Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Anus trainen met Buttplug

Anale training met buttplug voor anale seks

Geschreven door   8 september 2020
8 september 2020     reageer op artikel Reageer

Anaal training? Ja, anaal je anus trainen kan. Je wil graag beginnen aan anale seks, maar het zit je toch nog niet helemaal lekker om dit gelijk te proberen met je partner. Je wil zelf eerst de controle en zo kijken of het wat voor je is? Of misschien heb je al enige ervaring op anaal gebied, maar is het tot nu toe nog niet zo goed bevallen. In dit geval kan je een anale training doen met een sekstoy. De buttplug kan je helpen dat eerste stapje te zetten, of je algehele anale ervaring zelfs te verbeteren met de anaal training. In dit artikel leggen we je uit hoe de buttplug de oplossing kan zijn in jouw anale vraagstuk.

Waarom de buttplug de ideale anale toy is voor anale training?

 • Vorm: De belangrijkste eigenschap van een buttplug is de karakteristieke kegelvorm. Ze beginnen met een klein puntje en lopen breder uit. Hierdoor kun je stoppen met inbrengen zodra de diameter te groot wordt.
 • Kapje: Om te wennen zou je de buttplug wat langer kunnen laten zitten in de anus. Hiervoor is het kapje ideaal. Dat zorgt er voor dat de toy niet naar binnen floept, en ook nog eens hoe op z’n plek blijft zitten tijdens het dragen. 
Buttplug voor anale training

Wat zijn de opties voor de aanschaf

We gaan er gemakshalve vanuit dat je anale ervaring nog niet al te groot is. Het is dan van belang om de sluitspier te laten wennen, als het ware te trainen voor anale seks. Dit kun je doen door rekening te houden met de volgende zaken voor de aanschaf:

 • Kies voor het puntje: Je weet inmiddels dat de meeste buttplug beginnen met een klein puntje. Je doet er heel verstandig aan daarmee te starten. Met het kleine puntje kom je makkelijk de anus binnen.
 • Kies voor klein: Klein helpt enorm om makkelijker binnen te komen in de anus. Daarnaast is de kans groot dat je met een grote buttplug in het begin niet eens binnenkomt en zal het zeker gepaard gaan met pijn. Met een kleine buttplug laat je de sluitspier wennen aan het ‘binnendringen’ van een voorwerp. Normaal gaat het verkeer de andere kant uit natuurlijk.
 • Kies het juiste materiaal: Er zijn een boel materialen waar je uit kan kiezen. Om te beginnen is siliconen uitermate geschikt. Het is zacht en flexibel en makkelijk schoon te maken. Uiteraard is siliconen veilig voor het lichaam.
Dark Delights Anaal Trainer - Set Van 3
Siliconen buttplugsetje - zwart
Siliconen buttplugsetje – zwart
5.00 out of 5
39,95
Triple Cones Anaalplug Set Van 3
Triple Cones Anaalplug Set Van 3
5.00 out of 5
54,99
Hueman - Comets Buttplug Set
Hueman – Comets Buttplug Set
5.00 out of 5
45,99

Hoe de anale training beginnen met een buttplug?

Stap 1: Kies de juiste houding 

Als het moment daar is, je alleen en in de ‘mood’ bent, maak het jezelf zo comfortabel mogelijk. Ga lekker op je rug liggen en trek desnoods je knieën omhoog met je benen wijd. Zo breng je de anus al in stelling door het iets op te rekken door deze houding.

Stap 2: Glijmiddel: Een anus maakt niet zoals een vagina of een penis vocht aan. Zorg daarom dat een buttplug makkelijk bij je naar binnen kan glijden. Zorg voor de juiste smering is dan ook het advies. Het oudste glijmiddel ter wereld is speeksel, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een modern glijmiddel op waterbasis of een speciaal anaal glijmiddel

Stap 3: Masseren

Masseren, waarom nu? Nee niet je rug, maar je anus! Na het opbrengen van bijvoorbeeld glijmiddel is het ideale moment om alvast even te genieten van het heerlijke gevoel dat je anus biedt. Je anus zit namelijk vol met zenuwuiteinden en is daarmee uitermate gevoelig voor stimulatie. Masseer met je vinger het gebied rond je anus en je anus zelf. Je zal zien dat dit een heerlijk gevoel geeft en je kringspier hiermee ook ‘in de mood’ komt en uiteindelijk meer zal ontspannen, als dit nog niet zo was. 

Stap 4: Penetreren

Je bent waarschijnlijk al lang klaar voor de buttplug en kan niet meer langer wachten! Zet het puntje voor je anus en duw de buttplug langzaam naar binnen. Forceer niks als het toch een beetje pijn begint te doen. Blijf ontspannen en ga net zo lang heen en weer totdat je de buttplug helemaal naar binnen kan duwen. Herhaal dit net zolang je het lekker vind. 

Tip: ondertussen kun je ook heerlijk met jezelf spelen met de buttplug in je.

Stap 5: Schoonmaken

Als je klaar bent, dan is het heel belangrijk de toy schoon te maken. Aanbevolen wordt dit met een speciale toyreiniger te doen, dan wordt de buttplug ook direct ontsmet voor een volgend gebruik. Uiteindelijk gaat het toch om je darmen, waar je natuurlijk wel weet dat daar een hoop bacteriën in rondzwerven. Gebruik daarom een anaal toy ook nooit voor andere doeleinden zonder het eerst heel goed schoon te maken!

EasyGlide Toy Reiniger - 150 ml
HOT BIO Toycleaner - 50ml
HOT BIO Toycleaner – 50ml
5.00 out of 5
9,95
Pjur Toycleaner - 100 ml
Pjur Toycleaner – 100 ml
5.00 out of 5
12,95
Cobeco Toycleaner - 150 ml
Cobeco Toycleaner – 150 ml
5.00 out of 5
10,25

Na de eerste keer anaaltraining met buttplug

En ik hoor je denken wat nu te doen, na deze eerste anale training met een buttplug? Herhaal dit net zo lang tot je helemaal comfortabel bent met anale stimulatie. 

Om het trainen naar een iets hoger niveau te krijgen zou je er nog voor kunnen kiezen de buttplug wat langer in te houden om de kringspier rustig de gelegenheid te geven om te wennen. Je kan bijvoorbeeld iets in huis doen en de buttplug nog even een kwartiertje inhouden. Als dit je nog niet gek genoeg is, dan is het wellicht heel spannend een kort boodschapje te doen met een buttplug in 😊. 

Let wel op dat je het niet te bont maakt. Bij te lang dragen van een buttplug kan je kringspier verslappen. Gebruik de buttplug daarom niet langer dan een halfuur. Gun je kringspier ook tussendoor genoeg tijd om weer terug te gaan in originele stand. Bij voorkeur een paar dagen rust, afhankelijk van de grootte van de plug. 

Lees ook

Alternatieve anale speeltjes

Naast de buttplug zijn er tal van andere anale speeltjes die je zou kunnen gebruiken. Dit kan ook in het begin, als je nog aan het trainen en verkennen bent. 

Anaal kralen

De anaalkralen zijn spannend door de steeds groter wordende balletjes aan deze toy. De balletjes beginnen heel klein en worden per balletje steeds een beetje groter. Zo kun je steeds weer een nieuw balletje van het gewenste formaat er in duwen en er weer uit trekken. 

Anaal vibrator

Anaal vibrators zijn natuurlijk ook te krijgen in allerlei soorten en maten. Uiteraard raden we je aan met een klein model te starten. Het trillen van de vibrator zorgt uiteindelijk dat de kringspier zich kan ontspannen en dat de vibrator makkelijker in te brengen valt. Kun jij dit weerstaan denk je?

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags anaal buttplug

Reacties

 1. reactie

  Bedankt voor de goede tips! 🙂

  Geschreven door SuperMarieke op 10 november 2022
 2. reactie

  Super om te horen Marieke!

  Geschreven door Bedfun op 10 november 2022

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant

0