Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Alles over plasseks - waar moet je op letten

Alles over plasseks – waar moet je op letten?

Geschreven door   20 december 2022
20 december 2022     reageer op artikel Reageer

Plasseks is een seksuele activiteit die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Het gaat om de inname van urine, hetzij door direct contact, hetzij indirect door het drinken ervan. Hoewel er veel positieve aspecten zitten aan plasseks, zijn er ook enkele potentiële risico’s en dingen waar je op moet letten. In dit artikel bespreken we alles over plasseks en wat je moet weten voordat je eraan deelneemt.

Wat is plasseks?

Plasseks is de uitwisseling van urine tussen twee of meer partners tijdens een seksuele activiteit. Dit kan activiteiten omvatten zoals “watersporten” (ook wel plasseks genoemd), het drinken van elkaars urine, of zelfs samen baden in een bad gevuld met urine. Plasseks wordt vaak gezien als een extreme vorm van BDSM-spel en gaat meestal gepaard met elementen van vernedering en dominantie.

Is urine veilig om te drinken?

Urine zelf is over het algemeen veilig om in kleine hoeveelheden te consumeren, maar bepaalde gezondheidsproblemen kunnen het voor sommige mensen onveilig maken om hun eigen of andermans urine te drinken. Urine bevat veel chemicaliën en gifstoffen, dus als je er te veel van drinkt, kan dat een negatieve reactie van je lichaam veroorzaken. Het is belangrijk om met uw arts te overleggen voordat u met urine gaat spelen, om er zeker van te zijn dat uw gezondheid geen gevaar loopt. Bovendien, als je besluit om andermans plas te drinken, moet je altijd veilige seks hebben door condooms of gebitsbeschermers te gebruiken bij seksuele activiteiten met die persoon.

Wat zijn de risico’s?

Er zijn een aantal risico’s verbonden aan plasseks. Om te beginnen kan het innemen van andermans urine een risico vormen voor seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) als de persoon in kwestie niet recentelijk is getest of geen veilige seksmethoden toepast, zoals het consequent gebruiken van condooms. Bovendien kan het urineren op iemand anders irritatie veroorzaken vanwege de hoge zuurgraad van menselijke urine. Ten slotte kunnen door op iemand te plassen ook bacteriën in het lichaam terechtkomen, die tot een infectie kunnen leiden.

Hoe begin je met plasseks?

Als u en uw partner geïnteresseerd zijn in plasseks, dan is de eerste stap het vooraf bespreken van veiligheidsmaatregelen. Praat over eventuele medische aandoeningen die het voor een van jullie onveilig maken om deel te nemen, eventuele soa-testen die moeten worden gedaan, en wat voor soort toestemming beide partijen zullen geven voorafgaand aan het aangaan van deze activiteit. Zodra de veiligheid is besproken, kan het helpen om de ervaring leuker te maken als beide partners open communiceren tijdens het hele proces.

Daarnaast zijn er enkele tips die kunnen helpen om plasseks veiliger en aangenamer te maken:

1) Zorg ervoor dat beide partners zich comfortabel voelen met hun beslissing voordat ze deze activiteit ondernemen.

2) Gebruik bescherming zoals condooms of beflapjes tijdens de geslachtsgemeenschap.

3) Zorg ervoor dat de oppervlakken waar de activiteit plaatsvindt schoon zijn voordat u begint.

4) Communiceer open tijdens de hele ervaring

5) Ruim na afloop grondig op, was toys af met water en toyreiniger

6) Neem pauzes als een van de partners zich ongemakkelijk begint te voelen.

7) Gebruik indien nodig een glijmiddel

8) Drink voldoende water voor en na deelname

9) Vergeet de nazorg niet! Knuffelen, praten en samen tijd doorbrengen na een intense sessie kan jullie band versterken.

Conclusie

Plasseks is een kink die veel mensen spannend en opwindend vinden, maar het is belangrijk om te onthouden dat er een aantal risico’s verbonden zijn aan dit type van seksuele activiteit . Voordat je deelneemt aan enige vorm van plasseks, zorg ervoor dat beide partijen vooraf het volgende hebben gedaan:

  • Veiligheidsmaatregelen hebben besproken, zoals het gebruik van bescherming
  • Open communiceren tijdens de ervaring
  • Het opruimen na afloop
  • En het nemen van pauzes wanneer dat nodig is

Door het volgen van deze tips kunt u ervoor zorgen dat alle betrokkenen een plezierige tijd hebben met minimale mogelijke risico’s met deelname aan dit soort ervaringen! Let ten alle tijden op je gezondheid. Bij symtonen, of andere ziekte verschijnselen neem contact op met je huisarts.

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags plasseks

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant