Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Waar worden we nou opgewonden van?

5+ bizarre dingen waar we geil van worden

Geschreven door   2 december 2020
2 december 2020     reageer op artikel Reageer

We hebben bijna allemaal wel een idee van wat ons opwindt en wat niet. Toch zijn er ook een aantal behoorlijk bizarre zaken waar de meeste mensen bloedgeil van kunnen worden. Hier vijf onwaarschijnlijke afrodisiaca op een rijtje, aangevuld met nog meer ‘remmen’ en ‘acceleratoren’!

Rouw

Het lijkt contra-intuïtief, maar het is waar: wie in rouw is, wordt sneller verliefd… en vlugger opgewonden. Het klinkt vreemd, maar het fenomeen is gekend. Zo liet de British Association For Counseling & Psychotherapy na de aanslagen op 9/11 weten dat een aantal weduwen van hulpverleners die waren gestorven bij het bestrijden van het vuur later relaties begonnen met andere personeelsleden van de nooddiensten… én met brandweermannen.

De rouwende dames leerden hun nieuwe partners kennen omdat heel wat politie- en brandweercentrales speciale ondersteuningsprogramma’s voor de wederhelften van hun medewerkers aanbieden. Daarbij geven nabije vrienden van wie is gestorven een tijdlang emotionele steun aan de weduwe en haar eventuele kinderen.

Waarom het gebeurt

Wel, het feit dat we gemakkelijker liefdesgevoelens kunnen ontwikkelen wanneer we in rouw zijn, heeft alles te maken met de structuur van onze hersenen. De delen die voor seksuele opwinding zorgen, liggen immers vlak naast de regionen die worden geactiveerd wanneer we ons in verschrikkelijke posities bevinden, zoals angst, paniek en dus ook rouw.

‘Vaak bevindt de door verdriet getroffen persoon zich in tijden van verdriet in een psychologische positie om op anderen te leunen voor steun. Deze steun en geruststelling ontwikkelen zich vaak tot iets meer seksueels,’ wist datingspecialist Alex Reddle over het fenomeen te vertellen aan de Engelse site POPSUGAR.

Onze tip

Tja, hier is moeilijk een moreel correcte tip rond te geven, natuurlijk… Al kan je steeds proberen wat Will Ferrell deed in de hilarische komedie Wedding Crashers, waarin zijn personage op begrafenissen rondhing om een troostende schouder (en seks) te bieden aan knappe aanwezigen van het andere geslacht.

Horrorfilms

Er is maar weinig zo opwindend als een horrorfilm bekijken. Wanneer je zit te griezelen, is de kans groter dat je iets gaat voelen of bloedgeil wordt van iemand die zich in jouw buurt bevindt. De vele series en films waarin je ziet hoe de (meestal stereotiep mannelijke) partner probeert om een arm om zijn potentiële partner te gooien terwijl die op het puntje van haar stoel zit, zijn dus gebaseerd op de werkelijkheid… alleen gaat het in het echt vaker goed dan wat we te zien krijgen op televisie of in de bioscoop!

Waarom het gebeurt

Zoals reeds hierboven aangestipt, leunt ons opwindingscentrum dicht bij de hersengebieden die reageren op angst aan. Wanneer we horrorfilms bekijken, vloeit er meer bloed naar onze uiteinden… waaronder ook onze genitaliën! Yes!

Onze tip

Onze raad is enigszins vanzelfsprekend: probeer eens een horrorfilm op te zetten wanneer je graag met iemand het bed zou induiken! Kies daarbij voor iets ongemeen spannends, maar als je de persoon die je wilt veroveren nog niet voldoende kent om zeker te weten dat ze geen problemen heeft met veel bloed en afgerukte ledematen, laat je films als Saw en Hellraiser best links liggen. Selecteer dus liever iets als Get Out, A Quiet Place,Us, of The Haunting of Hill House. Zelfs als jouw verleidingspoging niet lukt, zal je tenminste een uitstekende film of serie achter de kiezen hebben.

Borstvoeding geven

Jawel: borstvoeding geven maakt heel wat vrouwen erg opgewonden. Omdat het een beetje raar kan aanvoelen – je hebt tenslotte jouw baby in jouw armen – proberen heel wat dames te ontkennen dat niet alleen hun tepels nat aan het worden zijn, maar het effect is duidelijk wetenschappelijk aangetoond en niets om je zorgen over te maken of schuldig over te voelen.

Met een beetje geluk valt jouw kroost na het voeden snel in slaap en kan je overgaan tot de orde van de dag!

Waarom het gebeurt

Tijdens de borstvoeding laat jouw lichaam allerlei coole hormonen los, waaronder het ‘knuffelhormoon’ oxytocine. Dat staat in voor allerlei leuke dingen, zoals zin hebben om intiem te zijn. Het helpt ook bij het bereiken van een lekker orgasme.

Bovendien worden borsten zelf natuurlijk geassocieerd met seksualiteit. En toegegeven: persoonlijk kunnen we ook maar weinig dingen bedenken die leuker zijn dan met de borstjes spelen. Toch?

Onze tip

Probeer te begrijpen dat het perfect normaal is om je geil te voelen wanneer je jouw baby melk hebt gegeven. Het betekent helemaal niet dat je opgewonden wordt van jouw eigen kindje! Praat er ook eens over met jouw partner, zodat hij of zij begrijpt wat er aan de hand is. Wie weet: misschien wordt borstvoeding geven zelfs een moment waar jullie allebei naar uit kijken!

Sciencefictiongeluiden

Zou het kunnen dat Trekkies net méér seks hebben in plaats van minder en dat velen van hen eerder kapitein Kirk in zijn hoogdagen zijn in plaats van Sheldon uit The Big Bang Theory? Er is minstens een aanwijzing voor!

Enkele jaren geleden kwam ene Craig Huxley op de proppen met een ‘muziekinstrument’ dat hij de ‘blasterbeam’ noemde. Het onding bestaat uit een gemagnetiseerde aluminium buis van zo’n 5,5 meter lang met een snaar op en klinkt een beetje als een didgeridoo uit de ruimte. Het werd zelfs gebruikt om V’ger, de levende kunstmatige intelligentie waar  Star Trek: The Motion Picture om draait, een stem te geven.

Toen genoemde Huxley zijn blasterbeam gebruikte tijdens een concert in Central Park, bleken meer dan een dozijn vrouwen intens seksuele gevoelens te ontwikkelen. Sterker nog: sommigen van hen kregen spontane orgasmes! Een gemakkelijke manier om klaar te komen, heet dat dan.

Onze tip

Het zou wel eens kunnen dat het blasterbeamgeluid kan geëxtrapoleerd worden naar andere, postmodernistische klanken – wat meteen zou verklaren waarom we soms toch gefascineerd naar muziek blijven luisteren waarvan de melodie eigenlijk geen steek houdt. Als de persoon die je probeert te veroveren daarvoor openstaat, kan je hem of haar dus eens naar een concertje brengen waar avant-garde muziek wordt gespeeld.

Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker Doctor Who of Star Wars opzetten en proberen contact te maken tijdens de lasergevechten. Wij raden een aflevering met de Daleks aan. Alvast veel succes, Whovians!

Ruzies

Net ruzie gemaakt? Het zou wel eens jouw kans kunnen zijn om bijzonder hete seks te krijgen! Het is ook de basis van wat ook wel ‘make up seks’ wordt genoemd, waarbij je iemand na een verhitte discussie opeens wild begint te zoenen (en misschien wel veel meer).

Waarom het gebeurt

Wanneer je in een moeilijke discussie verwikkeld zit met jouw partner, geraak je doorgaans snel gefrustreerd en word je misschien zelfs een beetje wanhopig. Die toevloed aan emoties zet het zenuwstelsel in gang, waardoor je jezelf opgewonden begint te voelen. Het is allemaal neurologisch, schat!

Onze tip

Doe het niet te vaak opzettelijk, maar als je een goeie relatie hebt, is het soms wel eens leuk om over een moeilijk onderwerp te debatteren dat geen breekpunt vormt voor jou of jouw partner. Een ideologische of politieke positie waarover jullie het niet helemaal eens zijn, bijvoorbeeld. Zulke diepe conversaties kunnen bovendien jullie begrip voor elkaar verbeteren. Kies alleen niet voor hete hangijzers, want het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat jullie na de discussie uit elkaar gaan!

Enkele andere ‘remmen’ en ‘acceleratoren’

In hun ‘duale controlemodel’ uit 2007, schuiven wetenschappers Bancroft en Janssen twee factoren naar voren die onze seksdrive beïnvloeden. De ene is ons ‘sexual excitement system’, of ‘SES’, en bestaat uit acceleratoren die ons opwinden. Het andere is het ‘sexual inhibition system’ of ‘SIS’ en bestaat uit remmen die ons net tegenhouden om geil te worden. Hier enkele remmen en acceleratoren waar we het nog niet over hebben gehad:

Remmen:

 • Stress
 • Voorbije seksuele trauma’s
 • Geen band voelen met de partner
 • Negatief zelf beeld
 • Depressie
 • Bepaalde medicatie
 • Drugs

Acceleratoren

 • Bepaalde geurtjes
 • Aantrekkelijke partner
 • Positief zelfbeeld
 • Kleding die sexy aanvoelt
 • De kleur rood
 • De aanraking van jouw partner
 • Een specifiek liedje
 • Vuile bedpraat
 • Porno
 • Masturbatie
 • Seksuele fantasietjes
 • Alcohol

Misschien kan je zelfs combineren? Hmmm… zelfverzekerd naar Us kijken in rode kleren terwijl we onze partner soms even zacht aanraken en samen een lekker glaasje 18 jaar oude Macallan Sherry Oak soldaat maken? Wij zien het alvast zitten!

Dirk Vandereyken

bronnen:

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags borstvoeding film opgewonden partner ruzie seksuele sex

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant