Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Beginnerstips voor BDSM

BDSM: tips om mee te beginnen

Geschreven door   15 augustus 2021
15 augustus 2021     reageer op artikel Reageer

Raak jij opgewonden bij het zien van zweepjes, blinddoeken, handboeien of leer? Voelde jij ook die opwinding bij de activiteiten van Christian Grey en Anastacia in de films ‘Fifty Shades of Grey’ en de andere twee delen? Misschien ben je sowieso een liefhebber van kinky spelletjes? Neem jij graag de leiding tijdens de seks en draaf je soms weleens te ver door of ben je meer het onderdanige type in de slaapkamer? Misschien is de wereld van de BDSM wel wat voor jou? Je kunt er in ieder geval eens voorzichtig aan snuffelen en kijken of dit een erotische sensatie bij je teweegbrengt.

Een korte intro in BDSM

Door de film ‘Fifty Shades of Grey’ is het taboe rondom BDSM aardig doorgebroken. Waar vroeger bepaalde kinky activiteiten op seksgebied nog angstvallig werden geheim gehouden, is er nu minder schaamte. Als mensen vroeger op televisie zagen hoe anderen opgewonden werden van het dragen van speciale lederen kleding of een tik op de billen, dan werd daar raar naar gekeken. Tegenwoordig begrijpen steeds meer mensen dat BDSM voor extra opwinding op seksgebied kan zorgen. Natuurlijk moet het wel uitgevoerd worden volgens de regels van BDSM.

BDSM staat voor een aantal dingen en dit zie je terug in de letters van de term BDSM:

  • BD staat voor Bondage & Discipline
  • DS staat voor Dominance & Submission
  • SM staat voor Sadism & Masochism

Als je aan BDSM wilt gaan doen, betekent dit niet dat je aan alle combinaties moet doen. Het ene onderdeel is wat heftiger dan het andere. Je kunt bijvoorbeeld met BD beginnen of met DS. Als je als beginner gelijk aan SM begint, moet je wel zeker weten dat je het prettig vindt om tijdens de seks pijn te ervaren of iemand te pijnigen. Ook al zijn hier regels aan verbonden, dit kan voor een beginner best pittig zijn.

Vertrouwen is belangrijk

Als beginner is het in ieder geval belangrijk dat je de regels weet voorafgaand aan het beoefenen van BDSM. Aan deze regels moet iedereen zich houden. Het is dus belangrijk dat je voor BDSM een seks partner kiest die je kunt vertrouwen en dat je ervan uit kunt gaan dat deze sekspartner ook de regels kent en naleeft. Vertrouwen is sowieso belangrijk bij BDSM. Zonder vertrouwen in elkaar, is het niet verstandig om aan BDSM te doen.

YOU WANT MY SUBMISSION? 

EARN IT!

De regels

Bij BDSM ga je experimenteren met elkaars grenzen, hier moeten vooraf duidelijke afspraken over worden gemaakt. Als je dit niet doet dan kunnen jij of je partner het risico  lopen om er emotionele of lichamelijke schade aan over te houden. En dat wil je niet. Dus houd je je aan de volgende regels als je in de BDSM-wereld stapt:

  • Bespreek in grote lijnen wat de plannen zijn voor en met elkaar tijdens het BDSM-spel.
  • Geef van tevoren bepaalde grenzen aan.
  • Spreek een duidelijk stopwoord én een stopgebaar af. Maak ook goed duidelijk dat iedereen zich hieraan houdt.
  • BDSM kan met pijnprikkels gepaard gaan. Dit mag alleen gebeuren als hier toestemming voor is. Het kan natuurlijk zijn dat de onderdanige ‘nee’ roept, maar eigenlijk niets liever wilt dan: ‘Ja, doe maar’. In zo’n geval komt het stopwoord ook van pas om goed onderscheid te kunnen maken of het ‘nee’ echt gemeend is of niet.
  • Gebruik geen alcohol of drugs, voorafgaand of tijdens het BDSM-spel. Mensen die aan BDSM doen houden zich vast aan SSC, wat staat voor Safe, Sane en Consensual ofwel veilig, helder en met instemming.
Geboeide vrouw - BDSM

Kennismaking tips voor de beginner

Als je weet wat de regels zijn, hebben we wat tips om eens op een speelse manier met BDSM-kennis te maken:

1. Begin voorzichtig

Bondage en discipline is makkelijk uit te voeren in een milde vorm. Begin gewoon eens op een speelse manier om tijdens jullie sekspartij een paar zacht aanvoelende handboeien tevoorschijn te halen. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om je partner vast te binden aan het bed terwijl je met het voorspel bezig bent. Je kunt het nog een tikkeltje spannender maken door ook de ogen te bedekken van de partner die geboeid is. Hij of zij moet dan volledig vertrouwen op wat je hem of haar laat voelen, zonder dat er een visueel beeld bij is. Gegarandeerd dat dit voor extra sensatie zorgt. Zo kun je iedere keer een stapje verder gaan. Er zijn veel seksspeeltjes op het gebied van BDSM die voor nog meer spanning kunnen zorgen.

2. De meester of de slaaf

Ook DS, dominantie en onderdanigheid kan in een milde vorm uitgevoerd worden. Je kunt bijvoorbeeld afspreken wie die avond mag bepalen wat er allemaal op het gebied van seks gebeurt. Bijvoorbeeld wie het eerst klaar mag komen of wie bepaalt hoe lang het klaarkomen uitgesteld moet worden. De Dom kan bijvoorbeeld de onderdanige ook opdrachten geven, bijvoorbeeld om te beffen of te pijpen. Of hij of zij bepaalt de standjes tijdens de seks. Natuurlijk geldt ook in deze milde vorm dat er van beide kanten instemming moet zijn. Dus gebruik het stopwoord of stop gebaar als je iets echt niet wilt.

3. BD en DS combineren

Als je weer een stapje verder wilt gaan, kun je BD en DS ook combineren. Degene die de dominante rol heeft, kan bijvoorbeeld de onderdanige vastbinden en hierdoor bepalen wat hij of zij allemaal met de onderdanige uitspookt. Er kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van een ball gag zodat de onderdanige niet kan protesteren. Mocht dit seksspeeltje gebruikt worden dan is het belangrijk dat wel het stop gebaar uitgevoerd kan worden als de onderdanige een grens aan wil geven. Denk hier vooraf goed over na. Zeker als er ook bondage attributen worden gebruikt.

4. Plagen of SM

Ben je een beginner maar trekt het pijnelement van SM je toch wel heel erg aan? Dan zou je bijvoorbeeld eens met een massagekaars kunnen beginnen. Je kunt elkaar hiermee plagen door wat druppels kaarsvet van de massagekaars op het lichaam te laten druppelen. Begin hier heel voorzichtig mee en stop als de ander dat aangeeft. Ook de billen spanken of een zachte tik met een zweepje kan voor een lichte pijn prikkeling zorgen die extra opwinding kan geven. Sla niet te hard, je wilt niet gelijk de grens opzoeken. Weet je dat plagen ook eigenlijk een vorm van SM is? Denk maar aan het feit dat je vastgebonden ligt en dat er gekieteld wordt met een veer en je kunt je er niet tegen verzetten.

5. Wie heeft de controle?

We hadden het al eerder over de dominante rol en de onderdanige rol, de Dom en de Sub. Die kun je ook op een andere speelse manier uitproberen. Als jij bijvoorbeeld de dominante figuur bent, kun je als Dom bijvoorbeeld ook bepalen of je partner zonder slipje de deur uitgaat. Of jij hebt de afstandsbediening in handen van een seksspeeltje wat de ander stimuleert. Juist de spanning die je ervaart als je deze rollen speelt buiten de slaapkamer (misschien zelfs in het openbaar) kan voor beide een enorme erotische kick zijn.

6. Speel een spel

Vind je het nog steeds lastig om te beginnen met BDSM of weet je niet precies welk onderdeel je opwindt? Speel dan gewoon eens een erotisch spel wat gebaseerd is op kinky opdrachten of een spel waar zelfs al wat milde BDSM-attributen mee geleverd worden.

BUY HER ROPES 

NOT ROSES

Een stapje verder…

Bij BDSM ligt de nadruk vaak niet op de penetratie, maar meer op de dingen die voorafgaan. Ieder onderdeel van BDSM heeft zijn eigen specialiteiten die je zo ver kunt uitbreiden als dat jullie willen. Dat kan met sextoys, maar er zijn ook zelfs hele seksmachines. Jullie geven de grenzen aan en natuurlijk moet er hierbij altijd aan de veiligheid van alle deelnemers worden gedacht.

* Bondage & discipline

Bondage en discipline kun je op verschillende manieren uitbreiden. Hiervoor zijn talloze attributen aan te schaffen om het spel nog reëler te maken. Je kunt de bewegingsvrijheid op diverse manieren beperken, bijvoorbeeld met handboeien, maar onder andere ook met halsbanden, een bondagebody, een bondagekruis, een harnas, een masker of zelfs een hele bondagekooi.

* Dominantie & onderdanigheid

Als je als Dom je Sub wilt beperken in zijn of haar vrijheid kun je bijvoorbeeld voor het speciale bondage tape kiezen. Dit is nog vrij eenvoudig in het gebruik en hier komen geen ingewikkeld knooptechnieken bij kijken. Maar ook de andere attributen van de bondage artikelen zijn goed te gebruiken bij DS, bijvoorbeeld de halsband of het harnas. Ook de kuisheidsgordel of de speciale BDSM-kleding van leer zijn pikante toevoegingen voor de DS.

* Sadisme & masochisme

In de SM-categorie zijn de producten voornamelijk erop ingesteld om de sub te pijnigen en macht uit te oefenen op de sub. Zo zie je toch altijd weer die verbinding met BDSM als geheel. Je kunt ook hier kiezen voor verschillende opties, zoals de zweep met meerdere stroken of tepelklemmen. Voor het spanken kun je een speciale paddle gebruiken of misschien kies je liever voor een bepaalde knevel. Er is genoeg keuze ook op dit vlak.

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags bdsm beginner bondage dom onderdanig onderdanige sm spel

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant