Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending

Anaal training – anale eerste buttplug training

Geschreven door   10 oktober 2022
10 oktober 2022     reageer op artikel Reageer

Een anaal training met een buttplug. Hoe doe je dat eigenlijk? Nou je kan dit blog met anale buttplug training lezen en thuis direct je eerste keer buttplug sex ervaren. Je buttplug voor de eerste keer gebruiken kan wat onwennig voelen. Vandaar dat we wat buttplug tips op een rijtje zetten! Zo kan ook jij je anus anaal trainen.

De anaal training gaat als volgt

Anale seks is een spannend fenomeen onder veel mannen en vrouwen. Echter is het altijd belangrijk om er voor te zorgen dat je niet zomaar start zonder de juiste kennis. Je moet namelijk eerst anaal trainingen uitvoeren om daadwerkelijk je eerste keer buttplug sex te ervaren. Hierbij is geduld een schone zaak. Daarom zullen we alle stappen in een anale training in dit blog uitleggen. Ook laten we je zeker niet in de kou staan met welke materialen / anaaltoys je nodig hebt. Hier geven we namelijk handige richtlijnen bij aan.

Relax and take your time…

Voorbereiding op een eerste anale training

Je eerste keer een anale training doen kan erg spannend zijn. Echter is het wel zo dat uit een onderzoek is gebleken dat maar liefst bijna 50% van de vrouwen doet aan anale seks! Dit kwam uit een enquête van het vrouwendagblad Viva. Nu.nl maakte dit in 2009 al bekend. Dus zo gek is de interesse in een anale training helemaal niet.

First things first

Oke, de met deze cijfers in je gedachten is het ijs gebroken en hopen we dat de spanning iets minder is, het is namelijk nergens voor nodig. Je moet juist proberen om zeer ontspannen zijn. Een goede voorbereiding is daarom ook het halve werk.

Handige voorbereiding (boodschappenlijstje)

De bovenstaande artikelen raden wij bij voorhand aan om in huis te hebben, of eventueel te bestellen. Je wil namelijk goed voorbereid te werk gaan en het een sexy en plezierige ervaring houden.

1) Start met de anaal training

Voor de mensen die graag de anus ook graag van binnen schoonmaken voor dat ze beginnen aan de anale training is een anale douche of een anus pompje aan te raden.

Let op! De binnenkant van je anus wil je niet beschadigen, wees daarom altijd voorzichtig.

Zo maak je de anus rustig schoon

Je hebt een anale douche aangeschaft. Nu is het tijd om naar de badkamer te gaan en de anaaldouche te vullen met lauw warm water. Je kan rustig het tuitje binnenbrengen in de anus en voorzichtig het lauw warme water uitknijpen om te spoelen voor reiniging.

2) Creëer een ontspannen sfeer

Klinkt dit een beetje cliché? Wellicht. Maar oh zo belangrijk tijdens de eerste keer anaal training. Gebruik bijvoorbeeld een lekkere massagekaars en zet daarnaast nog wat andere kaarsjes aan. Laat je heerlijk masseren in een fijne rustige en ontspannen sfeer. Dit zorgt er ook voor dat je spieren losser gaan zitten. Inclusief je kringspier;). Wees ook vooral niet bang om rustig de anus te masseren, dit zorgt ervoor dat het al een beetje losser wordt. Tevens is hierna de drempel ook weer lager om een stapje verder te gaan. Een ideale voorbereiding dus!

Doe het met iemand die je vertrouwd en maak er samen een spannende erotische eerste anaaltraining van

3) Eerste buttplug training

Je eerste keer een buttplug training. Begin met buttplugs die niet zo groot zijn, zo is de stap ook minder groot en verklein je de kans op een pijnlijke ervaring. Zo is het aan te raden om een buttplug anaaltrainer set te nemen waar verschillende formaten in zitten. Zo kan je zelf experimenteren.

Gebruik speciaal anaal glijmiddel. Normaal glijmiddel dat niet bestand is voor de anus kan sneller opdrogen. De anus maakt van nature geen vocht aan, gebruik daarom het (dikkere) glijmiddel dat speciaal is bedoeld voor de anus.

Zo gebruik je de buttplug tijdens je training

Je eerste anale buttplug training kan je het beste starten met een kleine buttplug. Zo kan je deze langzaam opbouwen. Ook is het glijmiddel erbij essentieel om het een onvergetelijke en ook pijnloze ervaring te maken. Waarom zou je voor een buttplug kiezen tijdens je anaal training? Nou omdat de buttplug diverse fijne eigenschappen heeft die handig zijn voor je eerste anale training.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Een klein smal topje (makkelijk in te brengen)
 • Oplopende hals (rustig iets breder gaan)
 • Diverse formaten (ga makkelijk een stapje verder)
 • Glad oppervlakte (makkelijk te reinigen)

Om de buttplug in te brengen kan je rustig het topje van de buttplug op de anus zetten. Zorg ervoor dat je ontspannen bent. Dus heel zachtjes in kleine zachte duw en draai bewegingen de buttplug iets verder met wat anaal glijmiddel. Als je de eerste buttplug erin hebt zitten, kan je rustig naar de volgende maat.

4) Buttplug training – 12 tips en tricks

Hierbij gaan we over naar de buttplug tips en tricks! En hier gaan we zeker geen ingewikkeld boekwerk van maken. We houden het gewoon lekker simpel. We hebben een lijstje met do’s en dont’s gemaakt van alle tips en tricks voor jou anale training.

Dont’s

 • Gespannen de training uitvoeren
 • Geen glijmiddel gebruiken
 • Snel je anus uit willen rekken
 • Een te grote sextoy er te snel in willen doen
 • De anale training uitvoeren met iemand die je pas kent
 • Te snel de training uit willen voeren

Do’s

 • Gebruik veel anaal glijmiddel
 • Neem je tijd
 • Bouw de spanning rustig op
 • Rek de anus rustig uit
 • Laat elkaar ontspannen door een massage
 • Doe het met iemand die je vertrouwd

Bonustip: gebruik een anaal vibrator om tegen de buitenkant van de anus te leggen. Dit kan ontspannend werken. Tevens zullen de trillingen de anus losser maken.

Anaal training - anale eerste buttplug training

5) Uitbereiding van anale training (climax)

Je bent nu als het goed is al een tijdje bezig geweest met de buttplugs. Je bent ontspannen te werk gegaan en hebt een lekkere massage ontvangen, bof”kont”! Wellicht hebt je de bovenstaande bonustip al geprobeerd met de anaalvibrator. Zo ja dan kan het zo zijn dat je toe bent aan je volgende stap in de anale training. Wil je proberen een climax bereiken tijdens de anale training? Dan kan je gebruik maken van de volgende uitbereiding:

 1. De prostaat vibrator (voor mannen)
 2. De anaal vibrator (voor vrouwen)
 3. Een anaal vibrator met cockring
 4. Vibrerende buttplug

Voor mannen is de p-spot (prostaat) te vergelijken met de g-spot voor vrouwen. Nadeel is dat vrouwen geen “p-spot” hebben zoals de man. Er zijn immers wel veel verhalen van vrouwen die wel degelijk een orgasme hebben gekregen tijdens de anale seks. Of dit waar is weten we niet, maar je kan het altijd zelf proberen!

6) Anaal training voor gevorderden

Je bent al heel wat stappen, tips en tricks doorlopen. Goed bezig met je eerste anale training! Je kan hier genoegen mee nemen, er moet namelijk nooit sprake zijn van een “must” of uitdaging. Het is puur plezier dat je vrijwillig wilt proberen. Maar mocht je nu denken, ik wil toch meer proberen. Dat kan uiteraard, dan kan je eens een anaal ballon proberen om de anus nog iets verder uit te rekken. Hou de bovenstaande tips van titel 4 in gedachten!

Mits je echt de keuze maakt dat je van deze anale training geen genoeg krijgt. Kan je er voor kiezen het wat “groter” aan te pakken. Dan krijg je echter te maken met XXL anaaldildos, opblaasbare dildo’s of andere grote realistische dildo’s, ook anale fistingdildo’s kunnen uiteindelijk worden gebruikt. Hier kan je een speciale fistingcreme of gel voor gebruiken.

Let wel op! Tijdens het gebruik van grote dildo’s vergroot je bepaalde risico’s. Denk aan schade van de endeldarm, scheurtjes in de wand, grotere kans op SOA’s en ziekteverschijnselen. Krijg je hier last van? Neem dan direct contact op met je huisarts.

Anale training - uitbereiding voor gevorderden

7) Schoonmaken na een anaaltraining

Zoals besproken zitten er risiso’s aan de anale training. Denk bijvoorbeeld aan het niet goed schoonmaken van je handen en de toys. Bij het niet goed schoonmaken kan je in aanraking komen met de E. Coli bacterie. Ook wel poepbacterie genoemd, dit is zeker geen pretje. De ziekteverschijnselen zijn:

 • diarree
 • buikpijn
 • misselijkheid
 • overgeven

Daarom is het van groot belang de toys goed te reinigen met lauwwarm water of een professionele toyreiniger. Tevens geef je hiermee je sekstoy een langere levensduur. Dan kan je hem dus vaker gebruiken met veel plezier! Vergeet ook zeker niet je handen goed te wassen met zeep.

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags Anaal training Anale buttplug training Anale training Anus training Buttplug tips Eerste keer buttplug

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant