Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Seksspeeltjes voor maagden

Beste sextoys voor maagden

Geschreven door   28 maart 2021
28 maart 2021     reageer op artikel Reageer

Er zijn heel wat redenen om al seksspeeltjes te gebruiken voor je daadwerkelijk seks hebt met iemand anders. Misschien is de juiste persoon nog niet langsgekomen, of heeft hij (nog) geen interesse in jou. Het kan ook zijn dat je eerst jouw eigen lichaam wilt ontdekken voor je er een partner durft bij te betrekken… of zelfs dat je niet gelooft in seks voor het huwelijk. Dat hoeft allemaal echter niet te betekenen dat je jezelf geen orgasmes mag gunnen. Hier enkele tips!

Jezelf leren kennen

Wie even een zoektocht op het internet lanceert, vindt al snel honderden verhalen van dames die eerst hun eigen lijf wilden verkennen voor ze een eerste keer seks hadden met een partner. Ook als je vriendinnen hebt waarmee je op een volwassen manier over delicate seksuele onderwerpen kunt praten, zal je vaak eenzelfde relaas te horen krijgen. Dat het een voordeel is om al te weten wat je seksueel lekker vindt en wat niet, staat dan ook buiten kijf.

Het is natuurlijk ook logisch: als je er al op voorhand bewust van bent dat jouw klitje erg gevoelig is of net niet, dat penetratie vanuit bepaalde hoeken je veel meer vaginaal stimuleren of dat je best wel van anaal houdt, is de kans ook groter dat je jouw wederhelft zult kunnen bijsturen tijdens de seks. Zo wordt de ervaring meteen ook nog beter – zowel voor jou als voor hem.

Jouw maagdelijkheid verliezen

Heel wat meisjes en jonge vrouwen hebben schrik dat ze geen ‘maagd’ meer zullen zijn als ze al met zichzelf hebben gespeeld. Dat klopt natuurlijk niet: je blijft maagd zolang je geen seks hebt gehad met iemand anders, zelfs als je al geregeld een vibrator of dildo in jouw vagina hebt gestoken.

Ook wordt er soms nog gedacht dat een vagina te sterk kan uitrekken bij het experimenteren en daarna niet meer haar oorspronkelijke vorm zal aannemen. Gelukkig klopt dat niet: vagina’s zijn heus wel rekbaar en zullen vrijwel onmiddellijk terugkeren naar hun aanvankelijke uiterlijk. Zelfs de schede van wie al eens is bevallen, ziet er na een kort poosje weer normaal uit. Je kunt dus naar hartenlust aan de slag gaan met jezelf!

Natuurlijk is er wel iets dat permanent kan veranderen: eenmaal jouw maagdenvlies is gebroken, kan het niet meer op natuurlijke wijze hersteld worden. Toch hoef je ook daar niet bang voor te zijn: jouw vlies kan immers ook bij enorm veel activiteiten die niets te maken hebben met seks stukgaan! Denk daarbij maar aan paardrijden, fietsen, een tampon inbrengen of zelfs een 4DX-filmvoorstelling bijwonen 😁.

In sommige culturen en godsdiensten wordt het maagdenvlies nog gezien als bewijs van puurheid. Het besef dat je jouw barrière dus ook op allerlei andere manieren kunt verliezen, ontbreekt dan helaas. Gelukkig zijn de tijden veranderd en is men zich er steeds meer van bewust dat het ontbreken van een maagdenvlies niet noodzakelijk betekent dat een meisje zich wild en promiscue heeft gedragen.

Enkele speeltjes

Voor de eerste keren gebruik je om voor de hand liggende redenen best geen al te grote dildo’s of vibrators. Bovendien wil je misschien zelfs geen sextoys waarmee je jezelf penetreert. Hier enkele suggesties!

Clitorale vibrators

Als je helemaal geen penetratie wilt, kan je voor een clitorale vibrator kiezen. Die plaats je immers nooit in jouw vagina, maar wel op jouw klit. Daar zorgen de vibraties doorgaans voor erg lekkere, diepe orgasmes. Wist je trouwens dat de clitoris geen enkele andere functie dient dan jouw plezier geven? Inderdaad: jouw klit dient énkel om je seksueel te stimuleren. Handig, toch?

Kleine, slanke vibrators

Er zijn honderden vibrators beschikbaar die niet (veel) groter zijn dan lippenbalsem of lippenstift. Daardoor wordt jouw vagina op geen enkele manier uitgerekt. Hoewel we al eerder in dit artikel reeds hebben aangestipt dat een gestrekte schede gewoonweg automatisch terugkeert naar de oorspronkelijke vorm, voelen veel vrouwen die voor het eerst een sextoy uitproberen zich comfortabeler bij dit soort kleine vibrators. Ze zijn vaak zelfs nog dunner dan een tampon, waardoor de stap naar zulk seksspeeltje erg klein wordt.

‘Bullet’-vibrators

Het is niet moeilijk om te begrijpen waaraan ‘kogelvibrators’ hun naam te danken hebben: ze zien er immers letterlijk uit als kogels. Daardoor zijn ze erg geschikt om jouw clitoris mee te stimuleren of toch in jouw vagina te stoppen zonder dat de schaamlippen daarbij gestrekt worden. Bovendien passen ze vaak in penisringen, waardoor je ze later ook met jouw partner kunt gebruiken.

Er zijn ook varianten die meer lijken op torpedo’s en dus een langere steel hebben. Ook bestaan er ‘g-spot-vibrators’ met een uitstulping op het einde van een lange, dunne steel. Die kan je gebruiken om de gevoeligste plek in de vagina mee te stimuleren zonder dat je het gevoel hebt dat jouw schaamlippen daarbij uitgerukt worden.

Zuigende vibrators

Heb je het niet zo begrepen op vibraties of wil je eens wat anders proberen? Dan zijn er speeltjes beschikbaar met een uiteinde die om de clitoris wordt gesloten. De stimulatie gebeurt door middel van kleine drukgolfjes, zodat het net lijkt alsof er zachtjes aan jouw klit gezogen wordt, de luchtdruk vibrator. Bovendien zijn er modellen beschikbaar die aan de andere kant voorzien zijn van een g-spotstimulator. Zo kan je ook nieuwe dingen ontdekken wanneer je al wat meer durft te doen. De bekendste zuigende vibrator is de Satisfyer.

Wand

Inderdaad: een ‘wand’ is niet enkel in de fantasyliteratuur een toverstaf! In tegenstelling tot de meeste andere seksspeeltjes die we hier beschrijven, is ze doorgaans erg groot, maar de bedoeling is dan ook zelden om te penetreren. Integendeel, zelfs: je gebruikt een wand vibrator op jouw clitoris! De trillingen kunnen bij sommige modellen best wel heftig zijn, maar net daardoor kan je dit soort sextoys ook erg goed gebruiken om andere lichaamsdelen mee te stimuleren. Dat ze vaak worden verkocht als massageapparaten, is dus zeker geen toeval!

Andere sextoys

Natuurlijk hoeven niet alle seksspeeltjes rechtstreeks op jouw vulva en op orgasmes gericht te zijn. Zo kan je jezelf bijvoorbeeld ook al extra stimuleren met veertjes, klemmetjes en allerlei andere toys die ook wel bij soft sm gebruikt worden. Wil je het net wat stouter? Dan kan je ook al eens proberen of je het lekker vindt om jezelf anaal te penetreren, bijvoorbeeld met een buttplug. Alvast een heel leuke ontdekkingstocht gewenst!

Dirk Vandereyken

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags maagd sex sextoy stimuleren vagina vibrator vibrators

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant