Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Stelletjes met sex frustraties

7 Seksuele frustraties die iedereen kent

Geschreven door   1 augustus 2021
1 augustus 2021     reageer op artikel Reageer

Seksuele frustraties, dat is iets waar we niet vrolijk van worden. Daarbij is het ook nog een soort van taboe, iets waar je niet makkelijk over spreekt met anderen. Dat is jammer, want misschien is die seksuele frustratie die jij hebt wel een veelvoorkomend probleem en heeft een ander daar ook regelmatig mee te maken. Misschien had die persoon wel een hele simpele oplossing waarmee hij of zij de frustratie kon wegnemen.  Daarom is het tijd dat we het taboe van seksuele frustratie doorbreken. Door er open over te zijn, kunnen ook oplossingen makkelijker aangedragen worden.

Doe er in ieder geval wel iets mee. De frustraties maar door laten sudderen kan grote gevolgen hebben. Het kan bijvoorbeeld je gevoel van eigenwaarde verminderen, stress of nervositeit veroorzaken of stemmingswisselingen. Ook op de relatie kan het een negatieve invloed hebben. Vaak nemen mensen met seksuele frustraties afstand in de relatie, of ze maken ruzie of nog erger… ze krijgen een obsessie met seks of plegen overspel.

Koppel met seksuele frustraties
Stel met seksfrustraties

1. Weinig tot geen seks

Soms zeggen mensen weleens: ‘Seks is niet het belangrijkste in een relatie’. Dat klopt misschien wel, maar als de seks al weken/maanden of soms zelfs jaren ontbreekt, dan kan dat een behoorlijke frustratie veroorzaken. Als je van iemand houdt, is er meestal toch de behoefte aan intimiteit in welke vorm dan ook. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je er beide vrede mee hebt dat er weinig seks is, maar als een van beide hier gefrustreerd over is dan is het belangrijk om hier stappen in te nemen.

Oplossing:

Zoek eerst uit of het gebrek aan seks ook daadwerkelijk met de seks te maken heeft. Misschien is er wel een andere oorzaak waardoor er weinig tot geen seks is. Zit een van de twee misschien niet lekker in zijn vel of heeft hij of zij twijfels over de relatie? Praten is hier de oplossing. Misschien is alleen de sleur ingetreden? Probeer eens wat spannends uit, bijvoorbeeld met een nieuwe sextoy of opwindende seksuele activiteiten. Dat kan ineens weer een hele andere kijk op de seks geven.

2. Seks plannen

Frustreert het je dat je de seks altijd moet plannen? Bijvoorbeeld omdat jullie een druk gezinsleven hebben? Seks plannen is eigenlijk nooit een goede optie, want het zou zomaar kunnen dat je op dat moment precies even geen zin in seks hebt. Spontaan seks hebben is juist het leukste, maar we begrijpen best dat dit niet altijd kan.

Oplossing:

Probeer een middenweg te zoeken. Plan soms de seks, maar neem hier dan wel ruim de tijd voor. Zorg voor een uitgebreid voorspel met eventuele spannende seksspeeltjes om te zorgen dat je ook beide in de juiste stemming komt. Maak er niet alleen een verplicht nummer van, maar een erotisch evenement waar jullie beide optimaal van kunnen genieten. Dan is het plannen van seks ineens een stuk minder erg. Spreek ook af dat je spontane acties niet uit de weg gaat. Dan maar even een snelle wip als het echt niet anders kan. Maar om juist ook dit soort spontane seksuele handelingen te blijven doen, blijft de seks relatie opwindend.

3. Te weinig

Ook komt het regelmatig voor dat de hoeveelheid seks voor jou voldoende is, maar dat je partner alsmaar klaagt dat er te weinig seks is. Je krijgt voortdurend te horen hoe lang het al niet geleden is, je zou er bijna een schuldgevoel van krijgen.

Oplossing:

Natuurlijk kun je overstag gaan en je partner tevreden stellen, maar uiteindelijk werkt dat averechts als je dat te vaak moet doen. Het is beter om hier eens een goed gesprek over te hebben. Als er in een relatie bij een van de twee partners ontevredenheid over de hoeveelheid seks is, dan is dat een probleem van jullie beide. Misschien heb je wel een goede reden waarom je hoofd even niet zo naar seks staat en kun je dit aan je partner uitleggen. Of misschien kunnen jullie samen naar een oplossing zoeken voor dit probleem. Seks hoeft ook niet altijd geslachtsgemeenschap te zijn, er zijn ook nog andere opties. Zo kunnen bijvoorbeeld bepaalde sextoys zorgen dat iemand heerlijke seks met zichzelf kan hebben. Desnoods met hulp van de ander.

4. Te snel klaarkomen

Misschien is jouw seksuele frustratie dat je te snel klaarkomt. Bijvoorbeeld omdat je zo opgewonden bent dat het moment alweer voorbij is voordat je goed en wel beseft hoe heerlijk de seks is. Er kunnen ook nog andere oorzaken zijn waardoor je te snel klaarkomt, maar voor de meeste oorzaken is wel een oplossing te vinden.

Oplossing:

Het is in ieder geval belangrijk dat je in zo’n geval je eigen lichaam leert kennen. Wat maakt dat je zo snel klaarkomt en kun je hier iets aan veranderen? Het langer volhouden is ook iets wat je soms kunt trainen. Je kunt je ook eens verdiepen in de Edging techniek. Vaak zijn er ook andere oplossingen dus leg je er niet te snel bij neer. Soms kan een simpele oplossing deze seksuele frustratie als sneeuw voor de zon laten verdwijnen.

5. Geen voldoening

Het kan ook zo zijn dat de seks met je partner je geen voldoening geeft. Je durft het niet te zeggen, maar eigenlijk vind je er niets aan. Dat heeft meestal als gevolg dat je de seks momenten gaat ontwijken en dat heeft precies het tegenovergestelde effect.

Oplossing:

Ook hier is praten weer de oplossing, maar voordat je dit doet, is het belangrijk dat je jezelf goed leert kennen. Met masturbatie kun je erachter komen wat jij nu precies lekker vindt en hoe je dit bewerkstelligt. Misschien helpen bepaalde sextoys om je opwinding te vergroten of misschien voelt alles prettiger aan met een glijmiddel. Als je niet precies weet wat je voldoening geeft, kun je ook je partner niet de juiste weg op sturen. Dus zoek dit eerst uit en praat hier dan over met je partner. Niets is gek, dus wees gewoon open over je verlangens. Ook voor je partner is het prettiger als jij geniet van de seks.

6. Orgasme focus

Voor veel mensen is het uitblijven van een orgasme of het te lang duren eer het orgasme komt ook een frustratie. Dat orgasme is toch die seksuele ontlading waar we naartoe werken. Helaas ga je hierbij aan een belangrijk punt voorbij en dat is namelijk het genieten van wat er aan het orgasme voorafgaat.

Oplossing:

Maak dat orgasme dus niet zo belangrijk. Geniet gewoon van alles wat eventueel kan leiden tot een orgasme. Het is sowieso al prettig om zo intiem met elkaar te zijn en dat is toch echt ook een onderdeel van seks. Strelen, knuffelen, genegenheid, stimuleren, plagen, intimiteit, het zijn allemaal onderdelen van de seks waar je gewoon van moet genieten. Als je dat orgasme los kunt laten, dan is de kans groot dat het gewoon komt.

7. Seksuele stoornissen

Seksuele stoornissen kunnen ook een oorzaak van seksuele frustratie zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld erectiestoornissen, een vroegtijdige zaadlozing, vaginisme, anorgasmie of een hypoactieve seksuele lust stoornis zijn. Vaak houden deze stoornissen verband met een bepaalde mate van stress of angst, maar het kan ook een lichamelijke oorzaak hebben.

Oplossing:

Ook hier is praten met je seksuele partner belangrijk. In sommige gevallen kom je er misschien samen niet uit en dan is het verstandig om een deskundige in te schakelen. Bijvoorbeeld een huisarts, een specialist of een sekstherapeut.

bronnen: 

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags klaarkomen orgasme partner relatie seksuele sex sextoy

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant