Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
10 goede redenen om een seksspeeltje te kopen

10 goede redenen om seksspeeltjes te gebruiken

Geschreven door   14 februari 2021
14 februari 2021     reageer op artikel Reageer

Er wordt wel eens aan getwijfeld: zouden seksspeeltjes mijn seksleven écht kunnen verbeteren? Vooral mannen, vrouwen en andere genders die in een relatie zitten, durven het soms niet meteen aan om een sextoy mee in bed te nemen. Nochtans zijn er heel wat goede redenen om seksspeeltjes te gebruiken. Hier zijn er alvast tien verschillende!

1. Je kunt er allerlei nieuwe handelingen mee verzinnen

In de Kama Sutra staan maar liefst 64 seksuele standjes beschreven, maar schrap de posities die wat meer acrobatische vaardigheid vereisen en je komt aan een dertiental gemakkelijk uit te voeren handelingen.

Sextoys kunnen allerlei vormen en functies hebben, waardoor we het aantal mogelijkheden gevoelig verhogen. Meer opties betekent meer variatie en iedere gamer zal wel weten dat als je de ‘herspeelbaarheid’ verhoogt, ook het spel zelf een stuk aantrekkelijker wordt!

2. Orgasmes zijn vaak beter met seksspeeltjes erbij

Natuurlijk zitten we anatomisch zo in elkaar dat we optimaal in staat zijn om elkaar te stimuleren en tot orgasmes te brengen, maar… we zijn ook geen R2-robots uit Star Wars. Die kan je uitrusten met heel wat verschillende gereedschappen, waardoor ze erg multifunctioneel zijn, maar met het menselijke lichaam is dat (voorlopig nog) haast onmogelijk.

Elektrische vibraties, bubbeltjes, krommingen, luchtdruk en veel meer: het zijn allemaal extraatjes die erop gericht zijn om het plezier te vergroten en je (indien gewenst) nog sneller en beter te doen klaarkomen. Combineer dat allemaal met wat menselijke gevoeligheid en je hebt orgasmes die nog sterker kunnen zijn dan ooit! Trouwens: wist je dat het wetenschappelijk vaststaat dat het met seksspeeltjes ook gemakkelijker is om multipele orgasmes te krijgen? Wel, dan weet je het nu!

3. Sextoys hebben allerlei gezondheidsvoordelen

Over de gezondheidsvoordelen van seksspeeltjes hebben we het uitgebreid in een ander artikel, maar laten we toch maar even aanstippen dat er heel wat positieve effecten zijn op zowel onze mentale als onze fysieke gezondheid.

Een greep uit het aanbod? Een betere slaap, effectievere slaapcycli en minder stress, kans op hartfalen, geslachtsziekten of depressie, gewrichtspijn, hoofdpijn (inderdaad, dames!) en ga zo maar door.

4. Ze stimuleren je om vaker over seks te praten

Inderdaad: door samen seksspeeltjes te kopen of ze bij de relatie te betrekken, maak je ook het onderwerp ‘seks’ zelf nog meer bespreekbaar of verzin je zelfs onderwerpen die anders niet zo snel bovenaan jouw gedachten zouden komen drijven.

5. Ze zorgen ervoor dat je jouw seksleven beter kunt inschatten

Volgens een toonaangevende studie zouden sommige heteroseksuele mannen zich bedreigd voelen door seksspeeltjes. Veel lijkt te maken hebben met de inschatting van de eigenlijke seksuele capaciteiten. Die is vaak niet helemaal congruent met de werkelijkheid.

Door jezelf open te stellen voor sextoys, maak je ook jouw eigen prestaties beter bespreekbaar en zullen veel partners al wat sneller durven vertellen wat ze zelf graag hebben of graag zouden verbeteren. Je kunt er enkel allebei baat bij hebben!

6. Ze zorgen ervoor dat jouw partner geiler rondloopt

Uit onderzoek blijkt dat zowel vrouwen als mannen van 18 tot 60 jaar oud meer positieve gevoelens hebben tegenover vibrators dan negatieve. Dames die positief staan tegenover seksspeeltjes, blijken ook sneller nat en opgewonden te geraken, betere orgasmes te hebben, minder last te hebben van allerlei pijntjes en tevredener rond te lopen. Die extra geilheid wordt ook in een eventuele relatie geïnjecteerd. Yes!

7. Ook mannen hebben er baat bij

Het verschilt natuurlijk van land tot land en van cultuur tot cultuur, maar volgens een veelzeggend onderzoek gebruikt 44,8% van de 18- tot 60-jarige mannen al eens samen met de partner een vibrator. Mannen die dat doen, blijken daarbij minder last te hebben van erectiele dysfunctie. Bovendien zijn ze tevredener over hun seks en krijgen ze meer en sterkere orgasmen.

8. Hoe beter je de speeltjes kent, hoe meer voldoening

Wat blijkt? Hoe beter je jouw eigen speeltjes kent, hoe hoger de voldoening – zowel wanneer je masturbeert als in de relatie. Net als het geval is bij andere hulpmiddelen, leer je seksspeeltjes immers nog beter en effectiever te gebruiken naarmate je er meer mee oefent. Je kunt al raden wat onze tip daarover is, toch?

9. Ze versterken het seksleven, maar vervangen het niet

Sextoys zijn niet alleen fantastisch voor singles, maar ook voor koppeltjes. Dat kan je al afleiden uit een aantal andere punten hierboven, maar bovendien is het erg belangrijk om te benadrukken dat ze de menselijke seks tussen koppeltjes helemaal niet vervangen – integendeel, zelf! Sextoys zie je het best als extra kruiding of als een nieuw smaakje, niet als mechanisch vervangmiddel voor iemand van vlees en bloed.

10.  Er is altijd iets nieuws om te ontdekken

Sextoys kunnen heel multifunctioneel… of net heel gespecialiseerd zijn. Bovendien staat ook de wetenschap en de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve speeltjes niet stil. Dat maakt het allemaal nog leuker om nieuwe dingen te ontdekken. Eenmaal je een sextoy dan toch beu bent, staan er honderden coole alternatieven op jou te wachten.

Wat ook vaak erg leuk is, is sextoys verzamelen. Zo kan je niet alleen uitpakken met een indrukwekkende collectie, maar ook altijd een gepast speeltje voor elk mogelijk moment klaar hebben staan!

Dirk Vandereyken

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags mannen orgasme orgasmes seksspeeltje sex sextoy sextoys

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant