Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
5 alternatieven voor dildo's en vibrators

5 alternatieven voor Vibrators en Dildo’s

Geschreven door   16 oktober 2020
16 oktober 2020     reageer op artikel Reageer

Wie ze niet kent, bezoekt deze site wellicht voor het eerst: vibrators en dildo’s. Natuurlijk zijn deze seksspeeltjes in heel wat vormen, kleuren en materialen beschikbaar, maar toch is het soms leuk om eens iets volledig anders te proberen… of toe te voegen aan het arsenaal. Soms is het echter moeilijk om te weten waar beginnen, daarom hier een tiental suggesties!

Buttplugs

Buttplugs lijken wat op dildo’s, maar hebben bovenaan doorgaans een kegelvorm en daaronder een smallere schacht. Dat zorgt ervoor dat de sluitspier van de anus zich na het inbrengen rond de anus sluit. Aan het uiteinde zijn buttplugs ook altijd breder, zodat ze alleen met héél veel moeite zo diep kunnen ingebracht worden dat een bezoekje aan een lokaal ziekenhuis nodig wordt.

Omdat de anus zelf geen vocht aanmaakt, worden ze met glijmiddel gebruikt. De bedoeling is om progressief grotere exemplaren in het achterste gaatje te steken, zodat de anus steeds verder wordt uitgestrekt.

Tip

Dit seksspeeltje kan je gebruiken om je voor te bereiden op anale seks, maar natuurlijk kan je het ook inzetten voor masturbatie, penetratie, stimulatie en zelfs dubbele penetratie.

Anal beads

Traditionele anal beads – ook bekend als ‘Chinese balletjes’ – bestaan uit een aantal ‘parels’ van 25 tot 125 mm aan een draad. 45 mm is wereldwijd de meest verkochte diameter, maar avontuurlijke of ervaren personen houden er vaak van om een stuk groter te gaan.

De parels zijn meestal gemaakt van plastic, rubber, glas, metaal, latex of siliconen. De draad eindigt gewoonlijk in een ring of een ander soort handvat, zodat je het hele speeltje weer gemakkelijk uit de anus kunt halen. De draad zelf kan flexibel zijn om je toe te laten elke parel apart in het gaatje te steken. Stevigere varianten kan je dan weer in een keer langzaam de anus induwen. Ook zijn er heel wat anal beads die specifiek bedoeld zijn voor fetishplay.

De balletjes zijn vaak hol en gevuld met een of andere vloeistof, waardoor ze meer sensaties veroorzaken. Dat gebeurt vooral wanneer je ze in de anus steekt en wanneer je ze eruit haalt. Als je dat doet tijdens de samentrekkingen van een orgasme, zorgt dat meestal voor een nog sterkere climax.

Tip

Vergeet zeker niet om het nodige glijmiddel te gebruiken. Kies daar een anaal glijmiddel voor. Dat is dikker dan wat je voor de vagina zou aanwenden. Je kunt de kraaltjes zelfs in een condoom stoppen en zo gebruiken.

Vaginale balletjes

Vaginaballetjes worden ook wel ‘ben-wa-ballen’, ‘lustkogels’, ‘geishaballen’, ‘liefdeskogels’ of ‘kegelballen’ genoemd – en dan hebben we alle synoniemen op de lijst niet eens aangevinkt. Het zou wel eens kunnen dat geen enkele andere sextoy zoveel alternatieve benamingen heeft. Dat dit speeltje ongemeen populair is, staat dus buiten kijf.

Eenmaal een vaginale bal is ingebracht, kan die wat rondzweven in de vagina en tegen de vaginale wanden botsen. Sommige ballen zijn solide, maar andere bevatten vloeistof, kleinere onderdelen of zelfs nog meer balletjes. De ballen hebben de neiging om te zakken, waardoor de spieren zich plaatselijk samentrekken. Lekker!

Vrouwen kunnen een tijdlang rondlopen met de ballen in hun vagina, maar langer dan een half uur activiteit met dit seksspeeltje in jou wordt doorgaans afgeraden. Overigens zijn ze ook niet bedoeld voor anaal gebruik; daarvoor kies je best een buttplug. Die heeft immers een extra verdikking om ervoor te zorgen dat hij niet in jouw anus verdwijnt.

Tip

Na verloop van tijd ontdekten ook medische professionals en onderzoekers dat de vaginale ballen ook gezondheidsvoordelen konden bieden. Zo worden ze vaak ingezet om de spieren van de bekkenbodem te verbeteren, wat handig van pas kan komen bij intensieve seks, blaascontrole, revalidatie of zelfs bij de bevalling.

Sextoys die luchtdruk gebruiken

Zoals de naam al zegt, werken de meeste vibrators vanzelfsprekend met trillingen. Sommige seksspeeltjes gebruiken echter luchtdruk om je extra te stimuleren. Vaak kunnen ze ook vibreren, maar wat deze toys allemaal gemeen hebben, is dat ze met zuigkracht werken. Je plaatst hen doorgaans rechtstreeks op de clitoris, wat ervoor zorgt dat de lucht rechtstreeks door de clitorale schacht gaat. Dat stimuleert het innerlijke weefsel, waardoor het gemakkelijker wordt om een orgasme te bereiken.

Tip

Dit soort seksspeeltjes is een aanrader voor wie niet houdt van mechanische trillingen. Ook dames die met vaginisme te kampen hebben (waarover we een apart artikel vol suggesties hebben gepubliceerd), kunnen gebaat zijn met dit soort seksspeeltjes. Zeker eens proberen, dus!

Dubbele dildo’s en voorbinddildo’s

Dubbele dildo’s zijn bedoeld om gebruikt te worden voor dubbele penetratie. Dat tweede gaatje kan echter van jezelf of van iemand anders zijn. Sommige exemplaren zijn aan een kant dunner om gemakkelijker in de anus te passen, andere zijn aan beide zijden net even dik om elkaar evenveel plezier te kunnen bezorgen.

Ook voorbinddildo’s vind je in twee soorten terug: ‘strapons’ die je om jouw middel bindt en L-vormige dildo’s waarvan een uiteinde in jouw kutje ‘klikt’. Sommige strapons hebben wisselbare dildo’s, zodat je kunt variëren tussen verschillende opzetstukjes. L-vormige dildo’s bieden dan weer het voordeel dat je ze gemakkelijk kunt inbrengen en uit een stuk bestaan. Daardoor zitten ze soms wel niet zo vast als varianten die je moet omgespen. Het is dan ook leuk om beide versies in huis te hebben – zo kan je lekker afwisselen!

Tip

Heel wat mensen denken dat dubbele dildo’s enkel worden ingezet bij lesbische seks of voor jezelf. Dat is zeker niet zo: er zijn behoorlijk wat mannen die heteroseksueel zijn, maar er stiekem toch voor openstaan om eens langs achteren gepakt te worden door hun vriendin. Ook durven sommige heren wel eens te experimenteren met een ‘tweede penis’. Tenslotte kan je dit soort seksspeeltjes natuurlijk ook gebruiken als gewone dildo’s – ze zijn dus multi-inzetbaar en dat is altijd een voordeel!

Dirk Vandereyken

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags anus ballen buttplug dildo dubbele dildo seksspeeltje sextoy vagina

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant