Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Alle seksuele fetisjen op een rijtje - Heb jij een fetisj

Alle seksuele fetisjen op een rijtje – Heb jij een fetisj?

Geschreven door   15 december 2022
15 december 2022     reageer op artikel Reageer

Seks en fetisjen gaan hand in hand. Een fetisj is een verlangen naar iets dat niet noodzakelijk seksueel is, maar waar je toch opgewonden van raakt. Fetisjen kunnen van alles zijn: van voeten tot latex, en alles daartussenin. In dit artikel geven we je een overzicht van de meest populaire seksuele fetisjen op dit moment. Bekijk ze eens en stel jezelf de vraag, heb jij een fetisj en hoe ga je hier mee om?

Wat is een fetisj?

Een fetisj is eigenlijk niets meer dan een seksueel object of lichaamsdeel dat je extra opwindend vindt. Het kan dus gaan om alles, van voetfetisjen tot aan het zien van harde seks. Je kunt ook een fetisj hebben voor iets wat niet per se seksueel is, zoals bijvoorbeeld laarzen of rubber. In dit artikel lees je alles over de populairste soorten seksuele fetisjen. Maar eerst vertellen we je kort over de onderscheiding tussen een lichamelijke en psychologische fetisjen.

Lichamelijke en psychologische fetisj

Seksuele fetisjen kunnen onderverdeeld worden in twee categorieën: lichamelijke en psychologische fetisjen. Dit is het verschil!

Lichamelijke fetisjen zijn seksuele aantrekking tot bepaalde lichaamsdelen of materialen, zoals borsten, voeten, latex of leder.

Psychologische fetisjen zijn seksuele aantrekking tot bepaalde soorten seksueel gedrag of situaties, zoals bondage, SM of cuckolding.

De voetfetisj

Een voetfetisj is waarschijnlijk één van de bekendste fetisjen. Bij een voetfetisj draait het vaak om het uiterlijk van de voet, maar sommige mensen zijn ook geïnteresseerd in de geur of het gevoel van voeten. Sommige mensen met een voetfetisj zijn er bijvoorbeeld dol op als hun partner haar/zijn tenen in zijn/haar neus duwt. Anderen vinden het juist heel fijn om te masseren of te kussen. Het word ook wel een “voetfetisjisme” genoemd. Tevens kunnen aantrekking tot de schoenen ook erbij horen.

Voetfetisjisten kunnen opgewonden raken van:

  • Het zien
  • Het ruiken
  • Het aanraken
  • Of likken van voeten en/of schoenen

Sommige mensen met een voetfetisj zijn ook geïnteresseerd in podophilia (seks met voeten).

De borstfetisj

Bij een borstfetisj ligt de focus vaak op de tepels, maar sommige mensen vinden het ook heel opwindend als ze hun partner overal aan de borsten kunnen aanraken, ruiken, zien of zuigen. Borstfetisjen komen overigens voor bij zowel mannen als vrouwen en kunnen dus door iedereen worden beleefd. Sommige mensen met een borstfetisj zijn ook geïnteresseerd in mammafilia (seks met borsten).

Alle seksuele fetisjen op een rijtje - Heb jij een fetisj

Vaginale stimulatie met tong en vingers (cunnilingus)

Cunnilingus is de techniek waarbij je met je tong en vingers de vagina van je partner stimuleert. Dit kan heel intensief zijn en sommige mensen komen hierdoor sneller klaar dan wanneer ze met hun penis worden gestimuleerd. Daarnaast vinden sommige mensen het ook heel fijn als er tijdens cunnilingus aan hun clitoris wordt gelikt of getrokken met duim en wijsvinger (dit noemen we ook wel ‘digital stimulation’).

Anale stimulatie met tong en vingers (rimming)

Rimming is de techniek waarbij je met je tong en vingers de anus van je partner stimuleert. Dit kan heel intiem zijn en veel mensen vinden het erg fijn. Sommige mensen doen dit omdat ze opgewonden raken van anale stimulatie, maar anderen doen het puur om hun partner te plezieren.

Let wel op: rimmen kan alleen veilig worden beoefend wanneer er geen bacteriën aanwezig zijn in de anus. Zorg dus dat je partner goed schoon is voordat je begint! Dit betreft de

Latex- en lederfetisjisme: aantrekking tot latex- en/of lederkleding

Latex- en lederfetisjisten kunnen opgewonden raken van het dragen van latex- en/of lederkleding, het zien van anderen in latex- en/of lederkleding of het aanraken van latex- en/of ledermateriaal. Sommige mensen met een latex- of lederfetisj zijn ook geïnteresseerd in rubberdolling (het uitvoeren van seksuele activiteiten terwijl je gekleed bent als een rubber pop) of leathersex (het uitvoeren van seksuele activiteit met behulp van leren attributen).

Voyeurisme: opgewonden raken door het bekijken van anderen die seks hebben of naakt zijn

Voyeuristische fetisjisten kunnen genietend toekijken tijdens het masturberen, douchen of naaktlopen van hun partner(s). Sommige mensen met een voyeuristische fetisj fantaseren over het spioneren naar iemand die ze kennen, zoals een buurvrouw of collega. Andere mensen met een voyeuristische fetisj vind er plezier in om naar live sex shows te gaan of pornografie te bekijken waarin anderen seks hebben. Voyeurisme kan ook een anonieme activiteit zijn waarbij de voyeur geheel anoniem blijft, zoals naar mensen kijken die seks hebben in een openbare ruimte zonder dat ze het weten.

Exhibitionisme: opgewonden raken door het tonen van je eigen lichaam aan anderen

Exhibitionisten fantaseren vaak over hoe ze betrapt worden als ze erotisch handelingen aan het uitvoeren zijn. Exhibitionisme kan online plaats vinden door foto’s van je genitaal beschikbaar te stellen op social media, forumpagina’s of chatsites. Maar ook offline door je genitaal bloot te laten zien aan vreemden in de hoop om hen op te winden. In sommige landen is exhibitionisme strafbaar.

Let op! Dit is vaak ongepast gedrag, zorg er altijd voor dat beide partijen het ermee eens zijn en verras nooit iemand zomaar met iets waar ze niet op zitten te wachten. Communicatie en openheid staat hier centraal.

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags fetisj

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant