Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Uitleg gebruik van een cockring

Hoe gebruik je een cockring

Geschreven door   15 augustus 2020

In dit artikel vind je tips over het gebruik van een cockring, ook wel penisring genoemd. Een cockring is een ring die je om de penis draagt. Bij het omdoen van de ring is het handig om glijmiddel te gebruiken. Meestal wordt een cockring gedragen net boven de ballen. Je kunt hem ook dragen om de balzak of om de balzak en penis samen. Door een cockring wordt de erectie steviger en duurt het langer. Maar je moet uitkijken dat je hem niet te lang draagt. Voor het lekkerste effect is het belangrijk dat je de juiste maat koopt en het juiste materiaal kiest. 

Hoe gebruik je een penisring?

Een cockring is een ring die je om de penis draagt. Maar wat doet een penisring? Het verstevigd je erectie. 

  • Bij het omdoen van de ring is het handig om glijmiddel te gebruiken.
  • Als je door de ring een onaangenaam gevoel krijgt doe hem dan meteen af.
  • Je kan de ring ook dragen rond de penisschacht en de balzak samen. 
  • Het is ook mogelijk om de ring alleen om de balzak te dragen.
  • Voor het lekkerste effect is het belangrijk dat je de juiste maat koopt en het juiste materiaal kiest.

Bekijk alle cockringen

Cockringen flexiebel

Waarom kies je voor een cockring?

Een cockring is een ring die je om de penis draagt. Meestal wordt een cockring gedragen net boven de ballen. Maar je kan de ring ook op andere manieren dragen. Door een cockring wordt de erectie steviger en duurt het langer. Dit komt omdat het bloed minder snel door de penis stroomt, wat de zwelling van de penis bevordert. Een penisring kan zowel voor de man als voor de vrouw positieve invloed hebben op de seks. Er zijn verschillende soorten cockringen verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld vibrerende penisringen. 

Hoe doe je hem om?

Je kan de penisring omdoen op een makkelijke manier door extra glijmiddel aan de binnenkant van de ring te smeren. Zorg dat je niet te veel gebruikt. Na het aanbrengen van het glijmiddel kan je de penisring over de penis schuiven. Het gaat het makkelijkst als je dit doet voordat de penis stijf is. Hoe gemakkelijk dit gaat is afhankelijk van het materiaal van de ring. Hoe flexibeler hoe gebruiksvriendelijker. Als je de ring omdoet als er al sprake is van een erectie gebruik dan meer glijmiddel.

Hoe lang draag je hem?

Als je voor de eerste keer de cockring uitprobeert zorg dan dat je hem niet langer dan 10 minuten om hebt. Als je door de ring een onaangenaam gevoel krijgt doe hem dan meteen af. Zorg dat je hem nooit langer dan 30 minuten draagt. Als je dit langer doet dan ontstaat er een risico op gezondheidsklachten. Dit komt omdat de bloedvaten worden afgekneld en hierdoor beschadigd kunnen raken. Mocht je de ring toch langer willen dragen dan een half uur zorg dan dat hij niet knelt.

De penis en de balzak samen

Je kan de ring ook dragen rond de penisschacht en de balzak samen. Als je de ring op deze plek wilt schuiven moet je ook glijmiddel gebruiken. Breng dit aan aan de binnenkant van de ring en niet op de penis. Schuif eerst de testikels door de ring. Als ze hier niet doorheen passen duw dan niet door maar koop een grotere ring. Als de ring om de testikels zit duw dan de penis er doorheen. Hierbij is het belangrijk dat de penis in slappe toestand is. Als je de ring af doet zorg dan dat je hem eerst van de penis af haalt en daarna pas van de testikels.

Alleen de balzak

Het is ook mogelijk om de ring alleen om de balzak te dragen. Door de ring op deze manier te dragen komt er meer ruimte vrij bij de penis voor extra stimulering. Hierbij is het extra belangrijk dat de cockring de juiste maat heeft omdat hij makkelijk van de balzak afglijdt. Omdat hij zo gemakkelijk afglijdt moet je zorgen dat je niet te veel glijmiddel gebruikt. Zorg dat je bij het omdoen niet te geforceerd de testikels er doorheen drukt. Als je merkt dat het niet soepel gaat dan heb je een te kleine ring.

De verstelbare penisring

Voor het lekkerste effect is het belangrijk dat je de juiste maat koopt en het juiste materiaal kiest. Zodra de ring onprettig voelt of pijn doet betekent het dat je een verkeerde maat hebt. Als je twijfelt over welke maat je nodig hebt dan kun je een verstelbare penisring kopen. Deze ringen zijn vaak gemaakt van plastic of leer. Doordat de ringen verstelbaar zijn, zijn ze makkelijker om en af te doen. Als je voor het eerst met een cockring wilt experimenteren dan is het zeker aan te raden om te kiezen voor een flexibele variant. Op deze manier kan je ook de verschillende posities van de ring uitproberen.

Bekijk alle cockringen

  • Was dit nuttig voor je?
  • JaNee
1