Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Tips voor het gebruik van een buttplug

Hoe gebruik je een buttplug?

Geschreven door   23 september 2020

Een buttplug is een fijne aanvulling op het anale genot voor zowel mannen als vrouwen. De anus bevat veel zenuwuiteinden waardoor je met een buttplug een heerlijk gevoel kunt opwekken. Ook ter voorbereiding op anale seks biedt deze sekstoy uitkomst. Omdat het inbrengen van een buttplug niet vanzelf gaat, is het goed van tevoren te onderzoeken hoe je deze kan gebruiken. In dit artikel vertellen we je hoe je dat het beste kan doen.

Een buttplug voor anaal genot

Een buttplug geeft extra genot aan je anus. Maar hoe werkt een buttplug? Vind hier tips over het gebruik van deze anale sextoy voor mannen en vrouwen.

  • Begin met een smalle plug, of neem een opblaasbare buttplug. Met een set met verschillende maten ben je helemaal goed voorbereid!
  • De buttplug en goed glijmiddel gaan hand in hand. Zorg dus dat je altijd een flesje glijmiddel in de buurt hebt.
  • Begin rustig, je anus kringspier hebben de tijd nodig om rustig op te rekken.
  • Met sommige buttplugs is het mogelijk ook de prostaat bij de man te stimuleren.
  • Zoals met alle sekstoys is het belangrijk de plug achteraf goed schoon te maken met een cleaner.

Bekijk alle Buttplugs

anaal genot met een Buttplug

Voordat je begint: let op het formaat

Heb je al een buttplug aangeschaft of ga je dit nog doen? Het is raadzaam om, voordat je hem gaat gebruiken, het formaat van je speeltje te bekijken. Heb je er nog nooit een gebruikt, doe je er goed aan om met een smalle buttplug te beginnen. Deze is makkelijker in te brengen en geeft al een vol gevoel. Er zijn ook setjes te koop met een paar maten erin, van smal tot dik, zodat je kan afwisselen wanneer je daar aan toe bent. Weet je nog niet welk formaat jij lekker vindt? Dan is de opblaasbare buttplug ideaal. Je kan deze naar wens opblazen en weer leeg laten lopen. Een metalen buttplug glijdt makkelijk naar binnen vanwege het materiaal. Wel voelt deze zwaar aan. Een grote buttplug is alleen geschikt voor de gevorderde gebruiker.

Gebruik genoeg glijmiddel

De sleutel tot succes bij het gebruik van een buttplug is, net als bij de anaal dildo, het glijmiddel. Een anus maakt zelf geen vocht aan, het is dus niet gek dat je dit zelf moet toevoegen. Wees hier niet zuinig mee! Gebruik glijmiddel op waterbasis (deze kan je siliconen plug niet beschadigen), of speciaal anaal glijmiddel. Zeker wanneer je deze toy voor de eerste keer inbrengt is het gebruik van glijmiddel een must. Wat ook kan helpen is om voor het inbrengen je anus zachtjes met je vinger te masseren zodat ie ontspant. Hiervoor werkt een vibrerende buttplug ook heel goed, de trillingen helpen je anus sneller te ontspannen.

Bekijk alle glijmiddelen

Wees voorzichtig

Begin voorzichtig met het inbrengen van de buttplug en forceer niets. Dat je dit speeltje ineens in één vloeiende beweging in je anus kan brengen is een illusie. Dat kan pas wanneer je hiervoor hebt geoefend. Ben je gespannen of gehaast? Dan zal je je anus ook niet ontspannen zijn. Zorg dat je je in een rustige en vertrouwde omgeving bevindt. Probeer dan eerst het puntje van de buttplug in te brengen en ga telkens een stapje verder. Beweeg hem eens zachtjes op en neer, in en uit je anus. Doe wat je lekker vindt, masturbeer ondertussen of laat je partner het doen als jou dat opwindt. Je zal merken dat als je voorzichtig te werk gaat, het vanzelf steeds beter gaat. Ben je inmiddels bekend op het buttplug gebied? Probeer dan eens de holle buttplug. Deze maakt het mogelijk om de anus open te zetten zonder dat dit zeer doet. Geef je fantasie hierna de vrije loop…

Voor de mannen: vind de prostaat

Het stimuleren van de prostaat bij de man kan voor hevigere en intensere orgasmes zorgen. De prostaat buttplug heeft een gebogen kop waarmee je niet alleen de anus, maar ook de prostaat en het perineum heerlijk kan stimuleren. Dit zijn precies de gebieden die verantwoordelijk zijn voor de erectie en het orgasme. Het is in het begin misschien even wennen, maar na wat experimenteren zal deze buttplug voor een extra sensatie tijdens de seks of het masturberen zorgen!

Schoonmaken na afloop

Het is erg belangrijk je sextoy na afloop goed schoon te maken. De darmen zitten vol bacteriën die je bij een volgende keer liever niet meer tegenkomt. Gebruik hiervoor een speciale toyreiniger zodat je zeker weet dat je buttplug niet beschadigt. Ben je bezorgd dat je buttplug vies wordt, kan je overwegen om voor het gebruik een anaal douche te nemen. Deze reinigt het laatste deel van je darmen. Echter, het spoelen van je anus is geen must om anale seks te kunnen hebben. Het kan je vooral helpen om je zorgen weg te nemen en dus beter te ontspannen.

Bekijk de intieme douches

  • Was dit nuttig voor je?
  • JaNee
1