Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
9 excuses om te masturberen

9 redenen waarom masturberen zo gezond voor je is…

Geschreven door   30 mei 2021
30 mei 2021     reageer op artikel Reageer

‘Van masturberen word je doof!’ Hoe vaak heb je dat al niet gehoord? Weliswaar meestal als grapje, maar er zijn echt nog mensen die denken dat masturberen niet gezond voor je is. Er wordt soms zelfs beweerd dat je er acne van krijgt of er onvruchtbaar van wordt. Ook zijn er mensen bij wie het idee dat iemand masturbeert de rillingen over hun rug laat lopen. En in dit geval niet van genot.

THE GOOD THING ABOUT MASTURBATION IS THAT YOU DON’T HAVE TO DRESS UP FOR IT…

Normaal of een taboe

Masturberen is geen seksuele afwijking en het staat ook niet een normale seksuele relatie in de weg. Sterker nog, het kan zelfs een positieve invloed hebben. Ook ouders hoeven zich geen zorgen te maken als hun kind masturbeert, het hoort gewoon bij de seksuele ontwikkeling. Masturberen is eigenlijk heel normaal en dat blijkt ook wel omdat circa 95 procent van de mannen en ongeveer 80 procent van de vrouwen regelmatig masturbeert. Toch rust er nog steeds enigszins een taboe op. Mensen vinden het vaak niet prettig om erover te praten.

MASTURBATION IS SEX WITH A PERSON YOU LOVE…

Mannen en vrouwen masturberen

Mannen masturberen over het algemeen wat vaker dan vrouwen. Jongens beginnen er ook meestal wat eerder mee. Bij de jongens ligt de beginleeftijd vaak aan het begin van de puberteit en bij de meisjes wat later. Zelfs hele kleine kinderen komen er al snel achter dat het vasthouden van het geslachtsdeel prettig aanvoelt. Bij volwassenen is masturberen echt een seksuele activiteit, dat is bij jonge kinderen nog niet het geval. Het masturberen is voor volwassenen ook geen ‘must’. Als je er geen behoefte aan hebt, dan is dat ook prima. Toch heeft masturberen wel een aantal voordelen:

SELF IMPROVEMENT IS MASTURBATION

1*  Ken je lichaam

Je raakt meer vertrouwd met je eigen lichaam en hoe je lichaam op bepaalde handelingen reageert.

2*  Leer klaarkomen

Als je moeizaam klaarkomt, dan kan masturberen helpen. Door te ontdekken wat je stimuleert en wat je lekker vindt, kun je dit daarna ook met je partner bespreken. Dit kan bijdragen aan een orgasme tijdens de seks met je partner. Ook als je tijdens het masturberen wel regelmatig klaarkomt, kan het zomaar zijn dat het daardoor tijdens de seks met je partner op een gegeven moment ook makkelijker gaat.

3* Je hartslag

Tijdens een orgasme heb je een snellere hartslag. Je bloed wordt sneller rondgepompt en dit heeft een goede invloed op je bloedvaten en het weefsel. Ook is het positief voor je alertheid en je focus. Dus eigenlijk zou je iedere ochtend voordat je gaat werken een orgasme moet hebben.

4* Weg met die stress

Masturberen is ook goed voor de stress. Dus als je denkt dat je het allemaal even niet meer trekt, neem een momentje voor jezelf en begin. Het helpt de bloeddruk te verlagen. Daarbij komt er endorfine vrij waardoor je vrolijker wordt en meer ontspannen.

5* Lekker slapen

Een orgasme is een heerlijk slaapmutsje. Ook dit komt omdat er een stofje vrijkomt bij het klaarkomen. In dit geval een stofje waar je heerlijk op slaapt en wat een stuk gezonder dan een slaappil is.

6* Een sensuele workout

Vrouwen kunnen natuurlijk een stuk gaan hardlopen om endorfine aan te maken, maar ze kunnen zichzelf ook bevredigen. Ook dit is namelijk een training, in dit geval voor je bekkenbodemspieren. Doordat je ze laat aanspannen tijdens het masturberen, worden ze sterker en blijft ook je vagina in topvorm. Het verkleint tevens de kans op menstruatiekrampen en incontinentie, dus dat is mooi meegenomen.

7* Verhoog je weerstand

Nu we toch lekker gezond bezig zijn, kunnen we je gelijk vertellen dat bij masturberen ook het stresshormoon cortisol wordt aangemaakt. In kleine hoeveelheden is dat een boost voor je immuunsysteem. Ga nou niet gelijk 20 x per dag jezelf bevredigen voor een optimale weerstand want dat heeft echt geen zin. Ook het hormoon oxytocine komt namelijk vrij en dat zorgt weer voor een uitstekende balans.

8* Be happy

Dopamine, ofwel het gelukshormoon. Ook dat stofje komt vrij tijdens het masturberen, dus je wordt er in ieder geval happy van. Daarbij is zo’n momentje voor jezelf altijd goed. Je knapt er meestal wel van op. De een gaat liever een boek lezen en de ander bevredigt zichzelf. Hoe dan ook, zulke ‘me, myself and I’ momentjes heeft ieder mens af en toe nodig.

9* Een speciale opwinding

Masturberen is ook goed voor je oren. Je oren zijn namelijk voortdurend gespitst om te horen of er niemand aan komt. Natuurlijk is dat een grapje. Maar iemand die liever niet zijn of haar intieme momentje met een ander deelt, is vaak wel op zijn hoede. Dat kan een negatieve invloed hebben op het genieten van de zelfbevrediging, dus pak dan liever een moment dat je ongestoord aan de gang kunt gaan. Of misschien vind je het juist spannend? In dat geval heeft het eerder een positieve invloed. Masturbeer ook eens met je partner erbij, dit zal zeker ook een speciale opwinding teweegbrengen.

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags gezond mannen masturberen opwinding orgasme partner seksuele

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant