Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
9 Tips voor een beter leuker seksleven

9 tips voor een leuker seksleven

Geschreven door   30 oktober 2020
30 oktober 2020     reageer op artikel Reageer

Ook al nemen we het ons voor om dit niet te laten gebeuren… Na een paar jaar sluipt toch een beetje de sleur in de relatie. Troost je, dat komt bij veel mensen voor. Als je elkaar beter kent, valt nu eenmaal de spanning een beetje weg en ondanks dat de emotionele binding groeit, neemt de fysieke spanning soms wat af. Maar we hebben 9 tips voor je om je seksleven weer een upgrade te geven.

1. “Sorry, ik heb nu echt geen zin…”

Een veel gehoord probleem is het hebben van ‘geen zin’ in seks. Te moe, te druk, te veel stress, vroeg op of wat de reden ook mag zijn. Toch moet je soms dit patroon doorbreken. Iedereen heeft tegenwoordig een druk bestaan en als we af en toe niet gewoon zin maken, dan komt het er bijna nooit meer van. De kans dat de zin of lust spontaan de kop opsteekt, wordt steeds kleiner. Dus moeten we hier een handje bij helpen. Bedenk een seksuele prikkeling, bijvoorbeeld in de vorm van een film, boek, een seksueel getint spelletje of een seksspeeltje. Je moet je er misschien even toe zetten, maar je zult zien dat je er uiteindelijk geen spijt van hebt.

 2. “Ik ben even aan het denken…”

Opwinding en lust beginnen in je hoofd, maar helaas is dat geen pop-up die af en toe ineens verschijnt. Meestal wordt je eerst geprikkeld door iets. Dat kan een film zijn of een erotisch verhaal, maar ook een eigen verzonnen fantasie doet het prima. Dus fantaseer er af en toe gewoon lekker op los. Het zijn jouw gedachten, niemand die ze ziet of hoort, dus het mag van alles zijn. Je partner heeft er uiteindelijk alleen maar profijt van als hierdoor jouw seksuele systeem wordt geactiveerd.

3. “Laat me, ik ben geïrriteerd…”

Irritaties of ruzies hebben invloed op je seksleven. Als een irritaties of die ruzie van zojuist nog steeds in je hoofd zit, moet je er misschien echt niet denken om juist nu seks te hebben. Praten is altijd belangrijk, maar zeker dan. Praat het uit, los het op en dan is er weer ruimte voor een ontspannende vrijpartij. Praat samen ook vrijelijk over de seks. Vertel elkaar bijvoorbeeld wat je prettig vindt of wat je verlangens zijn.

 4. “Ik ben te gestrest…”

Stress heeft een negatieve invloed op je seksleven. Bij stress is je endorfinespiegel verhoogd en dat is niet bevorderlijk voor de zin in seks. Ook hier is het belangrijk om eerst te ontspannen en die spiegel te laten dalen. Ga er lekker even met zijn tweetjes tussenuit en je zult zien dat de zin in seks na een aantal relaxte dagen weer terugkomt.

5. “De seks is altijd hetzelfde…”

Vaak sluipt het er bij een langdurige relatie in dat de seks eentonig wordt. Altijd hetzelfde standje, op dezelfde plek en misschien ook nog wel rond hetzelfde tijdstip. We kunnen ons voorstellen dat dit gaat vervelen. Tijd voor een doorbraak die voor vernieuwde passie en lust zorgt. Doe het eens anders, zoek eens een spannende plek, koop een nieuw seksspeeltje of ga eens op een andere manier over die vertrouwde grens.

6. “Ik voel me dik en lelijk…”

Iemand die zichzelf niet aantrekkelijk voelt, heeft automatisch ook meer remmingen bij het hebben van  seks. Soms werpt dit gevoel zelfs een blokkade op om seks met iemand te hebben. Er schijnt een verband te zijn met de mate waarin iemand zich aantrekkelijk vindt én het genieten van seks. Wees nooit te hard voor jezelf. Een paar kilootjes meer of minder heeft niets te maken met aantrekkelijkheid. Ook als je lichaam ouderdomsverschijnselen vertoont, wil dat niet zeggen dat je niet begeerlijk bent. Wat wel belangrijk is, is de manier waarop je jezelf verzorgt. Sexy lingerie of nachtkleding wekt eerder lustgevoelens op dan een verwassen flanellen pyjama. Opwindende kleding dragen heeft zelfs een positieve invloed op jezelf, hierdoor voel je  jezelf ook een stuk aantrekkelijker.

7. “Ik mis de passie…”

Lust kan ook opgewekt worden door andere dingen, zoals romantiek. Voor sommigen misschien te zoetsappig, maar het heeft toch echt wel effect op je seksleven. Je hoeft je partner echt niet als een droomprins op een wit paard van het werk af te halen. Kleine gebaren zoals een kaarsje bij het eten, samen koken en daarbij een flesje wijn opentrekken kunnen wel degelijk een positieve invloed hebben. Zorg voor onverdeelde aandacht voor elkaar. Geen telefoon op tafel of gedachten die mijlenver weg zijn. Het volledig in elkaar opgaan verhoogd zeker de passie.

8. “Mijn lichaam werkt gewoon niet mee…”

Er kunnen natuurlijk ook andere oorzaken zijn waardoor je seksleven op een laag pitje staat. Een kwakkelende gezondheid, erectieproblemen of andere problemen. Gezondheidsproblemen kunnen een liefdesleven aardig in de weg staan. Neem contact op met de arts en kijk of er iets aan gedaan kan worden. Bespreek het ontbreken van de behoefte aan seks ook gewoon met je arts, je hoeft je hiervoor niet te schamen. Kijk samen met je partner ook wat eventueel wel kan. Knuffelen of elkaar op een andere manier een orgasme bezorgen kan al voor de aanmaak van oxytocine zorgen. Dit hormoon heeft ook een positieve invloed op je gezondheid. Het heeft een pijnstillend effect en het zorgt ook nog eens voor een saamhorigheidsgevoel. 

Zeker als de man ouder wordt, kunnen erectieproblemen nog weleens voorkomen. Er zijn genoeg seksspeeltjes verkrijgbaar die kunnen bijdragen aan het krijgen én het houden van een erectie. Voorbeelden hiervan is een penispomp, lustopwekkers of misschien als laatste stap erectiepillen. Voor erectieproblemen is het aan te raden eerst een arts te raadplegen. Soms is een verandering in levensstijl of het nemen van medicatie al voldoende om het probleem op te lossen. 

9. “Jij neemt nooit het initiatief…”

Staat de seksuele relatie op een laag pitje, wacht dan niet af tot de ander het initiatief neemt om stappen te ondernemen. Mensen zijn snel geneigd om de schuld bij een ander te leggen of het gebrek aan initiatief nemen de ander te verwijten. Aangezien het doel is dat jullie samen weer een leuker seksleven krijgen, is het wijzen met de vinger naar de ander het eerste wat we schrappen. Gewoon zelf het initiatief nemen en doen waar je jezelf goed bij voelt en waarvan je denkt dat het mee kan helpen om jullie seksleven een flinke boost te geven.

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags aantrekkelijk erectie lingerie lust partner seksleven sex

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant