Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Welke soorten bondage toys zijn er

Welke soorten bondage toys zijn er?

Geschreven door   30 juni 2020

BDSM is een spannend spel waarbij veel gebruik wordt gemaakt van bondage toys. Er zijn veel verschillende bondage toys verkrijgbaar waar een spel mee gespeeld kan worden. In dit stuk vertellen we je alles over de verschillende soorten speeltjes die er verkrijgbaar zijn en hoe deze gebruikt kunnen worden. 

Bondage: een spannend spel

Bondage toys zijn hulpstukken en spannende speeltjes waarmee je heerlijk bondage spel kunt spelen met je partner. Deze hulpstukken en speeltjes kunnen op verschillende manieren gebruikt worden en zorgen voor heerlijke hoogtepunten.

  • Ball gags voor BDSM en SM spellen.
  • Positiekussens voor een betere penetratie.
  • Een spannend spel met boeien en halsbanden.
  • Touwen en kettingen voor het vastbinden van je partner.
  • Blinddoeken en maskers zorgen voor extra spanning.

Bekijk alle bondage toys

Verschillende soorten Bondage toys

Welke soorten bondage toys zijn er

Bondage is een spannend spel waarbij je met speeltjes aan de slag gaat met je partner. Het is een machtsspel waarbij een van de twee dominant en de ander ondergeschikt is. Veel mensen denken dat het draait om pijn, maar dat is niet waar. Het gaat vooral om genieten en je grenzen verleggen. Bondage staat vooral voor vastbinden, maar ook speeltjes zoals ballgags behoren tot de bondage toys. Het vastbinden kan op veel verschillende manieren met touwen, kettingen, handboeien en halsbanden. Vandaar uit speel je het spel verder. Begin altijd rustig en bouw je spel daarna uit. Het is heel heftig om gelijk met ball gags en kettingen te beginnen. Er zijn speeltjes voor beginners en gevorderden.

Ball gags voor BDSM en SM spellen

Een ball gag is het Engelse woord voor mondknevel. Een mondknevel zorgt ervoor dat je partner niet kan praten. Dit kan ervoor zorgen dat je je meer laat gaan tijdens de sex, omdat je je helemaal moet overgeven aan de dominante speler. Een ball gag gaat in je mond en wordt daarna om je hoofd vastgemaakt met riemen. Er zijn verschillende formaten en we raden je aan om te beginnen met een kleine mondknevel. Je kunt het daarna verder uitbouwen. 

Bekijk alle ball gags

Positiekussens voor een betere penetratie

Een positiekussen is tijdens het spel belangrijk om de ondergeschikte speler in een goede houding te laten zitten. Wanneer een speler vastgebonden is kan hij of zij zich niet altijd in een wenselijke houding zetten. Daarvoor zijn positiekussens. Die helpen je om in een goede houding te komen zonder dat het pijn gaat doen of ongemakkelijk is. Zo kan de dominante speler beter penetreren waardoor je meer voelt en geniet van de sex en het bondage spel.

Bekijk alle positiekussens

Een spannend spel met boeien en halsbanden

Bondage draait om het vastbinden. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Boeien en halsbanden zijn hiervoor zeer geschikt. Bij een halsband ben je overgeleverd aan de dominante speler. Daarbij zijn voet- en handboeien een belangrijk onderdeel.. Je kunt kiezen voor harde handboeien gemaakt van metaal of leer, maar om te beginnen is het beter om voor zacht materiaal te kiezen. Denk aan pluche of zacht leer. 

Boeien zijn er dus voor zowel je handen als je voeten en er zijn sets die ook om je middel vastgemaakt worden. Dit is ook mogelijk met een halsband. Kies bijvoorbeeld voor een harnas waarbij je een halsband draagt en je handen en voeten eraan verbonden zijn. Zo ontstaat er gelijk een spannende sfeer.

Bekijk alle boeien

Touwen en kettingen voor het vastbinden van je partner

Naast boeien zijn er touwen en kettingen waarmee je je partner kunt vastbinden. Dit is harder materiaal en dus voor de gevorderde bondage spelers. Touwen snijden sneller in de huid waardoor het beter is om wat meer ervaring met het spel te hebben wanneer je ze gebruikt. Kettingen zijn ook harder tijdens het spel en geven daarbij een extra sensatie vanwege het koude gevoel op je huid wanneer ze omgedaan worden. 

Bekijk alle kettingen

Blinddoeken en maskers voor extra spanning

Wil je jezelf helemaal overgeven tijdens het spel? Laat jezelf dan blinddoeken. Je ziet dan niet meer wat er gebeurd en dit zorgt voor een extra spannend effect. Maskers zijn niet alleen voor de ondergeschikte speler, maar kunnen ook gedragen worden door de dominante speler. Een masker geeft extra spanning aan het spel. Er zijn speciale maskers waarbij alleen de mond open of die zelfs het hele gezicht afsluiten. 

Voor welke bondage toys je ook kiest hou rekening met het niveau van je spel. Wanneer je beginner bent kies dan voor de simpele speeltjes. Dit zorgt ervoor dat je het spel leuk en spannend gaat vinden, zodat je later een heftiger bondage spel kunt spelen. Ons advies: hoe je je spel ook invult geniet ervan.

Bekijk alle maskers

  • Was dit nuttig voor je?
  • JaNee
1