ze seks hebben. In een parenclub zijn er zelfs speciale ruimtes met kijkgaten waar exhibitionisten en voyeurs hun hart op kunnen halen.

5. Spanking

Het fetish spanking ofwel impact play komt veel vaker voor dan we denken. Een tik op de billen van je partner, hoe vaak gebeurt dat wel niet? Er zijn ook mensen die het heerlijk vinden om gespankt te worden. Als er met een bepaalde druk op de billen geslagen wordt, voelen ze dat in de geslachtsdelen, wat voor extra opwinding zorgt. Spanking is ook vaak een onderdeel van BDSM. Hier is spanking met de handen of met een zweepje meestal een vorm van vernedering of juist van macht.

6. Voet Fetisj

Waar de een gruwelt van de voeten van een ander, aanbidt de liefhebber van voet fetisj juist de voeten. Dat kunnen blote voeten zijn, maar ook de sokken en de schoenen spelen vaak een rol. Ze vinden het heerlijk om aan die blote voeten te sabbelen, te zuigen of te likken.

7. Kledingruil

Er zijn mensen die opgewonden raken als ze kleding aantrekken van het andere geslacht. Dit komt vaker bij mannen voor die het spannend vinden om vrouwenkleding te dragen. Maar er zijn ook vrouwen die het sensueel vinden om herenkleding te dragen.

8. Plasseks

Ook plasseks is een fetish. Deze fetish is er in verschillende vormen. Mensen kunnen het bijvoorbeeld prettig vinden om over iemand heen te plassen of dat mensen op hen plassen. Maar ook het ruiken of drinken van urine, het geluid van urineren of het zien dat iemand plast kan een fetisj zijn. Of ze vinden het zelf opwindend om in het openbaar te plassen.

9. Groepsseks of swingen

Groepsseks of swingen is ook een fetish. Bij groepsseks heb je dus met meerdere aanwezigen van de groep seks. Swingen doe je vaak samen met je partner. Je nodigt bijvoorbeeld een ander stel uit en dan ruil je van partner om hier seks mee te hebben.

10. Diaper adults

Het fetisjisme ‘diaper adult’ of ‘adult baby’ komt veel voor. Het gaat hier om volwassen mensen die spelen alsof ze een baby zijn. Ze vinden het heerlijk om een luier te dragen, gevoed te worden met een zuigfles of babykleding aan te trekken. Natuurlijk willen ze zich ook gedragen als een baby en hopen ze dat iemand hen vertelt wat ze wel en niet mogen doen en die ze vertroetelt.

Minder bekende vormen

Dit waren 10 vormen die men veelvuldig tegenkomt op het gebied van fetisjisme. Maar er zijn ook nog hele bijzondere voorkeuren, zoals de mensen die wat met ballonnen hebben. Deze ‘looners’ kunnen opgewonden worden als een ballon zo ver opgeblazen wordt dat hij knalt of ze gaan bijvoorbeeld zelf op de ballon zitten tot hij knapt. Of die personen die een aantrekkingskracht tot teddyberen hebben of andere knuffeldieren. Er zijn zelfs mensen die opgewonden raken als insecten over hun lichaam lopen. Dan heb je nog de mensen die verhit raken als ze in aanraking komen met religieuze objecten. Of mensen die sensuele gevoelens krijgen van oksels. Een minder prettige fetish is die van de mensen die seksueel opgewonden raken van het zien van een auto-ongeluk. Zo zijn er nog vele varianten op te noemen.

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags bdsm fetish fetisj fetisjisme opgewonden opwinding spel

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant