Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Problemen bij klaarkomen voor een vrouw

7 Tips voor moeilijk klaarkomen voor een vrouw

Geschreven door   18 juli 2021
18 juli 2021     reageer op artikel Reageer

Er zijn veel vrouwen die moeite hebben met klaarkomen. Er zijn zelfs vrouwen die bijna nooit klaarkomen. Dat is natuurlijk een vervelende situatie . Ondanks dat seks hebben niet alleen bestaat uit klaarkomen, is het vaak wel de kers op de taart. Natuurlijk is de intimiteit fijn en kun je ook zonder orgasme van de seks genieten, maar toch is het ook prettig als je wel een orgasme kunt ervaren.

Niet of moeizaam klaarkomen

Niet of moeizaam klaarkomen kan verschillende redenen hebben. Het kan bijvoorbeeld door medicatie komen, maar ook door stress, relatieproblemen, onzekerheid of onwetendheid. Ook hebben vrouwen vaak wat extra stimulatie nodig om klaar te komen. Met de onderstaande tips kunnen misschien veel obstakels weggenomen worden waardoor je waarschijnlijk makkelijker tot een orgasme komt in de verschillende situaties.

Het orgasme

Een orgasme is het vaak hoogtepunt van de seksuele activiteiten. Het zorgt voor een soort van ontlading van de seksuele energie. Een spanning die steeds meer wordt opgebouwd totdat je lichaam overgaat tot het klaar komen. Meestal voelen vrouwen de baarmoeder en de spieren van de vagina samentrekken tijdens het orgasme en na afloop krijgt het lichaam juist een heel ontspannen gevoel. Sommige vrouwen spuiten ook tijdens het klaarkomen, dit heet squirten. Maar zover zijn we nog niet, laten we eerst eens kijken hoe we een orgasme kunnen bewerkstelligen.

Probleem in relatie door niet kunnen krijgen van een orgasme
Problemen in de relatie door het moeilijk kunnen klaarkomen

1. Onzekerheid

Vrouwen kunnen onzeker zijn over verschillende dingen. Misschien ben je onzeker over hoe je eruit ziet en beheerst dit je gedachten tijdens de seks. Misschien durf je niet zo goed aan te geven bij je partner wat je lekker vindt? Of misschien weet je helemaal niet welke handelingen jou een orgasme kunnen bezorgen? Onzekere vrouwen, maar ook hele zelfbewuste vrouwen kunnen het ook eng vinden om zich helemaal te laten gaan. Ze zijn bang dat ze rare geluiden maken of gekke gezichten trekken tijdens het klaarkomen en houden zich hierdoor in.

Tips:

Het is belangrijk om jezelf voor ogen te houden dat je partner seksueel opgewonden van je wordt anders zouden jullie niet aan het seksen zijn. Dus hij of zij vindt jouw lichaam echt wel aantrekkelijk. Om goed aan te kunnen geven wat je lekker vindt, is het belangrijk dat je eerst je eigen lichaam goed leert kennen. Doe dus regelmatig aan zelfbevrediging en gebruik hier eventueel fijne sextoys bij. Zo ontdek je welke plekjes graag gestimuleerd worden en welke niet. Schaam je niet om dat te zeggen tegen je sekspartner. Ook hij of zij vindt het fijn als je geniet en je partner moet zelf ook aan kunnen geven wat hij of zij prettig vindt. Schaam je niet voor eventuele geluiden of grimassen die je maakt. Het hoort er gewoon bij en in het vuur van de strijd is er niemand die hier op let.

2. Onwetendheid

Eigenlijk geldt voor onwetendheid hetzelfde, het gaat ook vaak samen met onzekerheid. Je weet niet precies wat je lekker vindt of misschien denk je dat penetratie altijd voldoende moet zijn om klaar te komen. Troost je… Er zijn maar heel weinig vrouwen die een orgasme krijgen van alleen penetreren. Meestal is er meer stimulatie van de clitoris voor nodig.

Tips:

Ook hier geldt dus: ontdek je eigen lichaam tijdens zelfbevrediging. Met een vibrator kun je penetreren, maar er zijn ook vibrators die de G-spot extra stimuleren of sextoys die speciaal gemaakt zijn om de clitoris te stimuleren. Er zijn zelfs speciale crèmes en gels die de clitoris niet alleen verzorgen, maar ook een extra stimulans geven. Probeer gewoon het een en ander uit. Of samen met je partner of tijdens de zelfbevrediging of seks. Je zult zien als er meer aandacht wordt besteed aan het stimuleren van de clitoris en/of de G-spot de kans op een orgasme groter wordt.

3. Stress

Als je zorgen hebt of je ervaart stress, ook dan is het lastiger om klaar te komen. Je kunt jezelf namelijk hierdoor minder goed concentreren of je lustgevoelens.

Tips:

Je zorgen zet je niet zomaar opzij, maar misschien lukt het wel als je langzaam in de juiste stemming komt. Speel bijvoorbeeld samen eens een erotisch spel en zorg dat de ambiance klaar is voor een sensuele middag of avond. Neem desnoods een wijntje erbij en daag elkaar uit door middel van het spel. Sommige erotische spellen hebben ook speciale attributen waardoor je als snel de opwinding voelt. Een orgasme wat gebaseerd is op veel opwinding laat zich niet zo snel door zorgen of stress tegenhouden. Het is dus belangrijk dat je de tijd neemt om de opwinding te laten groeien totdat er geen weg terug meer is.

4. Relatieproblemen

Als er relatieproblemen zijn, kan dit zorgen dat klaarkomen een stuk lastiger wordt. Zeker als je jouw partner niet meer aantrekkelijk vindt. We kunnen hier allerlei tips voor verzinnen maar het is belangrijker dat eerst de gevoelens in de relatie weer wat worden hersteld. Natuurlijk kan uitstekende seks hierbij helpen, maar hier moet je dan wel beide achter staan. Is dat wel het geval, dan hebben we toch wat tips.

Tips:

Misschien is de relatie wat verslechterd doordat de sleur heeft toegeslagen. Dan kan het helpen als jullie elkaar weer op een andere manier ontdekken. Probeer eens wat ondeugende dingen uit, zoals de vibrerende eitjes die op afstand bediend kunnen worden of kies voor een sexy outfit of seks op een spannende plek. Als je ziet dat ook je partner hier opgewonden van wordt, heeft dit vaak een wisselwerking en lukt het jou ook misschien makkelijker om een orgasme te krijgen.

5. Medicatie

Als je bijvoorbeeld antidepressiva gebruikt, heb je misschien ook wat minder zin in seks of lukt het je niet om klaar te komen. Ook als je een andere ziekte hebt, kan dit het geval zijn.

Tips:

Bespreek de situatie eens met je huisarts. Misschien zijn er oplossingen voor te bedenken als de behoefte aan seks er wel is. Wil je het eerst zelf proberen? Neem dan rustig de tijd en zie het niet als falen als je niet klaarkomt. Geniet van de intieme momenten samen en bespreek ook de wensen en gevoelens met elkaar. Als twee mensen van elkaar houden zijn er ook nog andere manieren om beide een bevredigend gevoel aan de seks over te houden.

6. Angst

Als een vrouw bijvoorbeeld in het verleden misbruikt is of erge pijn tijdens de seks heeft gehad, dan is het voor haar soms lastig om zich volledig over te geven. Dit kan een orgasme in de weg staan.

Tips:

Overhaast niets en laat je zeker niet pushen. Neem gewoon de tijd om elkaar te ontdekken en te verwennen. Dat kan in eerste instantie ook zonder penetratie. Maak er gewoon met of zonder sextoys een erotisch moment van. Gaandeweg, als het vertrouwen is opgebouwd, volgt er vanzelf meer. Zodra de vrouw het vertrouwen in de partner heeft gevonden, zal ook het orgasme makkelijker komen. Is er in het verleden pijn bij het penetreren geweest, dan kan een vibrator of een dildo een eerste oplossing zijn. Begin met een klein formaat om weer aan het gevoel te wennen en te kijken of er geen pijn meer is. Als dit het geval is, dan zal het vertrouwen in pijnloze seks sneller terugkomen en staat dit ook het orgasme niet meer in de weg. Blijf je pijn houden tijdens de seks, raadpleeg dan een deskundige.

7. Haast

Vrouwen hebben meestal iets langer de tijd nodig om tot een orgasme te komen. Het duurt vaak ook iets langer dan bij de man eer er volledige opwinding is. Bij een man kan een enkele aanraking genoeg zijn om de penis stijf te laten worden, het duurt bij een vrouw vaak wat langer eer ze nat genoeg is.

Tips:

Een uitgebreid voorspel maakt de borsten en de tepels gevoeliger. Ook zwellen door de toenemende opwinding de clitoris en de schaamlippen op. De vagina wordt vochtig. Is dit niet het geval dan zijn er eventueel extra hulpmiddeltjes om de vagina vochtiger te krijgen. Gebruik in ieder geval een glijmiddel bij het penetreren anders voelt het niet prettig aan voor een vrouw. Neem de tijd en zorg dat je jezelf niet schuldig voelt als het iets langer duurt. Geniet er gewoon van, het moment komt vanzelf als je op de juiste manier wordt gestimuleerd.

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags clitoris klaarkomen orgasme partner relatie tips vibrator

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant